Κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ ο Γιάννης! (Videos)

Κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ ο Γιάννης! (Videos)

Σαρώνει τους ατομικούς τίτλους ο Γιάννης που αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ-Πάει για το μυθικό νταμπλ κάτι που έχουν πετύχει μόνο ο Τζόρνταν και ο Χακίμ!

Όταν περάσουν τα χρόνια και τελειώσει την μπασκετική του καριέρα, το hall of fame τον περιμένει! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέχρι τότε, δε θα βαρεθεί να συλλέγει τίτλους. Για την ώρα ατομικούς, όμως έρχονται κι οι ομαδικοί. Άλλωστε έχει μπροστά του λαμπρά χρόνια καριέρας. Ο Έλληνας σούπερ σταρ, μετά την περσινή ανάδειξή του σε MVP του NBA, φέτος είναι ήδη ο Defensive Player of the year! Κοινώς ο κορυφαίος αμυντικός σε όλο το… μαγικό κόσμου του Αμερικάνικου μπάσκετ!

Το βραβείο λόγω των συνθηκών που επικρατούν με την πανδημία, το παρέλαβε σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση με τον δημοσιογράφο Έρνι Τζόνσον, έχοντας πλάι του τον προπονητή του και τους συμπαίκτες του (ο Μπρουκ Λόπεζ καθόταν ακριβώς δίπλα του, ο οποίος ήταν κάτοχος του βραβείου).

Ο «Greek Freak» είπε για την βράβευσή του ως κορυφαίος αμυντικός όλου του ΝΒΑ, αφήνοντας αρκετά πίσω του τον Αντόνιο Ντέιβις: «Είναι ωραίο που παίρνω το βραβείο που είχε ο συμπαίκτης μου, Μπρουκ Λόπεζ. Χωρίς τον Θεό δεν θα ήμουν εδώ, δεν θα μπορούσα να κάνω ότι κάνω στο παρκέ και στην προπόνηση. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την αγάπη και την συμπαράσταση τους. Επίσης τον κόουτς και τους συνεργάτες του που μας δίνουν το αγωνιστικό πλάνο και κάνουν την δουλειά μας πιο εύκολη. Επίσης τους συμπαίκτες μου, ξέρω ότι το όνομα μου είναι σε αυτό το τρόπαιο, αλλά το αξίζουν όλοι. Η άμυνα στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στο ότι πιστεύουμε ο ένας στον άλλο και τον βοηθάμε. Κι γι’ αυτό είμαστε η καλύτερη αμυντική ομάδα στο ΝΒΑ. Ευχαριστώ και τον Μπρουκ Λόπεζ που με καλύπτει κάθε βράδυ. Τέλος, τους Μπακς και τους φιλάθλους που μας στηρίζουν».

Πλέον, ο Γιάννης είναι στους διεκδικητές και του βραβείου MVP για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν! Αν το καταφέρει μάλιστα, θα έχει πάρει δύο βραβεία αυτή τη σεζόν, καθώς ήδη έχει και το DPOY! Επίτευγμα που έχουν επιτύχει μέχρι τώρα μόλις δύο αθλητές του ΝΒΑ. Ο Μάικλ Τζόρνταν το 1987-88 και ο Χακίμ Ολάζουον το 1993-94! Σε κάθε περίπτωση ο Έλληνας διεθνής σούπερ σταρ, είναι ήδη στη… λεωφόρο των μύθων του ΝΒΑ!

Στη σχετική ψηφοφορία για τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού της χρονιάς, ο Γιάννης Πήρε 75 ψήφους, έναντι 14ων του Άντονι Ντέιβις και 6 του Ρούντι Γκομπέρ. Συνολικά (καθώς ψηφίζουν ξεχωριστά ποιον θέλουν για πρώτο, δεύτερο και τρίτο στην κατηγορία αυτή) ο Έλληνας άσος συγκέντρωσε 432 και ο Ντέιβις 200! Η διαφορά ήταν χαοτική με λίγα λόγια.

Στην παραλαβή του βραβείου, πάντως, στο στούντιο ήταν και ο Σακίλ Ονίλ. Με το γνωστό χιούμορ του ο παλαίμαχος σέντερ του ΝΒΑ, προσπάθησε να συγχαρεί τον Γιάννη στα Ελληνικά! Όχι με ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο παρακάτω, ήταν φιλότιμη προσπάθεια!

 



Πανηγυρίζει την επιστροφή στην Bundesliga η Σανκτ Πάουλι
Πανηγυρίζει την επιστροφή στην Bundesliga η Σανκτ Πάουλι
Αντίο με ήττα για τον Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν
Αντίο με ήττα για τον Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Έτσι πήρε τον «τελικό» τίτλου ο «Δικέφαλος» - Τα highlights του ντέρμπι (video)
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Έτσι πήρε τον «τελικό» τίτλου ο «Δικέφαλος» - Τα highlights του ντέρμπι (video)
Νόβακ Τζόκοβιτς: Αποκλεισμός «βόμβα» στη Ρώμη! – Ηττήθηκε σε 67 λεπτά από τον Ταμπίλο
Νόβακ Τζόκοβιτς: Αποκλεισμός «βόμβα» στη Ρώμη! – Ηττήθηκε σε 67 λεπτά από τον Ταμπίλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved