Γκριρ: «Στο φάιναλ φορ εμείς και ο Ολυμπιακός»

Γκριρ: «Στο φάιναλ φορ εμείς και ο Ολυμπιακός»

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας εμφανίστηκε ο πρώην παίκτης των «ερυθρολεύκων» Λιν Γκριρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ στην εφημερίδα «Γαύρος»:
Αυτός είναι ο δεύτερος χρόνος σου στην Τουρκία και τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την απόφαση σου να αγωνιστείς σε αυτή την ομάδα;
«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τα όσα έχουν βρει τόσο στην ομάδα όσο και στην πόλη. Η αλήθεια είναι πως η ζωή εδώ δεν είναι τόσο καλή όσο στην Αθήνα, αλλά πραγματικά όλα είναι καλά. Η ομάδα είναι εξαιρετική και ειδικότερα φέτος, έχουμε πολύ υψηλούς στόχους. Το πρωτάθλημα είναι αρκετά δυνατό και θεωρώ πως είναι και λίγο αδικημένο μιας και οι περισσότεροι ξέρουν τη Φενέρ και την Εφές Πίλσεν ενώ υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες όπως η Μπάνβιτ, η Γαλατασαραϊ, η Μπεσίκτας και η Καρσίγιακα. Εκτιμώ πως το τουρκικό πρωτάθλημα είναι μέσα στα τέσσερα καλύτερα της Ευρώπης μαζί με το ελληνικό, το ισπανικό και το ιταλικό».
Στην Ευρωλίγκα έχετε κάνει εξαιρετική πορεία και λίγο έλειψε να τερματίσετε πρώτοι σε έναν όμιλο που υπήρχαν ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Σιένα. Σας δημιουργεί άγχος το γεγονός πως όλοι πλέον περιμένουν να φτάσετε πολύ μακριά στη διοργάνωση;
«Δεν αισθανόμαστε κανένα είδος πίεσης. Τερματίσαμε δεύτεροι και να είστε σίγουροι πως θα μπορούσαμε να έχουμε τερματίσει πρώτοι και λόγω συγκυριών δεν τα καταφέραμε. Φέτος, θεωρώ πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Φενέρμπαχτσε να κάνει κάτι καλό στην Ευρωλίγκα».
Σε λίγες ημέρες, στις 4 Ιανουαρίου συγκεκριμένα, θα γίνει η κλήρωση του ΤΟP 16 της Ευρωλίγκας. Έχεις κάποιο προαίσθημα; Ποιες ομάδες πιστεύεις πως θα βρείτε απέναντι σας: Υπάρχει κάποια που θέλετε να αποφύγετε;
«Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω σκεφτεί και πολύ. Δεν έχω κάποιο προαίσθημα. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να λες πως επιλέγεις ή αποφεύγεις αντιπάλους. Όλες οι ομάδες που έφτασαν ως εδώ είναι υψηλού επιπέδου και κανένα ματς δεν πρόκειται να είναι εύκολο».
Ανεξάρτητα με το πώς θα δημιουργηθούν οι όμιλοι, ποιες ομάδες θεωρείς πως έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης;
«Κατά τη γνώμη μου, οι τέσσερις ομάδες που θα φτάσουν στην τελική φάση είναι η Φενέρμπαχτσε, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός. Και στον τελικό περιμένω να προκριθούμε εμείς και η Μακάμπι και να βρεθώ αντιμέτωπος με τον “αδερφό” μου τον Σοφοκλή (γέλια)».
Σου λείπει καθόλου η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός;
«Κάποιες φορές ναι. Πέρασα πολύ όμορφα στην Ελλάδα τόσο με τη φανέλα της Νήαρ Ηστ όσο και με του Ολυμπιακού. Ήταν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου τα δύο που έπαιξα στον Ολυμπιακό και κάθε φορά που έχω ευκαιρία επισκέπτομαι τη χώρα σας. Θα μου άρεσε πολύ να επιστρέψω μια μέρα και να αγωνιστώ ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό».
Η ομάδα του Ολυμπιακού πως σου φαίνεται φέτος;
«Λόγω του ότι συνήθως παίζουμε τις ίδιες μέρες και ώρες με τον Ολυμπιακό, δεν είχα πολλές φορές την ευκαιρία να δω αγώνες τους. Και φέτος η ομάδα διαθέτει εξαιρετικούς γκαρντ και με την προσθήκη του Βασίλη Σπανούλη ισχυροποιήθηκε ακόμη πιο πολύ σε αυτή τη θέση. Έχουν και ποιότητα και εμπειρία σε όλες τις θέσεις και είναι μια ομάδα που δύσκολα της βρίσκεις τρωτά σημεία».
Κατά τη γνώμη σου, ο φετινός Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον περσινό;
«Είναι δύσκολο να πω αν η ομάδα είναι φέτος καλύτερη ή χειρότερη από τα προηγούμενα χρόνια. Πέρσι για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας. Οπότε θα πρέπει να δούμε τι θα καταφέρει φέτος και μετά θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε συμπεράσματα».
Και μια τελευταία ερώτηση που δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Περίμενες ποτέ πως ένας παίκτης σαν τον Άλεν Άιβερσον θα έπαιρνε την απόφαση να αγωνιστεί στο τουρκικό πρωτάθλημα;
«Δεν περίμενα ποτέ ένας παίκτης σαν τον Άιβερσον να αφήσει το ΝΒΑ. Μεγάλωσα βλέποντας τον να αγωνίζεται και πρόκειται πραγματικά για έναν τεράστιο παίκτη. Είναι τιμή μου που θα τον αντιμετωπίσω στο τουρκικό πρωτάθλημα».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved