«O ΠΑΟΚ τελείωσε για μένα»

«O ΠΑΟΚ τελείωσε για μένα»

Το ότι έκλεισε το «κεφάλαιο» ΠΑΟΚ τουλάχιστον σαν αθλητής για τον ίδιο, αποκάλυψε σε μεγάλη συνέντευξη του στην εφημερίδα Goal ο Κώστας Βασιλειάδης που τόνισε όμως ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την ομάδα της καρδιάς του.

Αναλυτικά:

Πώς ήταν η εμπειρία από τη συμμετοχή σου στις τελευταίες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος με την Ομπραντόιρο;

«Ολο αυτό που έγινε ήταν πολύ γρήγορο, έπαιξα για λιγότερο από έναν μήνα εκεί. Δεν είναι εύκολο σε τόσο σύντομο διάστημα να προσαρμοστείς στη φιλοσοφία μιας ομάδας. Δεν πρόλαβα καν να μάθω όλα τα συστήματα, γιατί δεν υπήρχε χρόνος. Εκανα ό,τι μπορούσα για να βοηθήσω και το σημαντικό είναι πως η ομάδα πέτυχε τον στόχο της, που ήταν η παραμονή».

Τι εντυπώσεις σου άφησε η φετινή χρονιά με τον ΠΑΟΚ;

«Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε καθιερωθεί ως η 3η δύναμη. Φέτος δεν καταφέραμε να επαναλάβουμε την κατάκτηση αυτής της θέσης. Υπήρξαν και διαφοροποιήσεις όμως στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ επένδυσε πολλά χρήματα, ο Αρης δυνάμωσε. Στην αρχή της χρονιάς βέβαια εγώ είχα πει ότι τα λεφτά δεν κάνουν πάντα τις καλές ομάδες. Το πιστεύω ακόμη και πιστεύω πως αν ο ΠΑΟΚ είχε συμπληρώσει το ρόστερ του από το ξεκίνημα, η κατάσταση θα ήταν αλλιώς. Σας θυμίζω πως το πρωτάθλημα για εμάς ξεκίνησε χωρίς να έχουμε Αμερικανό, χωρίς να έχουμε ψηλό… Εγιναν κάποιες άσχημες ήττες στο ξεκίνημα, που μας στοίχισαν. Αν ήμασταν από την αρχή η ομάδα που τέλειωσε τη σεζόν, θα είχαμε διεκδικήσει σίγουρα κάτι καλύτερο».

Κατά τη γνώμη σου, παρακολουθώντας και ως φίλος της ομάδας αυτήν την προσπάθεια τα τελευταία χρόνια της ΚΑΕ, τι πιστεύεις πως είναι αυτό που λείπει για να κάνει ένα ακόμη βήμα;

«Είναι σημαντικό να έχεις έναν επενδυτή πίσω σου, ως σύλλογος. Ο ΠΑΟΚ έχει στελέχη που νοιάζονται και αγαπούν την ομάδα τους, λείπει όμως η σταθερότητα κι όχι απαραίτητα τα πολλά χρήματα που προσφέρει ένας επενδυτής. Η ομάδα έφτασε ταβάνι με την 3η θέση. Από ένα σημείο και έπειτα χρειάζεται όραμα ο κόσμος. Είδατε τι έγινε με το ποδόσφαιρο και πόσο μεγάλη συσπείρωση υπήρξε. Θα μπορούσε να το δώσει αυτό το όραμα ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ήδη βοηθάει την ΚΑΕ, όμως ελπίζω κι εύχομαι να μπει ακόμη πιο δυνατά στο μπάσκετ».

Αυτή η έλλειψη επενδυτή δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα της ομάδας;

«Οχι, ο ΠΑΟΚ είναι οργανωμένος και έχει τους μηχανισμούς για να λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια. Οι παίκτες έχουν όσα χρειάζονται. Σε αυτό δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Εγινε μεγάλη συζήτηση για το ματς με τον Φάρο. Η προετοιμασία που έγινε για αυτό το ματς μήπως δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε;

«Η προετοιμασία ήταν όπως έπρεπε. Το πρόβλημα δεν ήταν εκεί. Δεν παίξαμε καλά, το πρόβλημα ήταν δικό μας, των παικτών…».

Αν γύριζες τον χρόνο πίσω, τι θα άλλαζες, τι θα έλεγες σε αυτό το ματς στους συμπαίκτες σου;

«Να βγούμε να παίξουμε πιο σκληρά, πιο δυνατά, όπως έκανε ο αντίπαλός μας. Δεν καταλάβαμε ότι αυτό το ματς ήταν ο τελικός μας. Γιατί μόλις παίξαμε κάπως σκληρά, βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ με 4 πόντους».

Υπάρχει περίπτωση να φορέσεις ξανά τη φανέλα του ΠΑΟΚ;

«Λένε πως στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ, όμως όχι… Αυτή ήταν η τελευταία φορά που φόρεσα τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Αγαπάω τον ΠΑΟΚ, μου έχουν πει πολλά και για αυτό, για τη σχέση μου με την ομάδα. Οτι μιλάω πολύ, ότι είμαι φαφλατάς. Εγώ όμως λέω αυτό που σκέφτομαι, αυτός είμαι. Θέλω λοιπόν στο μέλλον να πηγαίνω στα ματς του ΠΑΟΚ, στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, να μπορώ να μιλάω με τον κόσμο, με φίλους, να έχω μαζί μου τον γιο μου, να χαίρομαι με τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ… Ο ΠΑΟΚ είναι στην καρδιά μου. Το κεφάλαιο «παίκτης» όμως στον ΠΑΟΚ έκλεισε».

Είπες στο παρελθόν ότι κάποια πράγματα σε πίκραναν…

«Υπήρχαν στιγμές όπου ένιωσα άβολα, όπου στενοχωρήθηκα. Υπήρχαν στιγμές όπου έβρισαν εμένα, την οικογένειά μου. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, αυτά ανήκουν στο παρελθόν…».

Παρακολούθησα όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Δεν θυμάμαι ποτέ κάποιος να σε έχει αποδοκιμάσει…

«Έγιναν κάποια πράγματα που δεν τα ξέρετε και δεν είναι και ανάγκη να τα μάθετε. Τα κρατώ μέσα μου. Έγιναν πράγματα που με πόνεσαν, όμως τα αφήνω πίσω μου. Ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς είναι μέσα μου και κάποιες συμπεριφορές δεν το αλλάζουν αυτό».

Είσαι 32 ετών, έχεις ακόμη μέλλον στα παρκέ, όμως έχεις σκεφτεί καθόλου το μετά;

«Για το απώτερο μέλλον δεν σου κρύβω ότι η προπονητική είναι κάτι που μου αρέσει. Είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο. Διαβάζω ήδη πράγματα, έχω στο μυαλό μου σκέψεις, θέλω κάποια στιγμή να τις μοιραστώ με φίλους προπονητές, να ανταλλάξω απόψεις, όμως για αυτά έχουμε καιρό».

Υπάρχει ομάδα με την οποία ήδη συζητάς για την επόμενη χρονιά;

«Είναι πολύ νωρίς, δεν υπάρχει κάτι να σκεφτώ για την ώρα ούτε θα σου πω αν βάζω προτεραιότητα Ελλάδα και Ευρώπη. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά».



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved