Basket League: Με… δυο MVP η 2η αγωνιστική (photos)

Basket League: Με… δυο MVP η 2η αγωνιστική (photos)

Δύο MVP, τους Ντάριους Γκάρετ, Οκτάβιους Έλις ανέδειξε η δεύτερη αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EKO Basket League. Κοινά τους χαρακτηριστικά ότι είναι Αμερικανοί και αγωνίζονται στην θέση του σέντερ.

Ο Έλις συγκέντρωσε 33 βαθμούς στο ράνκινγκ (17 πόντοι με 7/7 βολές, 5/6 δίποντα, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κόψιμο, 4 φάουλ υπέρ, 2 φάουλ κατά, ένα κλέψιμο σε 28’ συμμετοχής) στην εντός έδρας νίκη του Προμηθέα επί του Ιωνικού Νικαίας Affidea. 

«Είναι τιμή ν’ αναδεικνύομαι σε MVP της 2ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EKO Basket League, ιδιαίτερα από τη στιγμή που κάποιοι από τους συμπαίκτες μου έπαιξαν, επίσης, ιδιαίτερα καλά», σχολίασε ο 26χρονος σέντερ της ομάδας της Πάτρας για την διάκριση του. 

Ο Έλις επισήμανε ότι ο Προμηθέας θέλει να συνεχίσει τη νέα στα... βήματα της περασμένης επιτυχημένης για την ομάδα του σεζόν, ενώ τόνισε ότι συνεχίζει για τρίτη σερί αγωνιστική περίοδο στον Προμηθέα, λόγω της συμμετοχής στο Eurocup και της αγάπης του για την Πάτρα και τους φιλάθλους της.

Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 2ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EKO Basket League σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη του Προμηθέα επί του Ιωνικού Affidea;

«Πρώτα απ’ όλα, είμαι χαρούμενος που πήραμε την νίκη το Σάββατο κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας Affidea. Είναι τιμή για μένα ν’ αναδεικνύομαι σε MVP της 2ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EKO Basket League, ιδιαίτερα από τη στιγμή που κάποιοι από τους συμπαίκτες μου έπαιξαν, επίσης, ιδιαίτερα καλά σ’ αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσω να “κτίσω” πάνω σε αυτή την εμφάνιση και να συνεχίσω απλά να παίζω το παιχνίδι μου».

Γιατί επέλεξες να συνεχίσεις για τρίτη σερί σεζόν την καριέρα σου στον Προμηθέα;

«Έπαιξε ρόλο πως αυτή είναι η πρώτη φορά τόσο για μένα όσο και για την ομάδα που παίζουμε στο 7DAYS EuroCup και ήθελα να παίξω κάπου που αισθάνομαι άνετα. Επιπλέον αγαπώ την Πάτρα και τους φιλάθλους της».

Ο Προμηθέας την περασμένη σεζόν έγινε η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που έφτασε στους τελικούς του Πρωταθλήματος, ενώ στην «παρθενική» συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό θεσμό, προκρίθηκε στους «16» του Basketball Champions League. Ποιοί είναι οι στόχοι για την φετινή αγωνιστική χρονιά;

«Η προηγούμενη χρονιά ήταν, σίγουρα, πολύ επιτυχημένη, αλλά και αυτή τη χρονιά θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτά που πετύχαμε πέρσι γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε βήματα προς τα πίσω».

Ο Γκάρετ είχε την ίδια με τον Έλις επίδοση στο ράνκινγκ, 33 βαθμούς (17 πόντοι με 3/6 βολές, 7/8 δίποντα, 15 ριμπάουντ, μια ασίστ, δύο κοψίματα, ένα κόψιμο που δέχθηκε, πέντε κερδισμένα φάουλ, δύο εναντίον, ένα κλέψιμο και ένα λάθος σε 28’ και 30’’ συμμετοχής) στην νίκη του Ηρακλή στο Ιβανώφειο επί του Άρη.

Ο 29χρονος Αμερικανός σέντερ δήλωσε ότι σημαίνει πολλά η διάκριση του Πολυτιμότερου Παίκτη, αλλά περισσότερα η νίκη της ομάδας του. «Η Ελλάδα μου έχει φερθεί καλά, το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, η ομάδα είναι καλή και οργανωτικά, οπότε πιστεύω ότι η επιλογή μου ήταν σωστή», εξομολογήθηκε ο Γκάρετ για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στους «κυανόλευκους».

Ο Γκάρετ, επίσης,ευχήθηκε να ακολουθήσουν και άλλα βράδια, όπως εκείνο το περασμένου Σαββάτου (5/10) στο Ιβανώφειο.

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 2ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EKO Basket League σε συνδυασμό με τη πρώτη νίκη του Ηρακλή μετά την επιστροφή του στο Πρωτάθλημα, στο Ιβανώφειο επί του Άρη;

«Σημαίνει πολλά και ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου που με βοήθησαν να έχω μια καλή απόδοση. Περισσότερα όμως σημαίνει η νίκη της ομάδας και η καλή, συνολικά, εμφάνιση, που ευχαρίστησε τους φιλάθλους μας. Αυτό, πιστεύω, ήταν και το πιο σπουδαίο από μια πολύ όμορφη βραδιά». 

- Γιατί επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην EKO BasketLeague μετά την ΑΕΝ Κηφισιάς, τον Κόροιβο και τον ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν, και στον Ηρακλή;

«Έμαθα ότι είναι μια νέα ομάδα, με πολύ κόσμο, που έχει πολύ καλό προπονητή και είπα γιατί όχι; Η Ελλάδα μου έχει φερθεί καλά, το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, η ομάδα είναι καλή και οργανωτικά, οπότε πιστεύω ότι η επιλογή μου ήταν σωστή».

- Τι μπορεί να καταφέρει ο Ηρακλής την φετινή σεζόν;

«Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πως θα διαχειριζόμαστε σημαντικές νίκες όπως αυτή, ή ήττες που είναι μέσα στο πρόγραμμα για κάθε ομάδα. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αυτό θεωρώ ότι το είδαν όλοι πλέον. 

Η ομάδα έχει δυνατότητες, έχουμε ακόμη παιδιά που δεν παίζουν και η προετοιμασία μας δεν ήταν με όλους παρόντες, οπότε αυτό ήταν και είναι πρόβλημα. Όμως σιγά - σιγά πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι, ιδίως μέσα στην έδρα μας, όπου όλοι είδαν πόσο παθιασμένο κοινό έχουμε. 

Λάτρεψα αυτή την ατμόσφαιρα και περιμένω στους επόμενους αγώνες να έρθουν ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι μας. Ήταν ένα όμορφο βράδυ για όλους και ελπίζω να έρθουν κι άλλα». 



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved