Πρίφτης: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές με τις διοργανώσεις»

Πρίφτης: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές με τις διοργανώσεις»

Την άποψη πως δύσκολα θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν, ειδικότερα οι διεθνείς, όλες οι διοργανώσεις εξέφρασε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Στη Ρωσία παραμένει ο Δημήτρης Πρίφτης, που δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα λόγω του κορονοϊού. Ο Έλληνας τεχνικός της Ούνικς, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω του κορονοϊού, αλλά και στη δυσκολία που υπάρχει στο να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις που έχουν αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση με τον κορονοϊό στη Ρωσία: «Η Ρωσία είναι τρεις με τέσσερις εβδομάδες πίσω από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία. Είμαστε στη φάση της έξαρσης. Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και η κατάσταση δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της. Περιμένουμε τα πράγματα να χειροτερεύσουν».

Για το πότε περιμένουν να επιστρέψουν οι Έλληνες στη χώρα μας: «Είμαστε σε μια αναμονή εδώ και περίπου ένα μήνα. Κάνουμε υπομονή. Όλες οι ελπίδες εναπόκεινται σε μια πτήση που πρόκειται να γίνει από τη ρωσική πλευρά για τον επαναπατρισμό Ρώσων υπηκόων και, με την ευκαιρία της πτήσης αυτής, ελπίζουμε να επιστρέψουμε και εμείς στην Ελλάδα. Οι μπασκετικοί είμαστε αρκετοί, περίπου 16 με 17 άτομα, αλλά συνολικά είμαστε 150 με 160 Έλληνες».

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη Ρωσία: «Τα πράγματα είναι όπως στην Ελλάδα. Υπάρχουν τα μέτρα περιορισμού. Εγώ είμαι ένα μήνα μέσα στο σπίτι σε καραντίνα από τα τέλη Μαρτίου. Αναμφίβολα, θέλουμε να γυρίσουμε στην πατρίδα μας, ειδικά όσοι είμαστε χωρίς τις οικογένειές μας εδώ».

Για την επικοινωνία με τους Ρώσους γιατρούς αν χρειαστεί: «Αυτό είναι κάτι που απευχόμαστε να συμβεί. Είναι ένα βασικό πρόβλημα, γιατί η συνεννόηση εδώ είναι πολύ δύσκολη».

Για το ενδεχόμενο επανέναρξης των πρωταθλημάτων: «Ας είμαστε ρεαλιστές. Θα πρέπει να συνυπάρξουν πολλά πράγματα και ειδικά για τις διεθνείς διοργανώσεις έχω πολλές αμφιβολίες. Ίσως σε μια εγχώρια διοργάνωση, να μπορεί να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα. Για τις διεθνείς διοργανώσεις, βάζω μεγάλο ερωτηματικό».Σουβλάκι και πίτσα από «χρυσάφι» - Πόσο πωλούνται μετά τις ανατιμήσεις
Σουβλάκι και πίτσα από «χρυσάφι» - Πόσο πωλούνται μετά τις ανατιμήσεις
ΔΟΕ: Απορρίπτει την κριτική της Ουκρανίας
ΔΟΕ: Απορρίπτει την κριτική της Ουκρανίας
Survivor All Star: Αυτοί κέρδισαν στα Παιχνίδια της Καραϊβικής - Το έπαθλο που «ένωσε» τους παίκτες
Survivor All Star: Αυτοί κέρδισαν στα Παιχνίδια της Καραϊβικής - Το έπαθλο που «ένωσε» τους παίκτες
Βαλένθια: Παρελθόν ο Γκατούζο
Βαλένθια: Παρελθόν ο Γκατούζο