Ο κοντύτερος ever NBAer στο Onsports: «Αγαπώ την Ελλάδα και είχα πρόταση!» (photos+videos)

Ο κοντύτερος ever NBAer στο Onsports: «Αγαπώ την Ελλάδα και είχα πρόταση!» (photos+videos)

Με ύψος 1.60, κανείς δεν περίμενε ότι ο Μάγκσι Μπογκς θα έκανε καριέρα στο μπάσκετ, πόσω μάλλον στο ΝΒΑ. Κι όμως… έλαμψε και αποτελεί τον κοντύτερο παίκτη στην ιστορία του «μαγικού κόσμου». Ο ίδιος εκφράζει στο Onsports τη συμπάθειά του στην Ελλάδα, αποκαλύπτοντας πρόταση!

Το 1987, στα 22 του χρόνια, επελέγη στο νούμερο 12 του ντραφτ από τους Ουάσινγκτον Μπούλετς. Εκεί έπαιξε για έναν χρόνο και μετά μετακινήθηκε σε Σάρλοτ Χόρνετς, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και Τορόντο Ράπτορς διανύοντας μια 24ετή θητεία στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη. Όχι και άσχημα για έναν «κοντοπίθαρο» του αθλήματος.

Πλέον, στα 50 του, έχει διατελέσει και προπονητής, στη Χριστιανική Ακαδημία του Γιουνάιτεντ Φέιθ από το 2011, ενώ την προπονητική του καριέρα την είχε ξεκινήσει τη σεζόν 2005/06 στις Σάρλοτ Στινγκ του WNBA, έχοντας κάνει μετά, ένα διάλλειμα πέντε χρόνων.

Ο Μπογκς πήγε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και πέρασε το μήνυμα στην κοινωνία ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο αν έχεις θέληση, πίστη και αφοσίωση, μα πάνω από όλα αν ακολουθείς τα όνειρά σου ακόμα και όταν όλοι σε αποτρέπουν από αυτό, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο...

Είσαι ο κοντύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ. Με ποιον τρόπο η θέλησή σου σε οδήγησε στο να ακολουθήσεις το όνειρό σου στο μπάσκετ τη στιγμή, που το ύψος σου ήταν θεωρητικά εμπόδιο;

«Είχα πίστη στον εαυτό μου από την αρχή, γιατί ήξερα ότι ήθελα να παίξω μπάσκετ, αν και αυτό υποτίθεται ότι προορίζεται για ψηλότερα παιδιά. Ήθελα να αποδείξω σε αυτούς και σε όλους ότι πιστεύουν λάθος».

Οι άλλοι παίκτες ήταν σα… γίγαντες μπροστά σου, αλλά με τις κινήσεις σου μπόρεσες να... μειώσεις αυτή τη διαφορά ύψους. Ήταν το πάθος που είχες για το άθλημα η κινητήριος δύναμή σου;

«Ναι, έχω πολύ μεγάλο πάθος για το σπορ, αλλά η γνώση που είχα για τη θέση μου είναι αυτό που πραγματικά μού επέτρεψε να κυριαρχήσω».

Πότε ανακάλυψες ότι το... μικρό σου ύψος ήταν στην πραγματικότητα η μεγάλη σου δύναμη δεδομένου ότι είχες ταλέντο στο μπάσκετ;

«Εγώ δεν έβλεπα το ύψος μου ως θέμα, από την άποψη ότι ήταν ένα πλεονέκτημα ή ένα μειονέκτημα. Απλώς, κατάλαβα τη σημασία των ευθυνών ενός πόιντ γκαρντ. Το ενδιαφέρον μου επικεντρώθηκε κυρίως στο ρόλο τού να γίνω ο καλύτερος πόιντ γκαρντ που θα μπορούσα».

Έχεις κάποιο φόβο ότι μια μέρα θα υπάρξει πιο κοντός παίκτης από εσένα, που θα γράψει ιστορία στο ΝΒΑ και θα σου πάρει το ρεκόρ, ή δε σε πειράζει αυτό;

«Σίγουρα δεν είναι φόβος, θα το καλωσορίσω. Ανυπομονώ για εκείνη την ημέρα, που ένα πρόσωπο, όπως εγώ, θα έρθει με πάθος και καρδιά για να αντέξει όλους τους αρνητές».

Από αυτά που συμβαίνουν φέτος στο ΝΒΑ, τι σου έχει κάνει καλή και τι κακή εντύπωση;

«Οι εντυπώσεις μου από το ΝΒΑ είναι πολύ καλές. Είναι πιο ψηλά από ποτέ και τώρα είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχουμε περισσότερους διεθνείς παίκτες από όλον τον κόσμο και για αυτό είναι διασκεδαστικό να το βλέπει κανείς».

Από τους Έλληνες του NBA ποιος νομίζεις ότι είναι ο καλύτερος;

«Ο αγαπημένος μου Έλληνας παίκτης στο ΝΒΑ αυτήν την περίοδο είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά όλων των εποχών είναι ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς».

Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα, ως χώρα και τον ελληνικό λαό;

«Αγαπώ τους Έλληνες και θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ όμορφο μέρος. Δεν είχα την ευκαιρία να την επισκεφθώ, αλλά θα ήθελα να έρθω και να φέρω την οικογένειά μου. Έχω ακούσει μόνο θαυμάσια πράγματα από τους Έλληνες φίλους μας».

Τι γνωρίζεις για το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα; Είχες ποτέ πρόταση από την Ελλάδα;

«Είχα πρόταση από την Ελλάδα όταν σκεφτόμουν να αποχωρήσω».

Πότε;

«Γύρω στο 2000/01».

Γιατί δεν ήρθες;

«Υπήρξε οικογενειακό πρόβλημα και έπρεπε να είμαι με την οικογένειά μου».

Τα τελευταία χρόνια είσαι προπονητής. Στο παρκέ ήσουν τόσο καλός που το ύψος σου δεν ήταν μειονέκτημα. Τι γίνεται τώρα που είσαι στους πάγκους; Είναι πρόβλημα τώρα;

«Το ύψος δεν έχει σημασία ούτε τώρα. Απλώς υπάρχει μια διαφορετική σκοπιά. Ως παίκτης, μπορείς να ελέγξεις τη δράση, αλλά ως προπονητής κάνεις το σχέδιο του παιχνιδιού και ελπίζεις ότι θα λειτουργήσει».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:

Ο κοντύτερος ever NBAer στο Onsports: «Αγαπώ την Ελλάδα και είχα πρόταση!» (photos+videos)



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved