Μουντομπάσκετ 2014: Φιλιππίνες – Ελλάδα 70-82

Μουντομπάσκετ 2014: Φιλιππίνες – Ελλάδα 70-82

Η Εθνική Ελλάδος πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ «λυγίζοντας» τις μαχητικές Φιλιππίνες με 82-70 - Κορυφαίος ο Πρίντεζης

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν πραγματοποίησε τόσο καλή εμφάνιση όσο στην πρεμιέρα, αλλά είχε τον έλεγχο και στα σαράντα λεπτά, φτάνοντας στο δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα και πλέον στρέφεται στον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο (1/9, 21.00). Κορυφαίος για την Ελλάδα ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος σημείωσε 25 πόντους. Στον αντίποδα, οι Φιλιππινέζοι ήταν ανταγωνιστικοί και δεν άφησαν το παιχνίδι να ξεφύγει εντελώς, ενώ ο Αντράι Μπλατς πέτυχε double double με 17 πόντους κι έντεκα ριμπάουντ.

Όπως και απέναντι στη Σενεγάλη, έτσι και κόντρα στους Ασιάτες η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ξεκίνησε δυνατά το ματς και δεν άφησε τους αντιπάλους της να προηγηθούν ούτε μία φορά! Στο 3' το σκορ ήταν 6-1 για τους Έλληνες οι οποίοι δεν... σήκωσαν το πόδι από το γκάζι και στο τέλος της πρώτης περιόδου ο φωτεινός πίνακας του κλειστού γηπέδου της Σεβίλλης έγραφε 20-10.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Φιλιππίνεζοι εμφανίστηκαν καλύτεροι σε σχέση με το αρχικό τους αγωνιστικό πρόσωπο και η διαφορά κυμαινόταν συνεχώς ανάμεσα στους οκτώ και τους δέκα πόντους. Η άμυνα της Εθνικής ήταν καλή, αλλά στην επίθεση υπήρξε ένα πρόβλημα, καθώς δεν υπήρχαν οι εύκολοι πόντοι. Στο ημίχρονο οι διεθνείς είχαν προβάδισμα δέκα πόντων (37-27).

Η τρίτη περίοδος έμελλε να κρίνει και τον νικητή του αγώνα. Ο Πρίντεζης ήταν πολύ «ζεστός» και δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του για να τον σταματήσει με αποτέλεσμα να σκοράρει διαρκώς και να βοηθάει την Εθνική να διατηρεί ένα προβάδισμα μεγαλύτερο των δέκα πόντων. Οι Φιλιππίνες προσπάθησαν στη συνέχεια να μαζέψουν κάπως την κατάσταση, αλλά δεν τα κατάφεραν κι άπαντες περίμεναν απλά να τελειώσει το παιχνίδι, με την κόρνα της γραμματείας να χτυπάει και να βρίσκει την Ελλάδα να κάνει το 2Χ2 με 82-70.

Εξαιρετική παρουσία από τον Πρίντεζη με 25 πόντους, ενώ ο Μπλατς ήταν ο κορυφαίος των ηττημένων με 21 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Στο τέλος του αγώνα υπήρξε μία αψιμαχία μεταξύ του Μπουρούση και του Μπλατς, αλλά ευτυχώς με την επέμβαση των ψυχραιμότερων η ένταση εκτονώθηκε...

Δεκάλεπτα: 10-20, 27-37, 44-58, 70-82

Φιλιππίνες (Βίνσεντ Ρέγες): Άλαπαγκ 3 (1), Τενόριο 3 (1), Τσαν 3 (1), Γουίλιαμ 5 (1), Νταβίντ 2, Οκάμπο 4, Νόργουντ 5 (1), Μπλατς 21, Φαχάρδο 10, Νταλίσταν 5 (1), Αγκιλάρ 2, Πίνγκρις 7

Ελλάδα (Φώτης Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 12, Ζήσης 8, Βασιλειάδης 6 (2), Παπανικολάου 9, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 5 (1), Αντετοκούνμπο 3, Βουγιούκας 2, Πρίντεζης 25 (1)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Live του Onsports

Μουντομπάσκετ 2014: Φιλιππίνες – Ελλάδα 70-82

{livechat}1266970{/livechat}


Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved