Τακιανός: «Για τετράδα, ίσως και άνοδο, ο ΟΦΗ»

Τακιανός: «Για τετράδα, ίσως και άνοδο, ο ΟΦΗ»

Ο ΟΦΗ έβαλε τις βάσεις για να διεκδικήσει, από τη νέα αγωνιστική περίοδο, την άνοδό του στην Basket League ΟΠΑΠ.

Οι Κρητικοί έσωσαν τη φετινή σεζόν, αλλά πλέον θα στοχεύσουν σε υψηλότερους στόχους, όπως παραδέχθηκε ο Φώτης Τακιανός. Ο προπονητής τους, με δηλώσεις του στον Κρήτη ΣπορFM 87.6, αναφέρθηκε στα όνειρα του ίδιου και της διοίκησης, που φθάνουν μέχρι τη μεγάλη κατηγορία, αλλά και τη στήριξη των φιλάθλων που είναι παροδική κι όχι σταθερή, όπως θεωρεί πως θα έπρεπε να είναι. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη φετινή πορεία του ΟΦΗ στην Α2: «Για να φθάσουμε εδώ πρέπει να εκτιμήσουμε τι έκανε η ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Παίρνει αυτό που άξιζε να πάρει. Πετύχαμε ένα πολύ δύσκολο στόχο που είχαμε βάλει στην αρχή της χρονιάς. Τέλος δεν υπάρχει, πρέπει να δούμε την επόμενη ημέρα. Μου προκαλεί αδιαφορία αν κάποιος πιστεύει ότι δεν είχε ευχάριστη εξέλιξη η χρονιά. Θα μπορούσα να του εξηγήσω πως αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε με έναν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας και χτίσαμε μια ομάδα που υπήρχε και το ρίσκο του υποβιβασμού. Όταν τελειώνει μια πορεία πρέπει να την κρίνεις με βάση τα δεδομένα που έχεις και όχι με υποθέσεις».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε φέτος ο ΟΦΗ: «Δεν δημιουργήσαμε ένα ρόστερ ούτως ώστε να έχουμε την ευχέρεια να κάνουμε ροτέσιον και είναι εύλογο μια ομάδα να έχει μια περίοδο κούρασης και κακής απόδοσης. Στερούμασταν εναλλακτικές λύσεις. Άρα, αυτό που προσπαθούσαμε ήταν να υπερβάλουμε εαυτόν. Ήμασταν τυχεροί που δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός και φθάσαμε σε ένα σημείο που η ομάδα δεν άντεχε άλλο ούτε την κούραση ούτε την πίεση».

Για το μέλλον του στην ομάδα: «Η συμφωνία μου είναι για τρία χρόνια και τώρα τελείωσε ο πρώτος χρόνος. Όταν έγινε η συμφωνία έγινε με λογική οράματος. Να προσπαθήσουμε κάθε χρονιά να κάνουμε κάτι καλύτερο. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι έτοιμη να κάνει το παραπάνω βήμα. Οι συζητήσεις που θα γίνουν θα είναι πάνω σε αυτό το πλαίσιο. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ είναι σε μια κατάσταση που του επιτρέπει να δει μπροστά, να δει παραπάνω είτε με το γήπεδο είτε με τον κόσμο είτε με το όνομα της ομάδας είτε και με τις συνθήκες που δημιουργήσαμε αυτή τη στιγμή. Το επόμενο βήμα για εμένα είναι να δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο σύνολο με στόχο της τετράδα και, υπό συνθήκες που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, τη διεκδίκηση της ανόδου. Μια ομάδα ανταγωνιστική με καλούς και έμπειρους παίκτες. Άμεσα θα γίνει η πρώτη επαφή και πιστεύω πως και η ίδια η διοίκηση βρίσκεται στην ίδια γραμμή πλεύσης».

Για το μέλλον του ΟΦΗ: «Το όνειρό μου ερχόμενος εδώ είναι να δω τον ΟΦΗ στην Α1 και το λέω γιατί το πιστεύω. Με τον κόσμο του και με αυτές της συνθήκες το όνομα της ομάδας πρέπει να είναι στη μεγάλη κατηγορία. Χρειάζεται ένα πλήρες ρόστερ με έμπειρους παίκτες και εξωαγωνιστική υποστήριξη. Αυτό είχαν και η ΑΕΚ, ο Κόροιβος Αμαλιάδας και η Καβάλα οι οποίες πρωταγωνίστησαν στο φετινό πρωτάθλημα. Είχαν ρόστερ παικτών οι οποίοι μπορούν να κάτσουν και να παίξουν στην Α1. Χρειάζεται γεμάτο γήπεδο σε κάθε αγώνα και να φανούμε αντάξιοι στο όνομα της ομάδας».

Για τους φιλάθλους του ΟΦΗ: «Δύο χρόνια περιμένω τον κόσμο και έχω καταλήξει ότι η ομάδα στηρίζεται ενίοτε. Εάν ο μπασκετικός ΟΦΗ είχε την υποστήριξη που είχε στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βέροια δεν θα έκανε η ομάδα παραπάνω από μία εντός έδρα ήττα. Το σήμα του ΟΦΗ είτε είναι πάνω σε μια ποδοσφαιρική φανέλα είτε σε μια μπασκετική, η αγάπη είναι προς τον ΟΦΗ και όχι σε πρόσωπα. Υπάρχει αγνή αμιγώς αγάπη προς την ομάδα και πρέπει να υποστηρίζεται ο ΟΦΗ από τους φιλάθλους του. Δεν μπορώ να κρίνω γιατί υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση από τον κόσμο. Πάντως, εάν υποστηριχθεί η ομάδα όπως στο τελευταίο παιχνίδι θα δημιουργηθεί μια έδρα η οποία θα είναι απόρθητη, κάτι σημαντικό για το βήμα παραπάνω».

Για τη διοίκηση: «Είναι μεγάλη επιτυχία αυτό που έχει κάνει η διοίκηση τα τελευταία δυο χρόνια και από εδώ και πέρα υπάρχει η ευθύνη του μέλλοντος. Θα είναι μεγάλο κέρδος για την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση, για το όραμα που έχει και τους στόχους που έβαλε. Το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας ανήκει στη διοίκηση και σε αυτές τις δύσκολες εποχές είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτή η διοίκηση και πιστεύω πως και η ίδια θέλει να δει την ομάδα στην παραπάνω κατηγορία».



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved