Καραμουσαλίδης: «Υπέρβαση στον Αργοναύτη»

Καραμουσαλίδης: «Υπέρβαση στον Αργοναύτη»

Τη δεύτερη άνοδό του, μέσα σε μόλις τρία χρόνια, πέτυχε ο Αργοναύτης μετά την κατάκτηση του τίτλου στον 1ο Όμιλο Βορρά της Γ’ Εθνικής.

Από το 1984 είχε να αγωνιστεί ο Αργοναύτης στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, κάτι που θα κάνει τη νέα αγωνιστική περίοδο έχοντας στην άκρη του πάγκου του το Γιώργο Καραμουσαλίδη. Ο έμπειρος τεχνικός, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, μίλησε για την εξαιρετική φετινή πορεία της ομάδας της Καλαμαριάς και αφιέρωσε το πρωτάθλημα στους προπονητές που μοχθούν καθημερινά. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος απόν τον Αργοναύτη: «Η έννοια της ομάδας - οικογένειας, η απαιτούμενη χημεία των παικτών, το τρίπτυχο διοίκηση - προπονητές - παίκτες που συνεργάστηκε αρμονικά, το καλό ξεκίνημα στην έναρξη του πρωταθλήματος (8-0) που μας άνοιξε την όρεξη και η προσήλωσή μας στην καθημερινή σκληρή δουλειά ήταν ίσως οι κυριότεροι παράγοντες που μας οδήγησαν στην υπέρβαση που πετύχαμε. Οι κόποι μας επιβραβεύθηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο και είναι πράγματι απίστευτα τα συναισθήματα που συνοδεύουν την κατάκτηση ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια πρωτίστως σε όλους τους παίκτες, τη διοίκηση αλλά και τους δύο συνεργάτες μου, Αναστάσιο Στογιαννούδη και Θωμά Καραγιάννη, που με την ευκαιρία θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά για το έργο τους».

Για την πορεία πρωταθλητισμού του Αργοναύτη κι αν ήταν κάτι που το περίμενε: «Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα μας βρισκόταν στις πρώτες δύο θέσεις και ήμασταν προσηλωμένοι στο να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Τα προβλήματα που συναντήσαμε στη διάρκεια της χρονιάς, ιδιαίτερα των τριών σημαντικών τραυματισμών (Αβ. Παπαδόπουλος, Δ. Παναγιωτίδης και Φ. Ζώτος), ήταν πολλά, μας όπλισαν όμως με επιμονή και υπομονή ώστε να πετύχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα. Σε όλα τα πρωταθλήματα σημαντικό ρόλο παίζει πάντα η διαχείριση της νίκης και της ήττας. Προσωπικά θεωρώ κομβικής σημασίας τα παιχνίδια που ακολούθησαν μετά τις τελευταίες δύο ήττες μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι πετύχαμε συνολικά εννέα εκτός έδρας νίκες απέναντι σε καλές ομάδες, με μεγαλύτερα μπάτζετ και δύσκολες έδρες γεμάτες με κόσμο».

Για τη νέα σεζόν: «Είναι δεδομένος ότι το έργο θα είναι δύσκολο. Αυτή τη στιγμή προέχουν οι διοικητικές ζυμώσεις που πρέπει να γίνουν ώστε η ομάδα να παρουσιασθεί ισχυρή, ανταγωνιστική και να καθιερωθεί στη Β’ Εθνική. Είμαι αισιόδοξος. Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στη δημιουργία και το χτίσιμο μιας ομάδας».

Για το πού θα ήθελε να αφιερώσει το πρωτάθλημα: «Θα ήθελα να αφιερώσω αυτήν την επιτυχία στον ανώνυμο προπονητή που υπηρετεί και μοχθεί όλα αυτά τα χρόνια για το άθλημα και δεν έχει τύχει της ανάλογης αναγνώρισης».

Για τους φιλάθλους του Αργοναύτη: «Ο κόσμος της Καλαμαριάς διψάει για καλό μπάσκετ. Μας συμπαραστάθηκε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Ξέρει να αναγνωρίζει τις ομάδες που υπηρετούν με πάθος το άθλημα κι ελπίζουμε να αγκαλιάσει εκ νέου την προσπάθειά μας».

Για την προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες του Αργοναύτη: «Τη φετινή χρονιά η ομάδα μας έκανε σημαντικά βήματα στην οργάνωση των ακαδημιών. Η υπέρβαση που πραγματοποιήσαμε μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει τη βάση για την επιτυχία και σε αυτόν τον τομέα. Άλλωστε, ο αθλητισμός έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι μας δίνει μικρές και μεγάλες χαρές ιδιαίτερα στα δύσκολα αυτά χρόνια που διανύει η χώρα μας».



Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Πανό των οπαδών της Ντόρτμουντ για τον ελληνικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
Πανό των οπαδών της Ντόρτμουντ για τον ελληνικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
Παναθηναϊκός AKTOR: Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στην "Πυλαία" και τώρα Final-4
Παναθηναϊκός AKTOR: Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στην "Πυλαία" και τώρα Final-4
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ρίτσαρντς και Ιμπόρα παρόντες στη Λεωφόρο
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ρίτσαρντς και Ιμπόρα παρόντες στη Λεωφόρο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved