ΝΒΑ: Λάβετε θέσεις, αρχίζει!

ΝΒΑ: Λάβετε θέσεις, αρχίζει!

Ξεκινά η αγωνιστική δράση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού τα ξημερώματα της Τετάρτης (31/10) είναι προγραμματισμένες οι πρώτες αναμετρήσεις για το ΝΒΑ.

Μετά το λοκ άουτ της περσινής περιόδου και την «κουτσουρεμένη» σεζόν των 66 αγώνων επανερχόμαστε φέτος στα κανονικά επίπεδα, με 82 αγώνες. Όχι πως δεν θα έχουμε καινοτομίες, αφού ειδικά ο νέος κανονισμός περί flopping έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους παίκτες, οι οποίοι δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι και το χρονικό περιορισμό των ενενήντα δευτερολέπτων για την έναρξη των παιχνιδιών. Τριάντα ομάδες θα στηθούν και φέτος στη γραμμή της αφετηρίας, διεκδικώντας το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή, με τη διαφορά σε σχέση με πέρυσι να κάνουν οι Νετς, που δεν εδρεύουν πλέον στο Νιου Τζέρσεϊ αλλά στο Μπρούκλιν. Διαβάστε αναλυτικά -για έναν προς έναν τους ομίλους- τα φαβορί, τα αουτσάιντερ, τις μετακινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στο νέο πρωτάθλημα, αλλά και τι μπορούμε να περιμένουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, μαζί με τα προγνωστικά του Onsports για τις τελικές κατατάξεις…

ATLANTIC: Στα χέρια των έμπειρων Σέλτικς

CENTRAL: Ευκαιρία για Πέισερς

SOUTHEAST: Οι Μαϊάμι Χιτ και οι άλλοι

SOUTHWEST: Φτάνουν οι Λιν και Χάρντεν για τους Ρόκετς

NORTHWEST: Για το μπαμ οι Νάγκετς

PACIFIC: Λέικερς ή σοκ

Φαβορί το Μαϊάμι στην Ανατολή

Κακά τα ψέματα. Ακόμα και οι εχθροί του Λεμπρόν Τζέιμς αναγνωρίζουν πως οι Μαϊάμι Χιτ θα έχουν και τη φετινή χρονιά τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου. Το δαχτυλίδι που κατέκτησε πέρυσι μάλλον άνοιξε την όρεξη του «βασιλιά», παρά τον καθησύχασε. Έχοντας στη συντροφιά του τον Ντουέιν Ουέιντ και τον Κρις Μπος και από το καλοκαίρι τους Ρέι Άλεν και Ρασάρντ Λιούις ο Τζέιμς ξέρει πως οι πιθανότητες που υπάρχουν για να φθάσει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατάκτηση του τίτλου είναι πολλές. Αντίπαλο δέος θεωρούνται οι Μπόστον Σέλτικς. Την περασμένη σεζόν, άλλωστε, οι Βοστωνέζοι υποχρέωσαν τους Χιτ σε επτά αγώνες στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας και παρά το γεγονός πως ο Πολ Πιρς και ο Κέβιν Γκαρνέτ πρόσθεσαν ακόμα ένα χρόνο στην πλάτη τους μοιάζουν ικανοί να φανούν απειλητικοί. Η φυγή του Ρέι Άλεν για το Μαϊάμι έφερε δύο νέα δεδομένα στους «Κέλτες» - την άφιξη του Τζέισον Τέρι από το Ντάλας και την κοινή παραδοχή πως ο Ραζόν Ρόντο είναι και τυπικά το νέο αφεντικό στης ομάδας. Εξάλλου, είναι γνωστές οι κάκιστες σχέσεις που υπήρχαν ανάμεσα στον ίδιο και τον Άλεν, οπότε η φυγή του δεύτερου δίνει στον ιδιόρρυθμο πλέι μέικερ την απόλυτη ηγεσία.

Δύο ομάδες που αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην Ανατολή είναι οι Φιλαδέλφεια Σίξερς και οι Ιντιάνα Πέισερς. Οι πρώτοι προχώρησαν στην αλλαγή ταυτότητας και η άφιξη του Άντριου Μπάινουμ από το Λος Άντζελες σε συνδυασμό με την απόκτηση των Νικ Γιανγκ και Ντορέλ Ράιτ και την παρουσία των Ντρου Χόλιντεϊ, Ιβάν Τέρνερ, Θάντεους Γιανγκ δημιουργεί ένα μίγμα που υπό την επιμέλεια του έμπειρου Νταγκ Κόλινς δείχνει ικανό για μεγάλα πράγματα. Οι Πέισερς, από την πλευρά τους, διατήρησαν ανέπαφο τον κορμό που την περασμένη σεζόν έφθασε στα ημιτελικά των πλέι οφ της Ανατολής και υποχρέωσαν τους Χιτ σε έξι αγώνες και πολύ ιδρώτα. Υπό την ηγεσία του Ντάνι Γκρέιντζερ η Ιντιάνα θα επιχειρήσει, για αρχή, την κατάκτηση της πρωτιάς στη Central εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως οι Σικάγο Μπουλς δεν έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία Ντέρικ Ρόουζ. Στην Ιντιάνα, άλλωστε, έχουν γεμάτο ρόστερ, αφού δίπλα στον Ντάνι Γκρέιντζερ υπάρχουν οι Ρόι Χίμπερτ, Ντέιβιντ Ουέστ, Πολ Τζορτζ και Τζορτζ Χιλ, ενώ ο Ντι Τζέι Ογκάστιν με τον ερχομό του ενίσχυσε τον πάγκο τους.

Εάν ψάχνει κάποιος για ομάδες ερωτηματικά στην Ανατολή είναι πολύ εύκολο να τις βρει σε τέσσερις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Πρώτοι και καλύτεροι οι Νιου Γιορκ Νικς. Πρόκειται, άλλωστε, για ομάδα με πλούσιο έμψυχο υλικό που όμως δεν πείθει πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Ο Καρμέλο Άντονι και ο Αμάρε Στουνταμάιρ καλούνται να αποδείξουν πως μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, ενώ οι προσθήκες των Τζέισον Κιντ και Ρέιμοντ Φέλτον, σε συνδυασμό με την παρουσία των Τάισον Τσάντλερ και Τζέι Αρ Σμιθ, δημιουργούν ισχυρή βάση, η οποία όμως καλείται να δώσει απαντήσει στο παρκέ. Στις ομάδες ερωτηματικά καλείται να προσθέσει κανείς και τους Μιλγουόκι Μπακς. Πέρυσι έχασαν σχεδόν την ύστατη ώρα το τρένο για τα πλέι οφ, αλλά η ταυτόχρονη παρουσία των Μόντα Έλις και Μπράντον Τζένινγκς δημιουργεί προσδοκίες. Αμφίβολο, πάντως, παραμένει εάν μπορεί να καλυφθεί το κενό που άφησε στη ρακέτα ο Άντριου Μπόγκουτ με λύσεις τύπου Σάμουελ Ντάλεμπερτ.

Εάν δεν υπήρχε στην εξίσωση ο σοβαρός τραυματισμός του Ντέρικ Ρόουζ το πιο πιθανό είναι πως θα κατατάσσαμε τους Σικάγο Μπουλς στην κατηγορία με τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του μεγαλύτερου ανταγωνιστή του Μαϊάμι στην Ανατολή. Απόντος του μεγάλου σταρ τους, όμως, οι «ταύροι» μπαίνουν στη λίστα με τις ομάδες που προκαλούν μυστήριο αναφορικά με την πορεία τους στο νέο πρωτάθλημα. Η παρουσία του Τομ Θίμποντο στον πάγκο, σε συνδυασμό με εκείνη στον παρκέ των Λουόλ Ντενγκ, Κάρλος Μπούζερ, Τάι Γκίμπσον και Γιοακίμ Νοά, πάντως, δεν καθιστά αμελητέα ποσότητα το Σικάγο, που ενίσχυσε παράλληλα τον πάγκο του με τους Ναζρ Μοχάμεντ, Νέιτ Ρόμπινσον και Μάρκο Μπελινέλι. Παρακινδυνευμένες θα πρέπει να θεωρηθούν οι προβλέψεις και για τους Μπρούκλιν Νετς. Η σεζόν ξεκινάει με πολύ υψηλές φιλοδοξίες και η παρουσία των Ντερόν Ουίλιαμς, Τζόε Τζόνσον, Τζέραλντ Ουάλας και Μπρουκ Λόπεζ αφήνει πολλές υποσχέσεις.

Φαβορί οι Λέικερς στη Δύση

Η παρουσία στο ίδιο σχήμα του Στιβ Νας, του Κόμπι Μπράιαντ, του Πάου Γκασόλ και του Ντουάιτ Χάουαρντ είναι ικανή να δώσει αυτόματα στους Λέικερς τον τίτλο όχι απλώς του φαβορί στη Δύση, αλλά σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Μπορεί το Λος Άντζελες να πάτωσε στα φιλικά, αλλά όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Μάικ Μπράουν αυτά δεν έχουν σημασία. Ύστερα από δύο χρόνια ξηρασίας, μακριά από τελικούς και παιχνίδια τίτλων, οι «λιμνάνθρωποι» δίνουν φέτος την ευκαιρία στον Μπράιαντ να διεκδικήσει το έκτο δαχτυλίδι του και στο Στιβ Νας τη δυνατότητα να μην προστεθεί το όνομά του στην καταραμένη λίστα των σούπερ σταρ που έμειναν χωρίς τίτλο. Απομένει να δούμε εάν θα καταφέρει να τους βοηθήσει ουσιαστικά ο Ντουάιτ Χάουαρντ.

Μεγάλος αντίπαλος των Λέικερς στη Δυτική Περιφέρεια και η ομάδα που τους διέλυσε πέρυσι στα ημιτελικά των πλέι οφ δεν είναι άλλος από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Πρόκειται, άλλωστε, για τους περσινούς φιναλίστ των τελικών και μια ομάδα που τυγχάνει να διαθέτει στο ρόστερ της τόσο τον Κέβιν Ντουράντ όσο και τον Ράσελ Ουέστμπρουκ. Η φυγή του Τζέιμς Χάρντεν για τους Χιούστον Ρόκετς σίγουρα αποτελεί τεράστια απώλεια, ενώ μένει να δούμε πώς μπορεί να κολλήσει στην εξίσωση ο Κέβιν Μάρτιν. Επίσης, η παρουσία των Σερζ Ιμπάκα και Κέντρικ Πέρκινς αποτελεί εγγύηση στη ρακέτα για τους Θάντερ, που καταφέρνουν κάθε χρόνο να παρουσιάζονται βελτιωμένοι. Εάν υπάρχει μια ομάδα που δείχνει ικανή να απειλήσει τα δύο μεγάλα φαβορί στη Δύση δεν είναι άλλη από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Η παρουσία του Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο και των Τόνι Πάρκερ, Μανού Τζινόμπιλι και Τιμ Ντάνκαν στο παρκέ μπορεί να φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα για τους Τεξανούς, που καλούνται να αποδείξουν πως κρύβουν στην τσέπη τους ακόμα ένα μικρό θαύμα. Πέρυσι έφθασαν μέχρι τους τελικούς των πλέι φ της Δυτικής Περιφέρειας, αλλά εκεί η Οκλαχόμα Σίτι τους προσγείωσε ανώμαλα στην πραγματικότητα. Πολύ γεμάτο ρόστερ, με βάθος στον πάγκο, δίνει την αίσθηση πως το Σαν Αντόνιο είναι κα φέτος ικανό για μεγάλα πράγματα.

Οι Λέικερς δεν παίζουν πλέον μόνοι τους μπάλα στο Λος Άντζελες, αφού από «φτωχοί συγγενείς» οι Κλίπερς συγκαταλέγονται πλέον ανάμεσα στα φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του τίτλου της Δύσης! Η παρουσία και μόνο του κατά πολλούς κορυφαίου πλέι μέικερ του πρωταθλήματος, Κρις Πολ, και φυσικά του Μπλέικ Γκρίφιν προφανώς επαρκούν για τις υψηλές προσδοκίες. Το ρόστερ είναι γεμάτο, ενώ η παρουσία των βετεράνων Γκραντ Χιλ, Λαμάρ Όντομ και Τσόνσι Μπίλαμπς (εάν συνέλθει από τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς) προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ τους. Προσθέστε την παρουσία του Καρόν Μπάτλερ στην περιφέρεια και του Ντε Άντρε Τζόρνταν στη ρακέτα και έχετε μια ομάδα ικανή για όλα!

Μεταξύ των ομάδων που αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη Δυτική Περιφέρεια συγκαταλέγονται οι Ντένβερ Νάγκετς, στους οποίους αγωνίζεται και ο Έλληνας διεθνής σέντερ Κώστας Κουφός. Οι «σβόλοι» έφυγαν γρήγορα και γύρισαν σελίδα από την εποχή του Καρμέλο Άντονι και ο πολύ έμπειρος Τζορτζ Καρλ δεν άργησε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα που γεννάει προσδοκίες. Η παρουσία των Τάι Λόουσον, Ντανίλο Γκαλινάρι, Ουίλσον Τσάντλερ και Τζαβέιλ Μαγκί δημιουργεί την αίσθηση πως οι Νάγκετς μπορούν να συμπεριληφθούν ανάμεσα στις ομάδες που θα φθάσουν ψηλά, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην πάντα απαιτητική Δυτική Περιφέρεια. Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγονται και οι Μέμφις Γκρίζλις. Η παρέα των Ρούντι Γκέι, Τόνι Άλεν και Μαρκ Γκασόλ καλείται να αποκτήσει τη σταθερότητα που απαιτείται για να την καθιερώσει μεταξύ των ισχυρών ομάδων της λίγκας, ενώ ο περσινός αποκλεισμός στον πρώτο γύρο των πλέι οφ από τους Λος Άντζελες Κλίπερς θα πρέπει να τους έχει γίνει μάθημα.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας (ξημερώματα Τετάρτης 31/10):

01.00 Κλίβελαντ Καβαλίερς - Ουάσινγκτον Ουίζαρντς
02.00 Μαϊάμι Χιτ - Μπόστον Σέλτικς
04.30 Λος Άντζελες Λέικερς - Ντάλας Μάβερικς



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved