Μεσίνα: «Ο Ολυμπιακός είναι σαν τους Μαϊάμι Χιτ»

Μεσίνα: «Ο Ολυμπιακός είναι σαν τους Μαϊάμι Χιτ»

Με τους Μαϊάμι Χιτ, τους φιναλίστ των τελικών του ΝΒΑ φέτος παρομοίασε τον Ολυμπιακό ο Έτορε Μεσίνα. 

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο επεξήγησε ττη δήλωσή του αυτή λέγοντας: «Έχει παράδοση, παίζει οργανωμένα και είναι ένας οργανισμός πολύ σκληρός πνευματικά, έχοντας ηγέτες τους Σπανούλη και Πρίντεζη, ενώ φέτος επέστρεψε και ο Σλούκας στην ομάδα». Ολυμπιακός και Αρμάνι θα «λύσουν τις διαφορές τους» αύριο (14/10, 21:00) στο ΣΕΦ, για την 3η αγωνιστική της Euroleague.

Ο έμπειρος Ιταλός προπονητής, Έτορε Μεσίνα δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι σαν τους Μαϊάμι Χιτ. Έχει παράδοση, παίζει οργανωμένα και είναι ένας οργανισμός πολύ σκληρός πνευματικά, έχοντας ηγέτες τους Σπανούλη και Πρίντεζη, ενώ φέτος επέστρεψε και ο Σλούκας στην ομάδα. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι, όπου κάθε κατοχή θα είναι σημαντική, ενώ ο έλεγχος των ριμπάουντ θα είναι σημαντικός στο τελικό αποτέλεσμα».

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Κάιλ Χάινς, ο οποίος το καλοκαίρι αποχαιρέτησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Αρμάνι, αποκάλεσε «αδέλφια» τους Σπανούλη και Πρίντεζη, ενώ θυμήθηκε, μιλώντας στην κάμερα της Euroleague: «Ήταν μία απίθανη εμπειρία στον Ολυμπιακό. Ήμουν νέος τότε 24 χρονών και δεν καταλάβαινα τίποτα, κάτι που μου ακούγεται πολύ μακρινό τώρα. Στην ομάδα κανείς δεν είχε απαιτήσεις και πίστη στην αρχή, μας παρομοίαζαν με ομάδα κολεγίου με άπειρους παίκτες. Ο Σπανούλης ήταν μία θετική δύναμη και μας πήρε αρκετό χρόνο να ενωθούμε ως ομάδα. Δεν είχαμε πολύ κόσμο εκτός ομάδας που να πίστευε σε αυτήν, οπότε έπρεπε εμείς να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά αυτό μας βοήθησε να ωριμάσουμε ως ομάδα, για αυτό πετύχαμε όσα πετύχαμε τελικά. Υπήρχε μία αληθινή οικογενειακή ατμόσφαιρα. Σκεφτόμουν πως σε αυτή την ομάδα έπαιζαν τα αδέρφια μου, γιατί για παράδειγμα ο Σπανούλης ήξερε πως η περίοδος των διακοπών ήταν δύσκολη για εμένα, οπότε η γυναίκα του μου έφτιαξε μουσακά. Μοιραστήκαμε κάτι όλοι μαζί και βιώσαμε μία κοινή εμπειρία που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την τύχη να ζήσουν.

Ήμουν κακομαθημένος κατά κάποιο τρόπο, γιατί στις δύο πρώτες κανονικές σεζόν μου στη Euroleague κατέκτησα "back to back" τίτλους οπότε σκέφτηκα αυτό είναι εύκολο και αυτό θα πρέπει να γίνεται. Αλλά ουσιαστικά κατάλαβα τι χρειάζεται για να γίνεις πρωταθλητής και αυτό μεγιστοποιεί το συναίσθημα του πρωταθλητή. Ακόμη βλέπω τους Σπανούλη και Πρίντεζη και τους αποκαλώ αδέρφια μου, όλα τα παιδιά από τότε τον Παπανικολάου, τον Άντιτς, τον Λο, τον Ντόρσεϊ. Ακόμη κρατάμε επαφή γιατί έχουμε αυτό το κοινό. Νομίζω ότι δεν παίζουν ρόλο οι συνθήκες ειδικά εκτός παρκέ, μοιραστήκαμε και πετύχαμε κάτι όλοι μαζί και νομίζω ότι αυτός ο δεσμός πάντα θα είναι εκεί ανάμεσα στα μέλη εκείνης της ομάδας».

Με δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα "Repubblica", ο πρώην γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός και νυν της Αρμάνι, Χρήστος Σταυρόπουλος, επισήμανε: «Ξέραμε ήδη ότι δεν θα είναι μια κανονική χρονιά και το μπάτζετ μας έχει προβλέψει την απουσία φιλάθλων. Επίσης, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με απουσίες, ξαφνικές ή μη. Το γνωρίζαμε αυτό πριν ξεκινήσουμε και όλοι οι σύλλογοι έβαλαν την επιθυμία για επιστροφή στα παρκέ πάνω από τις σκέψεις αυτές. Στόχος μας είναι τα πλέι οφ. Δεν είμαστε εκεί από το 2014. Από την εμπειρία μου ξέρω πως μετά τα πλέι οφ, όλα μπορούν να συμβούν».



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved