Απρέπεια Αγγελόπουλων και Μπαρτζώκα με ειρωνεία για Παπαπέτρου

Απρέπεια Αγγελόπουλων και Μπαρτζώκα με ειρωνεία για Παπαπέτρου

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου έκαναν οι ιδιοκτήτες της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, με ειρωνεία προς διεθνή αθλητή ως κακής ποιότητας χιούμορ.

Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος απ’ τον Ολυμπιακό, έφερε στη συνέντευξη Τύπου τους ιδιοκτήτες της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, μαζί με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, έκαναν σημαντικό «φάουλ» πάντως. Ειρωνευόμενοι διεθνή αθλητή (Ιωάννη Παπαπέτρου) για κάτι εντελώς άσχετο με τη δική τους ομάδες.

Κάποια στιγμή, ο Γιώργος Αγγελόπουλος προφασιζόμενος πως ζεσταίνεται, ρώτησε αν υπάρχει κλιματιστικό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του απάντησε «δεν έχει εδώ, όχι».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τότε, είπε: «Χωρίς κλιματιστικό εγώ θα φύγω από τη συνέντευξη», γελώντας μάλιστα. Θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κάνει καζούρα ειρωνευόμενος τον Ιωάννη Παπαπέτρου για όσα είχαν συμβεί στη Λάρισα στο 4ο ματς του Παναθηναϊκού με την τοπική ομάδα. Κάτι που επισήμανε κάποιος παρευρισκόμενος στην αίθουσα Τύπου, φωνάζοντας: «Όπως ήταν στην Λάρισα...».

Μετά απ’ όλα αυτά οι δύο ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός έκαναν δηλώσεις που ήταν οι εξής:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος:

«Είναι μια ιστορική χρονιά η φετινή. Επιστρέψαμε στην Α1, κάναμε το νταμπλ. Πήραμε το πρωτάθλημα και το σημαντικότερό είναι ότι κάναμε 7 νίκες επί του Παναθηναϊκού σε΄6 μήνες. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή. Μετά από ήττες αντέδρασαν σωστά. Δεν είναι εύκολο. Από 12οι στην Ευρωλίγκα πέρυσι, βρεθήκαμε 2οι φέτος. Είμαστε χαρούμενοι και έχουμε καλό υλικό για να συνεχίσουμε με στόχο το Final 4 και εγχώριους τίτλους».

Για τον Πρίντεζη και το τι ξεχωριστό έχει σαν παίκτης: «Για μένα ο Πρίντεζης εκτός από εξαιρετικός χαρακτήρας, εξαιρετικός άνθρωπος και σε κάθε κουβέντα που κάναμε ήταν ευχάριστες συζητήσεις. Όχι με την έννοια πως μας έλεγε πράγματα που θέλαμε να ακούσουμε. Ήταν μια ωραία τρέλα που θα μας λείψει. Είναι παίκτης προπόνησης. Δούλεψε ατελείωτες ώρες. Είναι παράδειγμα ο τρόπος που δούλεψε. Είμαστε τυχεροί ου ζήσαμε όλα αυτά. Του ευχόμαστε τα καλύτερα στη συνέχεια της ζωής του».

Για το ότι οι Σπανούλης και Πρίντεζης τελείωσαν την καριέρα τους στον Ολυμπιακό και αν είναι τίτλος γι αυτούς: «Αυτό λέγαμε και πριν. Να καταφέρουμε να γίνει αυτό υπάρχει ένας οργανισμός που το στηρίζει αυτό. Είναι δύο τίτλοι το γεγονός ότι τελείωσαν έτσι οι δύο αθλητές».

Για το μυστικό που διατηρεί τον κορμό Ελλήνων παικτών στην ομάδα: «Είναι το καλό οικογενειακό κλίμα στην ομάδα. Έχουν περάσει και ξένοι παίκτες, αλλά οι Έλληνες καταλαβαίνουν την αγάπη για την ομάδα. Πάντα στηρίζουμε τον κόουτς που είναι στον Ολυμπιακό. Αυτό το νιώθουν οι Έλληνες παίκτες και αυτό είναι το μυστικό».

Γιώργος Αγγελόπουλος:

«Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς και τους παίκτες. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, αυτοί πέτυχαν αυτή την καταπληκτική χρονιά. Δεν ξέρω ο κόουτς όταν συναντηθήκαμε για την επιστροφή του αν πίστευε ότι θα ζήσουμε τέτοιες στιγμές ξανά μαζί. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες τότε, πολύ δύσκολες. Νομίζω πως για αυτό συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε μαζί.Είναι μια δικαίωση του μέχρι τέλους, της ιστορικής απόφασης που πήραμε με τον Παναγιώτη τότε. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να είχε διαλύσει τον Ολυμπιακό. Σταθήκαμε όρθιοι, δίπλα στην ομάδα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Σηκώσαμε όλο το βάρος πάνω μας. Ήταν μια απόφαση που την έβλεπαν και τη σχολίαζαν οι πάντες. Στην αρχή είπαν πως δεν παίζαμε στην Euroleague, αλλά παίξαμε. Μετά είπαν πως δεν μπορούμε να παίζουμε μόνο στην Euroleague. Κάθε φορά υπήρχαν εμπόδια που ξεπεράστηκαν. Υπήρξε μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος για αυτές τις αποφάσεις και τις επιλογές. Δικαιωθήκαμε. Θα μπορούσαν να είχαν πάει αλλιώς τα πράγματα. Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνετε τι έχει γίνει, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποια εγγύηση ότι ο Ολυμπιακός θα έχει συνεχόμενες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Το μέχρι τέλους ήταν ότι εμείς φύγαμε από κάτι που πιστεύαμε και θεωρούσαμε, όπως και πολύς κόσμος, ότι δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Δεν παρακαλέσαμε και δεν απειλήσαμε κανέναν. Με δική μας απόφαση και κόστος του οργανισμού πήραμε την τολμηρή απόφαση. Βλέπετε φέτος αυτή την καταπληκτική χρονιά που ξεπέρασε τα όρια και τις προσδοκίες όλων μας».

Για τον Γιώργο Πρίντεζη: «Είναι ένας καταπληκτικός αθλητής. Δούλεψε απίστευτα στον Ολυμπιακό, είναι όπως τα είπε ο κόουτς. Έδωσε τα πάντα στην ομάδα και ως χαρακτήρας. Δέθηκε, τον αγκαλιάσαμε, τον στηρίξαμε. Έδωσε τα πάντα. Είχε ένα τέλος που ελάχιστοι αθλητές το έχουν πετύχει. Μια χρονιά πετυχημένοι, με τίτλους, μέσα στο γήπεδό μας, με αποθέωση. Μια καταπληκτική πορεία. Είναι ό,τι πιο μαγικό μπορεί να ονειρευτεί ένας αθλητής. Τον ευχαριστούμε για όσα έχει προσφέρει. Ζήσαμε μαζί του και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη. Και δεν είναι μόνο αυτό. Και με την Μπαρτσελόνα και άλλα πολλά. Συμμετείχε σε όλη την ομάδα. Του εύχομαι τα καλύτερα και τον ευχαριστούμε πολύ».

 Για το γεγονός πως οι Βασίλης Σπανούλης - Γιώργος Πρίντεζης τελείωσαν την καριέρα τους στα «ερυθρόλευκα»: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Μπορέσαμε και συμβάλαμε και εμείς στο να γίνει αυτό. Τους τιμήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον Βασίλη και τον Γιώργο. Ήταν δύο καταπληκτικοί αθλητές και άνθρωποι. Αυτό δείχνει την στάση μας απέναντι στο μπάσκετ και πώς τιμάμε τους ανθρώπους αυτούς».

Για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΕΣΑΚΕ, τις καταγγελίες και τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ: «Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο. Πρέπει να περιμένουμε τι ακριβώς θα γίνει. Ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεων και των επιλογών του. Χρειάζεται ψυχραιμία και ηρεμία».

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τα σενάρια που τον συνδέουν με την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: «Όχι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις. Η πρώτη κίνηση είναι να μιλήσουμε με τον κόουτς και να συνεννοηθούμε για τη συνεργασία μας και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Δεν έχει νόημα να μπούμε σε ονοματολογία. Ο Νίκολα έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ. Δεν έχει νόημα να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση. Αυτή τη στιγμή η ομάδα αξίζει να ζήσει την αποθέωση και τη χαρά. Κάθε πράγμα στον καιρό του, υπομονή».

Αμέσως μετά ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε:

«Μετά από μια τέτοια σεζόν, μια τέτοια εμφάνιση και συμμετοχή από τον κόσμο, δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Θα προσπαθήσω να είμαι το δυνατόν πιο φειδωλός. Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στους προέδρους που οραματίστηκαν και σχεδίασαν την ομάδα, στον κόσμο που μας στήριξε, στους παίκτες που μετέφρασαν την ιδέα του κλαμπ σε μια ομάδα που πάλευε κάθε ματς και κέρδιζε και σε όλους όσους δούλεψαν αυτούς τους δέκα μήνες. Παίξαμε 75 παιχνίδια πολύ κρίσιμα, η προσπάθειά μας αναμφίβολα ήταν αξιέπαινη, σφραγίστηκε από δύο τίτλους, την πρόκρισή μας στο Final 4 και τελειώνοντας τη σεζόν όλοι μας είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για τον Ολυμπιακό».

Για το γεγονός ότι είναι το πρώτο του πρωτάθλημα και αν είναι πιο δύσκολο αφού κατέκτησε πρώτα την Ευρωλίγκα: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και ο ανταγωνισμός είναι δύσκολος. Χρειάζονται διαχείριση οι νίκες και οι ήττες. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές τώρα που ξαναπαίξαμε. Έχω την αίσθηση πως πλέον κερδίζει ο καλύτερος. Και στο παρελθόν υπήρχαν χρονιές που ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και κέρδιζε και χρονιές που δεν ήταν. Όλοι εμείς είχαμε στον Ολυμπιακό μια αίσθηση για το πώς ήταν τα πράγματα και πώς είναι τώρα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως φέτος ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Κάναμε πολλά ρεκόρ, σε νίκες, σε πόντους και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους παίκτες και τους προπονητές, αλλά ξεκινά από την κορυφή. Σε μια πολύ δύσκολη φάση της ομάδας μιλήσαμε με τους προέδρους και μου είχαν πει ότι το κίνητρό τους ήταν πιο υψηλό από ποτέ. Κι έτσι πήρα την απόφαση να επιστρέψω. Το πρωτάθλημα και το Κύπελλο φέτος δεν ξέρω αν είναι εύκολο ή δύσκολο, αλλά πάντα είναι σημαντικό για μια ομάδα που δεν δικαιούται να μην πετύχει από τους φιλάθλους της».

Για τον Γιώργο Πρίντεζη: «Η πρώτη μας συνεργασία ήταν στη Λάρισα, ήταν ένας φέρελπις παίκτης που δεν είχε ρόλο στον Ολυμπιακό. Η χρονιά του βοήθησε την Ολύμπια πολύ αλλά και αυτόν. Ήταν ένας φοβερά γρήγορος και αθλητικός φόργουορντ, που στην εξέλιξη της καριέρας του με απίστευτη δουλειά έγινε ένας από τους καλύτερους φόργουορντ στην Ευρώπη. Απέκτησε ένα εξαιρετικό footwork και handwork. Βάσισε όλη την τεχνική του σε αυτά, το πεταχτάρι το εξέλιξε με τη σκληρή δουλειά. Ήταν ένα παράδειγμα αφοσίωσης και πίστης στην ομάδα. Και η ομάδα όσες φορές χρειάστηκε να τον κρατήσει το έκανε. Έκανε μια ονειρεμένη καρδιά, αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Εύχομαι η ζωή του να έχει τις ίδιες μεγάλες στιγμές από εδώ και πέρα με την οικογένειά του».

Για το αν το μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός φέτος είναι ό,τι πλησιέστερο σε αυτό που θέλει: «Θα έλεγα ότι ήταν μια ομάδα που απολάμβανα να κοουτσάρω, με την έννοια του πόσο έτοιμη ήταν να παίξει. Και με την Κουμπάν είχα την ίδια αίσθηση. Και το 2013 αλλά και το 2014 είχαμε ομάδες που αντιπαρήλθαν μεγάλες δυσκολίες και έπαιξαν καλό μπάσκετ. Σε όλα αυτά παίζει ρόλο και η τύχη. Φέτος παίξαμε 75 ματς αλλά δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Πέρσι ο Παπανικολάου έμεινε έξω έξι μήνες. Ήταν θέμα τύχης, αλλά και της εκπληκτικής δουλειάς που κάνουμε εδώ με ένα φανταστικό τιμ γυμναστών, φυσιοθεραπευτών κλπ».

Για το αν το Κύπελλο ήταν το «κλειδί» της σεζόν: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και το έχουν αναφέρει και οι παίκτες. Μετά την ήττα εδώ μέσα όμως κερδίσαμε 20 και 30 πόντους. Αν μία ομάδα έχει αξία και είναι στην ίδια σελίδα μπορεί να κάνει πολλά. Αν χάναμε το Κύπελλο θα είχαμε κλυδωνισμούς, όπως είχε και ο Παναθηναϊκός. Χάσαμε για ένα τρίποντο με την Εφές. Αυτή η ομάδα τράφηκε από την αμφισβήτηση και των δημοσιογράφων που έλεγαν πως δεν μπορεί να πάει μία ομάδα στο Final Four».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved