Μαϊάμι Χιτ: Περιορισμός και στον Λεμπρόν Τζέιμς

Μαϊάμι Χιτ: Περιορισμός και στον Λεμπρόν Τζέιμς

Ούτε ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι στο 100%, οπότε δεν θα χρησιμοποιηθεί εκτενώς από τον Έρικ Σποέλστρα στα φετινά φιλικά προετοιμασίας των Μαϊάμι Χιτ.

Μάλιστα είναι πιθανό να μείνει στο περιθώριο για το πρώτο φιλικό εναντίον των Ατλάντα Χοκς στις 7 Οκτωβρίου. Ο ίδιος ο MVP της regular season και των τελικών των playoffs προχώρησε στη σχετική αποκάλυψη. Στις ομαδικές προπονήσεις παρακολουθείται στενά ο Τζέιμς, καθώς έχει θεσπιστεί συγκεκριμένο χρονικό όριο για την παρουσία του στο παρκέ.

«Νιώθω καλύτερα, αλλά είμαι σε καλή κατάσταση, επειδή έχω παίξει τόσο πολύ μπάσκετ. Συνήθως χρειάζομαι επτά με δέκα ημέρες προσαρμογής, αλλά αυτό δεν ίσχυσε φέτος. Θα πρέπει να είμαι προσεκτικός τις επόμενες ημέρες» δήλωσε σχετικά ο αυτοαποκαλούμενος «βασιλιάς».

Χωρίς ατομικούς στόχους σε κάποιον στατιστικό τομέα θα ξεκινήσει το 2012-13 ο Μπος: «Μιλούσα αρκετά πέρσι. Δεν πετυχαίνω τους στόχους μου, όταν τους αποκαλύπτω. Φέτος δεν θα κοιτάω τα στατιστικά μου».

Επίσης ο 28χρονος φόργουορντ/σέντερ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να προσθέσει όγκο στο σώμα του: «Είμαι έτσι τρία χρόνια. Πλέον αποφάσισα να μείνω έτσι. Είμαι δυνατός, αλλά στο στυλ των υπόλοιπων σέντερ. Με χρειάζονται γρήγορο στη θέση 5 και αυτό είναι το πλεονέκτημά μου. Οι άλλες ομάδες πρέπει να προσαρμοστούν σε εμάς, όχι εμείς στις άλλες».

Δηλώσεις πραγματοποίησε και ο Ντουέιν Ουέιντ, που πιθανότατα θα απουσιάσει από όλα τα φιλικά προετοιμασίας του συλλόγου του Μαϊάμι: «Κατανοώ ότι πρέπει να ολοκληρώσω την αποθεραπεία μου. Έχω μιλήσει με τα άλλα παιδιά και ξέρω τι θα κάνω. Όλα θα πάνε καλά».

Σημειώνουμε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής του «φλας». Πάντως ο Αμερικανός διεθνής σχολίασε τη λεκτική επίθεση του Κέβιν Γκαρνέτ των Μπόστον Σέλτικς στο νέο του συμπαίκτη, Ρέι΄Άλεν: «Δεν θα έπρεπε να αναφέρεται με οποιονδήποτε τρόπο στη δική μας ομάδα, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο Άλεν φαίνεται ωραίος με τη φανέλα των Χιτ. Στην αρχή ήταν λίγο περίεργο, αλλά αργά και σταθερά το συνηθίζω».

Ένας ακόμα ανέτοιμος παίκτης των Χιτ είναι ο Μάικ Μίλερ. Ο έμπειρος φόργουορντ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στα παρκέ του «μαγικού» κόσμου, παρά τις σοβαρές ενοχλήσεις στη μέση, αλλά δεν έχει ενταχθεί ακόμα στο κανονικό πρόγραμμα της προετοιμασίας.

«Ο Μάικ είναι πολεμιστής, κάτι που γνωρίζαμε. Έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και αυτή τη στιγμή εκτελεί περισσότερες ασκήσεις, από όσες είχαν υπολογιστεί αρχικά. Είναι έτοιμος» δήλωσε σχετικά ο Τζέιμς.

«Τα προβλήματα υγείας είναι μέρος της δουλειάς μας και των συμβολαίων μας. Εγώ, όμως, ήθελα να επιστρέψω. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Μάλλον θα είναι μία δύσκολη σεζόν για μένα, αλλά πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσω όλα τα προβλήματα» σχολίασε ο ίδιος ο Μίλερ.

Γενικά υπάρχει ευχάριστο κλίμα στους Χιτ. Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα της φετινής προετοιμασίας υπό την επίβλεψη του Έρικ Σποέλστρα χωρίς την παραμικρή γκρίνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι Τζέιμς και Άλεν βρέθηκαν αντιμέτωποι σε έναν πρόχειρο διαγωνισμό σουτ, από το οποίο αποχώρησαν… αμφότεροι νικητές.

Οι Ουέιντ, Μάριο Τσάλμερς και Τζέιμς Τζόουνς παρακολούθησαν τη διαδικασία, αλλά ούτε αυτοί καθόρισαν τον νικητή. Προφανώς χάθηκε το… μέτρημα. Όλα αυτά μετά την προπόνηση, κάτι που πιστοποιεί το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ρυθμοί είναι ακόμα χαλαροί. Ο Σποέλστρα και οι συνεργάτες έκριναν πως δεν απαιτείται εξοντωτικό πρόγραμμα προετοιμασίας ενόψει του 2012-13.



Παναθηναϊκός AKTOR: Στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague Ναν και Λεσόρ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague Ναν και Λεσόρ
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ο κόσμος δίνει ραντεβού στο «κιτρινόμαυρο» ξενοδοχείο πριν το Φάληρο
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ο κόσμος δίνει ραντεβού στο «κιτρινόμαυρο» ξενοδοχείο πριν το Φάληρο
Super League: Elite στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ | Α' κατηγορίας στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός | Οι διαιτητές
Super League: Elite στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ | Α' κατηγορίας στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός | Οι διαιτητές
Euroleague: Αυτοί είναι οι διαιτητές του Final-4
Euroleague: Αυτοί είναι οι διαιτητές του Final-4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved