Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός 67-64: Παράδεισος - κόλαση ένα δεκάλεπτο δρόμος

Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός 67-64: Παράδεισος - κόλαση ένα δεκάλεπτο δρόμος

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενερμπαχτσέ η οποία ανέβασε την απόδοσή της στο τέλος και τελικά γύρισε από την... κόλαση.

Ήττα με σκορ 67-64 γνώρισε στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός που αν και είχε προβάδισμα για τη νίκη, κατέρρευσε στην 4η περίοδο και από δικά του λάθη πέταξε στο… καλάθι των αχρήστων μια πολύ καλή εμφάνιση. 

Παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός έχει ακόμα το προβάδισμα απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, αφού έχει μια νίκη περισσότερη ενώ κατάφερε να κρατήσει και την διαφορά του πρώτου ματς στο ΣΕΦ (+9). Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου στην τρίτη περίοδο φάνηκε ότι θα μπορούσαν να φτάσουν στη νίκη, όμως το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τους Πειραιώτες που έβλεπαν το καλάθι σαν... μύτη καρφίτσας. 

Τα λάθη του τελευταίου δεκαλέπτου στέρησαν από τον Ολυμπιακό ένα τεράστιο «διπλό» στην Πόλη, απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, με το οποίο θα «κλείδωνε» μία θέση στην τετράδα, όμως τελικά στο τέλος οι Τούρκοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν.

Ο αγώνας:

Ηττημένος με 67-64 από τη Φενερμπαχτσέ, αλλά έχοντας κρατήσει τη διαφορά των +9 πόντων από το ΣΕΦ (71-62) σε περίπτωση ισοβαθμίας, επιστρέφει από την Πόλη ο Ολυμπιακός. Παρά την απουσία του αρχηγού τους, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και του Πάτρικ Γιανγκ, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με +11, 47-58 στις αρχές της 3ης περιόδου, αλλά τα δικά τους λάθη και ένα ακόμη κενό διάστημα, μετά από αυτό του 2ου δεκαλέπτου, επέτρεψε στους παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να χαμογελάσουν τελευταίοι. Κι ενώ ο Πρίντεζης μείωσε σε 67-64, με 2/2 βολές στα 21 δεύτερα, ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάουλ με στόχο να πάει ο αγώνας στην παράταση, αν και δεν μετρούν βάσει κανονισμού οι πόντοι των δύο ομάδων στην παράταση.

Ο Έρικ Γκριν θα... υπέγραφε μία μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, αν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποδράσει, σημειώνοντας τους 11 από τους 17 πόντους του στην 1η περίοδο. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Παπανικολάου με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Μία ημέρα μετά τα 32α γενέθλιά του, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε συγκομιδή 10 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Με «δήμιο» τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (27π., 4ας., 2ρ.) και άξιο συμπαραστάτη του τον Λουίτζι Ντατόμε (17π., 6ρ.), η 4η Φενερμπαχτσέ (15-8) μείωσε στη μία νίκη την απόστασή της από τον Ολυμπιακό (16-7), αλλά ουσιαστικά χρειάζεται 2 νίκες για να έχει το πάνω χέρι σε ισοβαθμία με τους «ερυθρόλευκους». Με 0/5 δίποντα τελείωσε τον αγώνα ο Κώστας Σλούκας στα 12 λεπτά που αγωνίστηκε για την τουρκική ομάδα.

Μία ακόμη φορά, ο Έρικ Γκριν έδειξε από νωρίς πανέτοιμος να ανταποκριθεί στο ρόλο του αντι-Σπανούλη εν τη απουσία του τραυματία αρχηγού των «ερυθρόλευκων». Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 11 πόντους με 3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 2/2 βολές στην πρώτη περίοδο. Με τρίποντο του Πρίντεζη και 5 διαδοχικούς πόντους του Γκριν, ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με 0-7, μέσα στην έδρα της Φενέρ. Ο ίδιος διαμόρφωσε και το 2-9, αλλά και το 5-12, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το +7. Ο Ιταλός διεθνής Λουίτζι Ντάτομε πήρε στις πλάτες του τη Φενέρ έκτοτε και 10 πόντους, επέτρεψε στη Φενέρ να ισοφαρίσει σε 22-22 με τη λήξη της 1ης περιόδου. Έχοντας επιστρέψει από τον τραυματισμό του, ο Μπογκντάνοβιτς πήρε τη σκυτάλη από τον Ντάτομε και με δύο τρίποντα επέτρεψε στους γηπεδούχους να προσπεράσουν με 30-26 στο 13ο λεπτό. Μέχρι το ημίχρονο, το οποίο βρήκε τη Φενερμπαχτσέ στο +6, 40-34 (με επιμέρους σκορ 18-12 υπέρ των Τούρκων και 18 ριμπάουντ έναντι 11 του Ολυμπιακού), ο Μπογκντάνοβιτς μετρούσε 16 πόντους, με την ομάδα του Πειραιά να αδυνατεί να τον σταματήσει, αλλά και να αδυνατεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι!

Με επιμέρους σκορ 22-7 στην 3η περίοδο, η ομάδα του Πειραιά «πάγωσε» τους φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ στις κερκίδες. Εντυπωσιακό μπάσκετ από τους «ερυθρόλευκους» σε αυτό το διάστημα, χάρη στην πιεστική άμυνα, δύο εύστοχα τρίποντα του Παπανικολάου (42-42 στο 24ο λεπτό) και νέο τρίποντο από τον Μάντζαρη (44-45). Ουότερς, Παπαπέτρου και Γκριν πρόσφεραν επίσης λύσεις, με το τρίτο τρίποντο του Παπανικολάου στο 3ο δεκάλεπτο να διαμορφώνει το 46-56. Με 1/2 βολές ο Μπογκντάνοβιτς μείωσε σε 47-56, το οποίο ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου. Αν και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +11, 47-58 δια χειρός Μιλουτίνοβ, η Φενέρ ξεκίνησε την προσπάθεια για ανατροπή, η οποία εν τέλει στέφθηκε από επιτυχία. Η ασφυκτική πίεση των παικτών του Ομπράντοβιτς έφερε αποτελέσματα για τους γηπεδούχους, ο Ολυμπιακός έχασε την ψυχραιμία του, έκανε βεβιασμένες επιλογές και αβίαστα λάθη. Με επιμέρους σκορ 20-8 στην 4η περίοδο, η Φενερμπαχτσέ πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης, αφού μετά το 61-60 στο 36ο λεπτό από τον Μπογκντάνοβιτς και το 65-60 από τον Ούντο στο 37ο (με σερί 15-0 των Τούρκων), ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε. Αστοχο τρίποντο του Μάντζαρη, με τον τελευταίο να πατά και τη γραμμή, αστοχος και ο αρνητικός Λοτζέσκι. Ο Μπογντάνοβιτς απάντησε (67-62) στις 2/2 βολές του Παπανικολάου, ο Πρίντεζης πήρε το φάουλ πηδώντας για επιθετικό ριμπάουντ, 67-64 (με 2 βολές) στα 21΄΄ και ο αγώνας έληξε, με τον Ολυμπιακό να μην κάνει φάουλ.

Διαιτητές: Ρότσα (Πορτογαλία), Γκαρθία Γκονθάλεθ (Ισπανία), Λάτισεβς (Λετονία)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Ούντο 6, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 27 (3), Μπένετ, Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 5, Κάλινιτς 4, Ντίξον 8 (2), Ντατόμε 17 (3)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 17 (1), Μπιρτς 5, Παπαπέτρου 2, Ουότερς 4, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοβ 2, Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 13 (3), Μάντζαρης 6 (2), Λοτζέσκι 4

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-34, 47-56, 67-64

 

Περισσότερα σε λίγο…



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved