Δεν πάει πουθενά ο Ουίλμπεκιν, λένε στην Μακάμπι

Δεν πάει πουθενά ο Ουίλμπεκιν, λένε στην Μακάμπι

Ο άμεσος συνεργάτης του Σφαιρόπουλου στην Μακάμπι Βασίλης Γεραγωτέλλης ξεκαθάρισε τα πράγματα για τον Σκότι Ουίκλμπεκιν και τον μέλλον του

Στα σενάρια αποχώρησης του Σκότι Ουίλμπεκιν (με προορισμό την Ρεάλ ως αντικαταστάτης του Καμπάτσο) τοποθετήθηκε ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βασίλης Γεραγωτέλλης.

Ο Έλληνας προπονητής ξεκαθάρισε πως ο Αμερικανός γκαρντ θα μείνει στην ομάδα και δεν πάει πουθενά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Γεραγωτέλλης στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και τον Σκότι Ουίλμπεκιν:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από της Μακάμπι: «Όταν ακούς για Μακάμπι, ίσως κάποιοι έχουν δεδομένο ότι είναι εύκολο να το παίρνει κάθε χρόνο. Αλλά, δεν είναι η πραγματικότητα αυτή. Αν ζήσει την όλη διαδικασία έχει τις ιδιαιτερότητές του και είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Πολύ περισσότερο λόγω της κατάστασης, το πρωτάθλημα αυτό διεξήχθη σε ιδιαίτερες συνθήκες. Στα άλλα δύο πρωταθλήματα που παίχτηκαν σε Γερμανία και Ισπανία, δεν τα πήραν τα φαβορί».

Για το αν ήταν η πιο δύσκολη σεζόν και τους παίκτες που έφτασαν στα όρια της κατάθλιψης: «Δεν είναι βαρύ αυτό, είναι αλήθεια. Συζητήσαμε με τον κόουτς ότι για εμάς ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη η κατάσταση, γιατί ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Δεν μπορώ να πω αν ήταν θετική η αρνητική. Μάλλον και τα δύο. Δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς. Επιστρέψαμε μετά από τόσες ημέρες, που δεν είχε σχέση με το καλοκαίρι, όπου οι παίκτες έρχονται πιο έτοιμοι. Πρώτον, ήρθαν από καραντίνα που ήταν σπίτι τους. Μετά, έχεις να διαχειριστείς παιδιά έμπειρα, λιγότερο έμπειρα, ώριμα ή λιγότερο ώριμα. Μπήκαν σε μία διαδικασία 70 ημερών να πηγαίνουν από το σπίτι στην προπόνηση μόνο. Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς αυτό. Δυσκολεύτηκα μέχρι και εγώ. Το να μην έχεις την ελευθερία να βγεις έξω και να κάνεις κάτι άλλο είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορούσαν ούτε οι δικοί μου να έρθουν, ούτε εγώ να πάω να τους δω. Ήταν όλα πολύ ιδιαίτερα. Η επιτυχία με την αποτυχία είναι πολύ κοντά… Οι καταστάσεις ήταν πολύ ιδιαίτερες, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την αποτυχία. Ας πούμε στην Ισπανία, ο τελικός κόστισε τη θέση του προπονητή της Μπαρτσελόνα, ενώ ανανέωσε ο προπονητής της Μπασκόνια. Εμείς κάναμε μία εξαιρετική χρονιά και δεν είχαμε τίποτα. Αλλά, στο Κύπελλο χάσαμε στον ημιτελικό, η Ευρωλίγκα σταμάτησε και δεν καταφέραμε να διεκδικήσουμε κάτι. Μας έμενε να πάρουμε το πρωτάθλημα, για να πούμε ότι πήραμε έναν τίτλο στη χώρα σου. Οι ομάδες αυτές φτιάχνονται για τίτλους όχι για πορείες. Το ίδιο ήταν και στον Ολυμπιακό. Έχει μεγάλη σημασία να κερδίζεις το πρωτάθλημα. Το 2017 όταν ήμασταν στον Ολυμπιακό η χρονιά χαρακτηρίστηκε μέτρια, γιατί δεν πήραμε το πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρωλίγκα είχαμε πάει τελικό. Νομίζω ότι το διαχειριστήκαμε καλά. Ήθελαν ιδιαίτερη μεταχείριση οι παίκτες και νομίζω ότι με τα προβλήματα πήγαμε καλά και πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα».

GERAGOTELIS

Για τις απουσίες: «Σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, κατεβήκαμε χωρίς επτά παίκτες από το βασικό σχήμα. Οι τέσσερις από τη βασική πεντάδα. Κατά τη διάρκεια των playoffs απέναντι στη Χάποελ Τελ Αβίβ, ήταν τιμωρημένος και ο Γουίλμπεκιν, οπότε ήμασταν μείον οκτώ παίκτες. Το αντιμετωπίσαμε αυτό κατά τη διάρκεια της χρονιάς στην Ευρωλίγκα, που είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Είχαμε σωστή αντιμετώπιση και πήραμε τις νίκες που θέλαμε. Οπότε ήταν ένα καλό παράδειγμα για το πως μπορούσαμε να το διαχειριστούμε. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο έδειξαν ότι ήταν έτοιμοι πνευματικά για να ανταπεξέλθουν».

Για τον Ντένι Άβντιγια και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Ο Τάιλερ έκανε εξαιρετική δουλειά μετά τον κορωνοϊό, ενώ το σημαντικό σε αυτό το διάστημα ήταν που έμεινε έντεκα ημέρες στο σπίτι του, χωρίς να κάνει κάτι. Ξαφνικά του είπαν να μπει σε καραντίνα, καθώς στην πολυκατοικία του είχε βρεθεί ένα θετικό κρούσμα. Βγήκε μπροστά και μας βοήθησε πολύ σε όλα τα παιχνίδια. Ο Άβντιγια έδειξε πόσο μεγάλο ταλέντο είναι. Τώρα που του δόθηκε η ευκαιρία να έχει ηγετικό ρόλο μας βοήθησε. Ήταν χαρά μας που τον είχαμε για δύο χρόνια και το λέω αυτό γιατί λογικά θα παίζει στο ΝΒΑ».

Για τον Αμάρε Στουντεμάιρ: «Ο Αμάρε ήταν πολύ καλύτερος μετά τον κορωνοϊό, παρά πριν. Αυτό είναι οξύμωρο, αλλά δείχνει πως ένας έμπειρος παίκτης μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Τιμωρήθηκε από τη λίγκα, αλλά έχει ένα παιδί και έπρεπε να βγει έξω, για να το φροντίσει. Ήταν πραγματικά πάντα έτοιμος και ενώ όλους τους άλλους τους επηρέασε αρνητικά η κατάσταση, εκείνος το διαχειρίστηκε άψογα και βγήκε και πολυτιμότερος παίκτης του τελικού».

Για τον Σκότι Γουίλμπεκιν: «Ο Σκότι επηρεάστηκε περισσότερο από την όλη κατάσταση. Ζήτησε συγγνώμη και από την ομάδα και δημόσια για τη συμπεριφορά του. Αλλά, εάν να τον ζεις από κοντά μπορείς να τον δικαιολογήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις. Είναι ο ηγέτης μας και με τους τραυματισμούς βρέθηκε να τραβά το κουπί μόνος του. Και όταν τον χρειαστήκαμε έβαλε και το μεγάλο σουτ».

Για το μέλλον του Αμερικανού και τις φήμες που υπάρχουν: «Δεν υπάρχει περίπτωση. Έχει συμβόλαιο μαζί μας και μένει κανονικά. Δεν υπάρχει θέμα με τον Σκότι».

Για το πόσο δύσκολη θα είναι η προετοιμασία για τη νέα σεζόν και την ενδεχόμενη απουσία του κόσμου από τα γήπεδα στην αρχή: «Είναι ένα πρόβλημα. Η ομάδα έχει μεγάλο κομμάτι του μπάτζετ από τα εισιτήρια και θα κοστίσει αυτό, αλλά έχουμε ένα δεδομένα μπάτζετ που πρέπει να διαχειριστούμε. Πηγαίνει καλά η διαχείρισή του πιστεύω. Οι περισσότεροι έχουν συμβόλαιο και θα κάνουμε ορισμένες κινήσεις. Σε τρεις εβδομάδες θα ξεκινήσουμε για τη νέα σεζόν. Μία-δύο κινήσεις θα κάνουμε και θα κλείσουμε το ρόστερ. Είναι περίεργο. Κάποιες ομάδες επηρεάζονται λιγότερο και κάποιες περισσότερο. Θα δούμε πως θα είναι τα δεδομένα. Εμείς έχουμε ένα μεγάλο κορμό από την προηγούμενη χρονιά και έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν θέλουμε μεγάλες αλλαγές. Κατά 85% το ρόστερ θα είναι το ίδιο, οπότε και για εμάς θα είναι αβαντάζ».

Για τους Έλληνες προπονητές στο Ισραήλ: «Είναι μεγάλη χαρά αυτό. Οφείλεται στον κόουτς Σφαιρόπουλο που κάνει εξαιρετική δουλειά, ενώ και οι οι υπόλοιποι Έλληνες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Ο Γιάννης Καστρίτης στη Χάποελ Τελ Αβίβ και ο Στέφανος Δέδας στη Χάποελ Χολόν. Δείχνει την καλή ποιότητα των Ελλήνων προπονητών που πάνε στο εξωτερικό. Μακάρι να αυξηθούν οι Έλληνες προπονητές και στο Ισραήλ».

Για τον Μάρκους Φόστερ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός: «Είναι ένας παίκτης που πιστεύω ότι μπορεί να παίξει Ευρωλίγκα. Μπορεί να το κάνει. Είναι ένα θέμα το πόσο πολύ μεγάλη προσοχή θα δώσει στην άμυνα. Αλλά, επιθετικά είναι καλός, κινητικός, καλός σκόρερ και διαβάζει τις φάσεις. Η εμπειρία από το Ισραήλ θα τον βοηθήσει και νομίζω ότι είναι πολύ καλή κίνηση από τον Παναθηναϊκό».



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved