Νιου Γιορκ Νικς: Τέσσερις μήνες έξω ο Σμιθ!

Νιου Γιορκ Νικς: Τέσσερις μήνες έξω ο Σμιθ!

Ο Τζέι Αρ Σμιθ υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο γόνατο, αλλά οι Νιου Γιορκ Νικς ενίσχυσαν το ρόστερ τους αποκτώντας τον Μέτα Ουόρλντ Πις.

Καταρχάς, ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ χρειάστηκε πολλαπλά «νυστέρια» στο αριστερό γόνατο. Με βάση τα αρχικά δεδομένα, ο Σμιθ θα μείνει εκτός παρκέ για τρεις με τέσσερις μήνες, οπότε θα χάσει το ξεκίνημα της επόμενης regular season, αλλά λογικά θα ξεπεράσει οριστικά και αμετάκλητα πόνους στο γόνατο. Αποκαλύφθηκε, μάλιστα, πως κουβαλά τους επίμαχους τραυματισμούς από τον Μάρτιο, αλλά μέχρι πρότινος δεν είχε κριθεί απαραίτητη χειρουργική επέμβαση, ούτε μειώθηκε ο χρόνος συμμετοχής του υπό την τεχνική ηγεσία του Μάικ Ουόντσον στο τέλος του 2012-13.

Υπάρχει, πάντως, αισιοδοξία για συμμετοχή του Σμιθ από το ξεκίνημα της νέας σεζόν, στην οποία θα δημιουργήσει… τρελό δίδυμο με τον Ουόρλντ Πις, παλιότερα γνωστός σαν Ρον Αρτέστ. Ο 33χρονος φόργουορντ αποδεσμεύτηκε από τους Λος Άντζελες Λέικερς λόγω… πίεσης του salary cap και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Νικς, όπου πιθανότατα θα είναι αναπληρωματικός του Καρμέλο Άντονι. Στο μεσοδιάστημα, πάντως, προέκυψε ενδιαφέρον άλλων ομάδων του «μαγικού» κόσμου, όπως και συλλόγων της Κίνας και του… Arena Football League.

Πράγματι η προσθήκη του Ουόρλντ Πις προκαλεί απορία γύρω από τη μεταγραφική πολιτική των Νεοϋορκέζων, οι οποίοι απέκτησαν ήδη τον Αντρέα Μπαρνιάνι, εξίσου μεγάλο «ερωτηματικό». Μέσα σε όλα διαπιστώνεται πως ο πάγκος των Νικς θα είναι αρκετά ακριβός και το 2013-14, αν και έγινε προσπάθεια σχετικής μείωσης. Άλλωστε στο ρόστερ παραμένει και ο Αμάρε Στουντεμάιρ, ενώ πιθανή παραμένει η «ανανέωση» του Κένιον Μάρτιν.

Εκτιμάται, μάλιστα, πως οι Νικς ενδιαφέρονται και για τον Νέιτ Ρόμπινσον, όπως οι Μιλγουόκι Μπακς, Ντένβερ Νάγκετς, Σακραμέντο Κινγκς και Ντάλας Μάβερικς, ενώ πιθανή εναλλακτική λύση για τη θέση «1» είναι ο Ράτζα Μπελ και ο Σεμπάστιαν Τελφέρ, επίσης unrestricted free agents. Εξετάζεται και η περίπτωση απόκτησης του Τάιρους Τόμας, που αποδεσμεύτηκε από τους Σάρλοτ Μπόμπκατς, ενώ οι Νεοϋορκέζοι έχουν «συνδεθεί» με τους Μπράνταν Ράιτ και Μικαέλ Πιετρούς, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Κρις Κόπλαντ κατέληξε στους Ιντιάνα Πέισερς και ο Έλτον Μπραντ στους Ατλάντα Χοκς αν και ο πρώτος ήταν restricted free agent των εκπρόσωπων του «Μεγάλου Μήλου» και ο δεύτερος γνωστός μεταγραφικός στόχος της ομάδας του Ουόντσον. Τέλος αποκτήθηκε ο Σι Τζέι Λέσλι μέσω διετές συμβολαίου, ενώ θέση στο δυναμικό ενδέχεται να εξασφαλίσει και ο Τουρ Μάρι, επίσης undrafted rookie. Ο μεν θα εξασφαλιζόταν από το ντραφτ, αν ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ, που υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο 6.1 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν ήταν διαθέσιμος στη σειρά των Νικς.



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved