Καλάθης: «Έμαθα από τον Διαμαντίδη»

Καλάθης: «Έμαθα από τον Διαμαντίδη»

Ο γκαρντ των Μέμφις Γκρίζλις μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό των ΗΠΑ κι αναφέρθηκε στη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Το όνειρο του ΝΒΑ γίνεται πραγματικότητα για τον Νικ Καλάθη και ο διεθνής γκαρντ έκανε δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό των ΗΠΑ για τη νέα σελίδα στην καριέρα του. Σε αυτές, δεν ξέχασε να αναφερθεί και στην παρουσία του στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όπου στάθηκε κυρίως στα προβλήματα βίας που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και στην ευκαιρία που είχε να παίξει δίπλα σε παίκτες όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης κι ο Βασίλης Σπανούλης αλλά και να είναι υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Η ατμόσφαιρα είναι τελείως διαφορετική εκεί. Πετάνε αντικείμενα, κροτίδες στο γήπεδο, προσπαθούν να σε σκοτώσουν! Είναι κάτι τρελό αυτό που συμβαίνει εκεί, αλλά το συνηθίζεις. Δεν έχει να κάνει με το μπάσκετ, αλλά με το ποιος έχει πιο τρελούς οπαδούς. Στον πρώτο μου χρόνο κοιτούσα να προστατευτώ, αλλά μετά προσαρμόστηκα. Έτσι είναι στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει μόνο στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά παίζαμε μαζί τους στους τελικούς κάθε χρόνο. Υπήρχε περίπτωση που τρέξαμε για να προφυλαχτούμε στα αποδυτήρια, μετά η αστυνομία εκκένωσε το γήπεδο και επιστρέψαμε για να παίξουμε σε άδειο γήπεδο. Μπορεί να νομίζετε πως υπερβάλλω, αλλά μπορείτε να το ψάξετε στο YouTube. Προσωπικά το μόνο που με έχει χτυπήσει είναι ένα κέρμα. Πόνεσε λίγο, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Ένας παίκτης είχε δεχτεί μπαταρία στο κεφάλι και του έκαναν ράμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καλάθης ενώ πρόσθεσε ότι:

«Το γήπεδό μας χωρά 17.000 θεατές, αλλά όταν παίζαμε με τον Ολυμπιακό είχε 20.000. Στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας είχε 10-12 χιλιάδες θεατές. Στην Ελλάδα το μπάσκετ είναι πολύ δημοφιλές και έχει μεγάλη προβολή».

Όσο για το αν μετάνιωσε που ήρθε στην Ελλάδα, απάντησε: «Ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Ένιωσα πως ήταν το καλύτερο για μένα. Βελτιώθηκα παίζοντας εκεί, ανάμεσα σε τόσο καλούς παίκτες, αν και δεν περίμενα να μείνω τόσο στην Ευρώπη. Πιστεύω πως εκείνη την εποχή έκανα την καλύτερη επιλογή. Τον πρώτο χρόνο λίγο το είχα μετανιώσει γιατί δεν έπαιζα. Ο Παναθηναϊκός ερχόταν από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και ήταν μια έτοιμη ομάδα με έμπειρους παίκτες. Έμαθα πολλά δίπλα σε παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης, αλλά και υπό τις οδηγίες ενός προπονητή όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είναι ο Φιλ Τζάκσον της Ευρώπης».

Για την απόφασή του να πάει στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, ανέφερε: «Όταν έφυγε ο κόουτς Ομπράντοβιτς, η ομάδα που ήταν μαζί όλα αυτά τα χρόνια κατά κάποιον τρόπο διαλύθηκε γιατί δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν μού έκανε μία πολύ μεγάλη πρόταση, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία και πήγα. Φτιάξαμε μία πολύ δυνατή ομάδα και πήραμε το Eurocup. Προφανώς η ζωή στη Ρωσία δεν είναι τόσο καλή όσο στην Ελλάδα, αλλά εγώ παίζω μπάσκετ. Στη Ρωσία το μπάσκετ δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα, όμως, εκεί είναι πιο δυνατό από το ελληνικό, όπου ισχυροί είναι μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Στη Ρωσία υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες και μπορεί να χάσεις από οποιονδήποτε».

Ενώ τέλος, για την επιλογή να πάει με λιγότερα χρήματα στο ΝΒΑ, είπε: «Πιστεύω πως παίζοντας στην Ευρώπη έχω γίνει καλύτερος παίκτης. Βελτιώθηκα στην άμυνα, έμαθα να διαβάζω καλύτερα το παιχνίδι και να παίζω πικ εν ρολ. Όμως έκρινα πως ήρθε η ώρα να φύγω. Ήταν όνειρο για μένα να παίξω στο ΝΒΑ. Είχα την ευκαιρία να το κάνω και μπορεί ήρθα με λιγότερα χρήματα, αλλά έκρινα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για μένα».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved