Έσκασε η «βόμβα» με Χάκετ - Ανακοινώθηκε από την Βίρτους Μπολόνια

Έσκασε η «βόμβα» με Χάκετ - Ανακοινώθηκε από την Βίρτους Μπολόνια

Η πρώτη μεταγραφική «βόμβα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έσκασε με την Βίρτους Μπολόνια να κάνει δικό της με κάθε επισημότητα τον Ντάνιελ Χάκετ που αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, μετά την αποχώρηση του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρήκε ο Ντάνιελ Χάκετ καθώς οπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα θα είναι μέλος πλέον της Βίρτους Μπολόνια.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2024 με τους Πρωταθλητές Ιταλίας και θα τους ενισχύσει προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους που δεν είναι άλλος από την διατήρηση των σκήπτρων στην Ιταλία και την κορυφή του Eurocup και ένα εισιτήριο για την Euroleague της νέας χρονιάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Βίρτους, Λούκα Μπαράλντι, είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Μάσιμο Τζανέτι για την ικανότητα και μεγάλη γενναιοδωρία, που μας επέτρεψε να πάρουμε στη Βίρτους τον Ντάνιελ Χάκετ. Η προσθήκη του έπειτα από μία περίπλοκη και δύσκολη διαπραγμάτευση χρειάστηκε πολλή υπομονή και ικανότητα του τζένεραλ μάνατζέρ μας, Πάολο Ρόντσι. Είμαι σίγουρος ότι ο Ντάνιελ θα προσθέσει έξτρα χαρακτήρα που χρειάζεται η ομάδα μας, που έχει χτιστεί για να πετύχει τους σημαντικούς στόχους της».

Τη φετινή σεζόν ο Χάκετ, που επιστρέφει στην χώρα του για πρώτη φορά μετά το 2015 όταν και αγωνίστηκε στην Αρμάνι Μιλάνο, κατέγραψε 22 συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας 8,5 πόντους, 1,9 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ μέσο όρο σε 21 λεπτά ανά παιχνίδι.

Η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μεγάλωσε στις ακαδημίες νέων του Πέζαρο, της πόλης όπου έζησε για πολύ καιρό πριν πετάξει πέρα από τον Ατλαντικό, στο γυμνάσιο Bellflower St. John Bosco και μετά το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα των Trojans.

Το 2009 την πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας, μετά την επιστροφή του στην Ιταλία, φόρεσε τη φανέλα της Μπενετόν Τρεβίζο. Την επόμενη σεζόν μετακόμισε στο Πέζαρο, όπου παρέμεινε για δύο διαδοχικές σεζόν. Τον Ιούλιο του 2012 υπέγραψε στη Σιένα, με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα και έλαβε το βραβείο του MVP των τελικών. Την ίδια χρονιά κέρδισε επίσης τον τίτλο του MVP του Κυπέλλου Ιταλίας και του Σούπερ Καπ Ιταλίας που κατέκτησε η ομάδα της Τοσκάνης.

Τη σεζόν 2013/2014, μετά τους πρώτους μήνες στη Σιένα, μετακόμισε στην Ολίμπια Μιλάνο, όπου κατέκτησε άλλο ένα πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 2015 άφησε την Ιταλία για να πάει στον Ολυμπιακό όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με τους Πειραιώτες. Μετά από δύο σεζόν στην ελληνική ομάδα μετακόμισε στην Μπάμπεργκ, πριν συνεχίσει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: με τη ρωσική ομάδα έφτασε δύο φορές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, με το βραβείο του MVP τη σεζόν 2020-2021.

Ο Ντάνιελ Χάκετ έχει επίσης 114 συμμετοχές με την εθνική Ιταλίας».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved