Ομπράντοβιτς στο Onsports: «Ό, τι και αν κάνεις, ο Διαμαντίδης έχει τη λύση» (photos+videos)

Ομπράντοβιτς στο Onsports: «Ό, τι και αν κάνεις, ο Διαμαντίδης έχει τη λύση» (photos+videos)

Ο προπονητής της Άλμπα Βερολίνου, Σάσα Ομπράντοβιτς, μιλάει στο Onsports για το ματς με τον Παναθηναϊκό και παραδέχεται ότι με οποιονδήποτε τρόπο και αν προσπαθήσει κάποιος να σταματήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, εκείνος θα βρει διέξοδο.

Ο 46χρονος κόουτς των Γερμανών έχει οδηγήσει την ομάδα του σε κάτι αναπάντεχο, αφού κανείς δεν τους «έβλεπε» στο Τοπ 16 και όμως τα κατάφεραν.
Μάλιστα, ήδη έχουν δύο νίκες απέναντι σε μεγάλες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Γαλατάσαραϊ και δε θα μπορούσαν να μην αποτελούν έναν υπολογίσιμο αντίπαλο για κάθε σύλλογο.

Ο Σέρβος τεχνικός βρίσκεται στην Άλμπα από το 2012, ενώ προηγουμένως είχε κοουτσάρει τις ουκρανικές Ντόνετσκ και Κίεβο, την πολωνική Τούροβ και τη γερμανική Κολωνία.

Ως παίκτης πέρασε από Ερυθρό Αστέρα, Λιμόζ, Άλμπα Βερολίνου, Βίρτους Ρόμα, Μπούντουτσνοστ και Κολωνία, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας το 1998 με την εθνική Σερβίας.

Πώς περιμένετε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;

«Αμφότερες οι ομάδες πρέπει να πάρουν τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός την έχει ανάγκη πιο πολύ επειδή υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες για αυτόν από ό, τι για εμάς. Η νίκη στο Βερολίνο για αυτούς θα τους κρατήσει σε άμεση επαφή με τους άλλους και θα σημαίνει πολλά επειδή εμείς δεν είμαστε ποτέ ένας εύκολος αντίπαλος για κανέναν και έχουμε εκπλήξει ήδη δύο ομάδες. Οπότε, για να εξασφαλίσουν θέση στο Τοπ 8 θα πρέπει να κερδίσουν. Εμείς τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την ομάδα που για χρόνια ήταν η καλύτερη στην Ευρώπη. Έχουν μεγάλη εμπειρία. Οι παίκτες τους έχουν παίξει σημαντικά ματς, οπότε γνωρίζουν πώς να ελέγχουν καταστάσεις ειδικά τώρα που δεν έδωσαν αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα και είχαν το χρόνο να προετοιμαστούν εξ ολοκλήρου για εμάς».

Μια γερμανική ομάδα, η Μπάγερν, κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό, στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, στο Μόναχο. Είναι αυτό το παιχνίδι ο οδηγός σας;

«Η Μπάγερν είναι μία ομάδα πιο δυνατή στο μπάτζετ από εμάς. Έχουν ένα ρόστερ, σύμφωνα με το οποίο αναμενόταν να πάνε στο Τοπ 16, αλλά δεν μπόρεσαν. Για εμάς υπήρχαν μικρότερες προσδοκίες. Κανείς δεν περίμενε να είμαστε στο Τοπ 16. Το πριν και το τώρα είναι πάντα διαφορετικά. Έχουν διαφορετικούς παίκτες. Ο ΝτεΜάρκους (Νέλσον) παίζει και θα είναι ένα διαφορετικό ματς από αυτό με την Μπάγερν».

Θα έχετε ένα ειδικό πλάνο για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος θεωρείται ως ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού;

«Όποιο πλάνο και αν εφαρμόσεις ξέρεις ότι θα βρει τη λύση (γελάει)! Οπότε, είναι ένας παίκτης που κατά τη γνώμη μου ίσως να είναι ο καλύτερος στη θέση του όλων των εποχών στην Ευρώπη. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτόν και το παιχνίδι του και δεν είναι εύκολο να βρεις τη σωστή φόρμουλα για να τον σταματήσεις. Έχει όπλα όπως το σουτ, η πάσα και η άμυνα. Μπορεί να κάνει στο σωστό χρόνο αυτό που χρειάζεται η ομάδα του».

Η Άλμπα έκανε τη μεγάλη έκπληξη να νικήσει την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα του Τοπ 16. Σας έκανε αυτή η νίκη να πιστέψετε ότι μπορείτε να προκριθείτε στο Τοπ 8;

«Δε σκεφτόμαστε τόσο μακριά. Για εμάς, κάθε αγώνας είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε και αυτό κάνουμε. Σε κάποια παιχνίδια μάθαμε καλά πράγματα, σε κάποια άλλα όχι. Δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία, λίγοι παίκτες μας έχουν ξαναπαίξει στην Ευρωλίγκα. Αυτή είναι μια σπουδαία εμπειρία για τους παίκτες μου, να είναι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες».

Τι σημαίνει για την Άλμπα που παίζει με τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που έχει έξι τίτλους Ευρωλίγκας;

«Όπως και όλες τις ομάδες, με τις οποίες παίζουμε αντίπαλοι, την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχουμε τον ίδιο σεβασμό για την ομάδα που κυριαρχούσε τις τελευταίες δεκαετίες. Δε χρειαζόμαστε λόγους για μεγαλύτερο κίνητρο, αφού οι παίκτες ξέρουν ποιον αντιμετωπίζουν».

Ποιες ομάδες πιστεύετε ότι θα είναι στο Φάιναλ Φορ;

«Είναι δύσκολο να το πεις. Η ΤΣΣΚΑ σίγουρα, οι τουρκικές ομάδες θα μπορούσαν επίσης να είναι, η Εφές και η Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός έχει καλές πιθανότητες. Ωστόσο, είναι πάντα δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα επειδή υπάρχουν πάντα εκπλήξεις που φέτος μπορεί να είναι ο Παναθηναϊκός».

Είχατε ποτέ πρόταση από Ελλάδα

«Όχι επειδή ήμουν πάντα σε συμβόλαιο, οπότε δεν υπήρξαν μεγάλες συζητήσεις για να έρθω εκεί».

Μπορείτε να μας πείτε κάποιες λεπτομέρειες όπως τα ονόματα των ομάδων;

«Όχι, δεν υπήρξαν μεγάλες επαφές. Όπως σας είπα, πάντα υπέγραφα για δύο χρόνια και πάντα ανανέωνα το συμβόλαιό μου. Σαν νέος προπονητής και τώρα ως έμπειρος πάντα ήμουν σε συμβόλαιο οπότε δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο».

Είναι όμως στο μυαλό σας μια μέρα να κοουτσάρετε ελληνικό σύλλογο;

«Ναι, είναι, εντάξει. Αν θέλω να πάω εκεί ελπίζω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι όσο δυνατό ήταν. Το να κοουτσάρω μία από αυτές τις μεγάλες ομάδες θα είναι σαν ένα μεγάλο κατόρθωμα».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Σάσα Ομπράντοβιτς στην Άλμπα:

Ομπράντοβιτς στο Onsports: «Ό, τι και αν κάνεις, ο Διαμαντίδης έχει τη λύση» (photos+videos)



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved