Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - ΠΑΟΚ 96-67: Μετακίνηση 6 στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - ΠΑΟΚ 96-67: Μετακίνηση 6 στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός βγήκε για... περίπατο και γυμναστική σήμερα το απόγευμα και επικράτησε του ΠΑΟΚ με 96-67

Από το πέμπτο λεπτό και μετά του αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν συνάντηση καμία δυσκολία κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μετά το 9-9 οι "πράσινοι" πάτησαν γκάζι και... εξαφανίστηκαν, παίρνοντας τελικά την νίκη με 96-67. 

Ο Παναθηναϊκός, όπως και ο ΠΑΟΚ, μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι με πολλές λάθος επιλογές. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Κώστα Μέξα προσπαθούσε να απειλήσει μόνο από το τρίποντο και ήταν ιδιαιτέρως άστοχη. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο το σκορ ήταν 9-9, αλλά κάπου εκεί ο Σαντ-Ρος... οργίασε και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 23-11 υπέρ του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" "έτρεξαν" σερί 11-0 για το 20-9, ,με τον Κουβανό να κάνει ότι θέλει πάνω στο παρκέ και να μην χάνει σου. Για του λόγου το αληθές στο τέλος της πρώτης περιόδου ο Σαντ-Ρος είχε 15 πόντους με 4/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 1/1 βολή.

 

Τρέξιμο και ποσταρίσματα

Ήταν φανερό πως από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πατήσει γκάζι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ακολούθησει. Τι κι αν ο Γιώργος Βόβορας είχε ρίξει στο παρκέ όλους τους παίκτες του. Και τον Δίπλαρο και τον Περσίδη οι οποίοι τα πήγαιναν πολύ καλά. Στο 15' το σκορ έγινε 41-24 με τον Παπαπέτρου και τον Μήτογλου να συνεργάζονται άψογα, ενώ σε αντίθεση με την πρώτη περίοδο, οι "πράσινοι" πέρασαν την μπάλα πολλές φορές στην ρακέτα. Τόσο ταίζοντας τον Μήτογλου, όσο και μα miss match που έβρισκαν με τον Παπαπέτρου, τον Καλαιτζάκη αλλά και τον Φόστερ. Με την πολύ καλή τους άμυνα οι πρωταθλητές βρήκαν και πολλούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό (14 στο ημίχρονο) και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 51-28.

 
 
 

Χωρίς προβλήματα μέχρι το τέλος

Ο Παναθηναϊκός επιθετικά δεν άφησε το γκάζι ούτε στην τρίτη περίοδο, αν και στην άμυνα έδειξε να χαλαρώνει. Οι "πράσινοι" ήταν ξεκάθαρο πως είχαν στο μυαλό τους να τρέξουν στην επίθεση και να πάνε ψηλά το σκορ και το κατάφεραν. Τρία λεπτά μετά την έναρξη της περιόδου ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να φτάσει την διαφορά στους 30 πόντους, 61-31. Ο Καλαιτζάκης μοίραζε συνεχώς στους συμπαίκτες του έτοιμα καλάθια και οι υπόλοι απλά... εκτελούσαν.

Όσο ο χρόνος κυλούσε οι "πράσινοι" χαλάρωναν και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλευόταν κυρίως με τους Γκίφιν και Λοβ που είχαν αναλάβει δράση στο σκοράρισμα. Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε στο να.. χάσει την διαφορά και το σκορ της περιόδου ήταν 77-50. Ανάλογη η εικόνα και στην τέταρτη περίοδο όπου ο Γιώργο Βόβορας είχε την δυνατότητα να μοιράσει ακόμα περισσότερο τον χρόνο, να δώσει ευκαιρίες και να δει τους παίκτες του να φτάνουν σε μια εμφατική νίκη με 96-67.

Δεκάλεπτα: 23-11, 51-28, 77-50, 96-67
Παναθηναϊκός (Βόβορας): Παπαγιάννης 10, Καλαιτζάκης, 8, Φόστερ 9, Σαντ-Ρος 15, Παπαπέτρου 12, Δίπλαρος 6, Κασελάκης 3, Περσίδης 2, Νέντοβιτς 9, Μήτογλου 13.
ΠΑΟΚ (Μέξα;): Μπιτς 3, Χέρντον 4, Λοβ 17, Γκρίφιν 12, Καμπερίδης 2, Τσαλμπούρης, Μαργαρίτης 4, Κακλαμανάκης 4, Παπαντωνίου 3, Τέρνερ 15, Μίτου Λονγκ 3

 



Φιορεντίνα: 18 διαφορετικοί σκόρερ!
Φιορεντίνα: 18 διαφορετικοί σκόρερ!
NBA: Αμφίβολος ο Ντόνοβαν Μίτσελ για το Game 5
NBA: Αμφίβολος ο Ντόνοβαν Μίτσελ για το Game 5
Παράνοια στον κόσμο του Παναθηναϊκού AKTOR - «Εξαφανίστηκαν» 9.000 διαρκείας σε λίγες ώρες!
Παράνοια στον κόσμο του Παναθηναϊκού AKTOR - «Εξαφανίστηκαν» 9.000 διαρκείας σε λίγες ώρες!
Βαθμολογία Super League: Ο τίτλος στο «χέρι» του ΠΑΟΚ – Όλα κρίνονται στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης
Βαθμολογία Super League: Ο τίτλος στο «χέρι» του ΠΑΟΚ – Όλα κρίνονται στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved