Ευρωλίγκα: Ξεχωριστά οι «αιώνιοι», όλα τα σενάρια πρόκρισης

Ευρωλίγκα: Ξεχωριστά οι «αιώνιοι», όλα τα σενάρια πρόκρισης

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να συναντηθούν στο Top 16 της Ευρωλίγκας, μετά και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς λύγισε στο «Paladesio» από την Αρμάνι Μιλάνο και πλασαρίστηκε οριστικά τρίτο στο Γ’ Όμιλο, ενώ οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν στο ΣΕΦ του Ερυθρού Αστέρα και «κλείδωσαν» την κορυφή στο Δ’ Όμιλο. Έτσι, δεν θα έχουμε φέτος ελληνικό εμφύλιο στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου, με τα δύο νέα γκρουπ να αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής ανάλογα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής (18-19/12)…

Ε’ Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης ή Εφές Αναντόλου, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παναθηναϊκός, Νεπτούνας Κλαϊπέδα ή Γαλατάσαραϊ, Μπαρτσελόνα, Ερυθρός Αστέρας ή Λαμποράλ Κούτσα, Ούνιξ Καζάν ή Ζαλγκίρις Κάουνας ή Νίζνι Νόβγκοροντ, Άλμπα Βερολίνου ή Ουνικάχα Μάλαγα.

ΣΤ’ Όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Λαμποράλ Κούτσα ή Ερυθρός Αστέρας, Ούνιξ Καζάν ή Ζαλγκίρις Κάουνας ή Νίζνι Νόβγκοροντ, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης ή Εφές Αναντόλου, Άλμπα Βερολίνου ή Ουνικάχα Μάλαγα, Αρμάνι Μιλάνο.
-Με μαύρα γράμματα οι σίγουρες ομάδες σε κάθε όμιλο.

Δείτε, εδώ, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής και τις βαθμολογίες ύστερα από εννέα αγώνες.

Αναλυτικότερα, στον Α’ Όμιλο της Ευρωλίγκας ο νικητής του Ρεάλ Μαδρίτης - Εφές Αναντόλου θα πλασαριστεί πρώτος και ο νικητής του Νίζνι Νόβγκοροντ - Ούνιξ Καζάν θα εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «16». Η Ούνιξ προκρίνεται και με ήττα αρκεί η Ζαλγκίρις Κάουνας να χάσει από τη Σάσαρι. Εάν κερδίσει θα τερματίσει τρίτη, στη δεύτερη περίπτωση θα μείνει τέταρτη. Η Νίζνι μπορεί να προκριθεί μόνο ως τέταρτη. Η Ζαλγκίρις περνάει εάν κερδίσει τη Σάσαρι, ενώ εάν χάσει θέλει νίκη της Ούνιξ, αφού εάν επικρατήσει η Νίζνι θα πανηγυρίσει εκείνη την είσοδό της στους «16». Με νίκη δική της και της Νίζνι βγαίνει τρίτη, με νίκη δική της και νίκη της Ούνιξ τερματίζει τέταρτη. Αδιάφορη είναι η (αποκλεισμένη) Σάσαρι.

Στο Β’ Όμιλο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ήδη πρώτη και η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεύτερη. Η Ουνικάχα Μάλαγα και η Άλμπα Βερολίνου έχουν προκριθεί και μαθηματικά και απομένει να δούμε τη θέση που θα καταλάβουν στον όμιλο. Καμία ελπίδα πρόκρισης δεν έχουν πλέον Τσεντεβίτα και Λιμόζ. Η Μάλαγα θα είναι τρίτη με νίκη δική της ή με ήττα της που θα συνδυαστεί με νίκη της Τσεντεβίτα επί της Άλμπα Βερολίνου. Σε αντίθετη περίπτωση θα μείνει τέταρτη, με τρίτους τους Γερμανούς.

Στο Γ’ Όμιλο η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να θεωρείται πως έχει εξασφαλισμένη την πρωτιά, καθώς ο συντελεστής +60 είναι απίθανο να ανατραπεί. Κατά συνέπεια, δεύτερη είναι η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ό,τι κι αν γίνει, τρίτος είναι ο Παναθηναϊκός και τέταρτη η Αρμάνι Μιλάνο. Μπάγερν Μονάχου και Τουρόφ είναι ήδη αποκλεισμένες.

Στο Δ’ Όμιλο ο Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση, με δεύτερο το νικητή του Ερυθρός Αστέρας - Λαμποράλ Κούτσα. Ο ηττημένος θα μείνει τρίτος. Για την τέταρτη και τελευταία προνομιούχο θέση έχουμε μάχη μεταξύ των Νεπτούνας Κλαϊπέδα και Γαλατάσαραϊ. Η πρώτη για να προκριθεί θα πρέπει να κερδίσει τη Βαλένθια ή να ηττηθεί η Γαλατάσαραϊ από τον Ολυμπιακό. Οι Τούρκοι προκρίνονται μόνο με νίκη δική τους και, παράλληλα, ήττα της Νεπτούνας. Εκτός Top 16 είναι η Βαλένθια.



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved