Μεχία στο Onsports: «Παράδειγμα, Παναθηναϊκός και Διαμαντίδης» (photos+videos)

Μεχία στο Onsports: «Παράδειγμα, Παναθηναϊκός και Διαμαντίδης» (photos+videos)

Ο Σάμι Μεχία αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο «Nick Galis Cup» και μέσα από το Onsports βγάζει το «καπέλο» στον Εξάστερο για τον τρόπο παιχνιδιού και λειτουργίας, αλλά και στον Δημήτρη Διαμαντίδη για την ικανότητά του να βελτιώνει τους συμπαίκτες του.

Ο 31χρονος Αμερικανός με ρίζες από τη Δομινικανή Δημοκρατία αγωνίζεται στην τουρκική Μπάνβιτ από το 2012 έχοντας συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο που έχει κάνει ο σύλλογος από τη γειτονικά χώρα τα τελευταία χρόνια.

Τη χρονιά 2011/12 έπαιξε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας προερχόμενος από μια σεζόν στη Λάρισα και δύο περιόδους στη γαλλική Σολέ. Το 2007 αποφοιτώντας από το κολέγιο ΝτεΠολ επελέγη στο νούμερο 57 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, αλλά δεν έπαιξε στον «μαγικό» κόσμο.

Ποιες εντυπώσεις αποκόμισες από το φιλικό σας με τον Παναθηναϊκό;

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με μεγάλες επιτυχίες στην ιστορία του. Πάντα έχω τον μέγιστο σεβασμό για αυτόν τον σύλλογο. Είναι μια εξαιρετική ομάδα και ήταν πάντα ένα καλό τεστ για εμάς να παίζουμε εναντίον τους».

Ποιον παίκτη παρατήρησες περισσότερο από τον Παναθηναϊκό;

«Η προφανής επιλογή είναι ο Διαμαντίδης. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη αυτής της γενιάς και είναι πάντα απολαυστικό να τον βλέπεις να παίζει. Καταλαβαίνει το παιχνίδι πραγματικά καλά και κάνει τους άλλους παίκτες γύρω του καλύτερους».

Ποια είναι η άποψή σου για τον Παναθηναϊκό;

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι ένα παράδειγμα για πολλούς συλλόγους στην Ευρώπη. Παίζουν με πολύ μεγάλη πειθαρχία και ο σύλλογος πάντα έχει τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες για τίτλους. Ποτέ δεν έπαιξα εκεί, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι για το πως είναι να παίζεις για τον σύλλογο. Αλλά όταν τους βλέπεις να αγωνίζονται, βλέπεις μια ομάδα που οι παίκτες πιστεύουν στην ιδέα του σωματείου».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Άρη;

«Ο Άρης έκανε πολύ καλές εμφανίσεις σε αυτό το τουρνουά. Έπαιξαν πολύ σκληρά και έδειξαν μεγάλη επιθυμία να είναι ανταγωνιστικοί. Έχουν μια καλή νεαρή ομάδα που πιστεύει στο σύστημα και σέβεται τον σύλλογο για τον οποίο παίζει. Τους εύχομαι την καλύτερη χρονιά φέτος. Ο Άρης έχει σπουδαία ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Ελπίζω ότι θα κάνουν την πόλη περήφανη».

Το τουρνουά που λάβατε μέρος ήταν προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών. Τι γνωρίζεις για αυτόν;

«Δεν ξέρω πολλά για τον Νίκο Γκάλη, αλλά γνωρίζω ότι ήταν ο καλύτερος Έλληνας παίκτης που έχει παίξει μπάσκετ. Ενέπνευσε πολλά παιδιά να θέλουν να γίνουν μπασκετμπολίστες όταν έπαιζε και θεωρώ ότι αυτό από μόνο του είναι ένα σπουδαίο πράγμα να πεις για αυτόν. Αυτό το τουρνουά είναι απλά μια μικρή έκφραση ευγνωμοσύνης για όλα όσα έχει κάνει τόσο για την Ελλάδα όσο και για το μπάσκετ».

Η Ελλάδα πώς σου φάνηκε επιστρέφοντας ξανά;

«Αγαπώ την Ελλάδα!!! Αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μου χώρες στην Ευρώπη. Η οικογένειά μου και εγώ απολαύσαμε αυτή τη χώρα πολύ. Πάντα ευχόμουν με κάποιο τρόπο να μπορούσα να αγωνιστώ περισσότερα χρόνια εκεί, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε».

Πώς ήταν η συνεργασία σου πέρσι με τον Δημήτρη Ιτούδη;

«Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ένας σπουδαίος κόουτς. Δουλέψαμε καλά μαζί και πιστεύω ότι η σεζόν μας μπορεί να το πει αυτό. Με πίστεψε πραγματικά και μου έδωσε πολλές ευθύνες. Τον ευχαριστώ που με πίστεψε αρκετά για αυτό. Είναι ένας παθιασμένος προπονητής και πάντα δείχνει μεγάλη θέληση να είναι ο καλύτερος. Όλοι μπορούν να σεβαστούν την ποιότητά που έχει. Πιστεύω ότι θα έχει επιτυχία όπου πηγαίνει λόγω του πάθους του, της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσής του στο άθλημα. Του εύχομαι την καλύτερη τύχη στην ΤΣΣΚΑ».

Η Μπάνβιτ είχε επιτυχία πέρσι με τον Ιτούδη. Πιστεύεις ότι η αποχώρησή του θα σας στοιχίσει μια ακόμη καλύτερη σεζόν από την περσινή;

«Δεν μπορώ να πω πώς θα είναι αυτή η χρονιά. Έχουμε διαφορετικό κόουτς και διαφορετικούς παίκτες. Ο Ζόραν είναι επίσης ένας σπουδαίος προπονητής και εμείς δουλεύουμε για να γίνουμε πιο σταθεροί με το νέο σύστημα. Έχουμε μια μακριά σεζόν μπροστά μας και πιστεύω ότι θα έχουμε ακόμα μία επιτυχημένη χρονιά φέτος».

Την περασμένη περίοδο, ήσουν ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρκικού πρωταθλήματος, όπου κατακτήσατε την πρώτη θέση στη βαθμολογία, στην πρώτη φάση. Φέτος, τι μπορείτε να κάνετε, ομαδικά και ατομικά;

«Δεν έχω κανέναν άλλον στόχο από να είμαστε η καλύτερη ομάδα που μπορούμε. Δεν βλέπω κανέναν στόχο για τον εαυτό μου προσωπικά. Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα να έχει επιτυχία και αν έχω κάποια προσωπικά επιτεύγματα στο δρόμο, τότε καλώς ας έρθουν. Αλλά η μόνη μου συγκέντρωση είναι να προσπαθήσω να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια μπορώ. Όταν η ομάδα νικάει, όλοι νικούν και ατομικά επίσης».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με την Μπάνβιτ και τον Μεχία κόντρα σε Παναθηναϊκό και Άρη από το «Nick Galis Cup»:

Μεχία στο Onsports: «Παράδειγμα, Παναθηναϊκός και Διαμαντίδης» (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved