Κορωνιός: «Να πρωταγωνιστήσει ξανά η ΑΕΚ»

Κορωνιός: «Να πρωταγωνιστήσει ξανά η ΑΕΚ»

Τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η ΑΕΚ, στην επιστροφή της στην Basket League, τόνισε για ακόμα μία φορά ο Άγγελος Κορωνιός.

Η «Ένωση» επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία με στόχο να πρωταγωνιστήσει ξανά στο μέλλον, όπως παραδέχθηκε και ο άμεσος συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα στην τεχνική ηγεσία της. «Στόχος της ομάδας και του Μάκη Αγγελόπουλου είναι να πρωταγωνιστήσει ξανά η ΑΕΚ. Σκοπός είναι να φτιαχτεί μια νέα ομάδα, να έρθουν σημαντικοί παίκτες και να βελτιωθεί πολύ η ομάδα, ώστε να ανέβει επίπεδο», εξήγησε ο Άγγελος Κορωνιός στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Είπε ακόμα…

Για το εάν είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας η ΑΕΚ: «Υπάρχουν πολύ σημαντικές ομάδες στην Ευρωλίγκα, ας μην προτρέχουμε πως είμαστε ομάδα αυτού του επιπέδου, άλλωστε πέρυσι αγωνιζόμασταν στην Α2. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι πολύ έμπειρος προπονητής και ξέρει τι να κάνει για να πάει η ομάδα ψηλά. Δεν θέλω να προτρέχω, η θέση της ΑΕΚ είναι να πρωταγωνιστεί, αλλά χτίζεται βήμα βήμα, ώστε να είναι ανταγωνιστική. Το καλοκαίρι θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια ακόμα καλύτερα».

Για τους νέους παίκτες της ΑΕΚ: «Ήρθαν ονόματα μεγάλα όπως είναι ο Μενσά-Μπονσού και τώρα εντάχθηκε στην ομάδα και ο Μαλίκ Χέρστον. Ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι φυσικά πολύ έμπειρος και γνωρίζει πώς να τους χειριστεί. Θέλουμε να δουλέψουμε καλά στις προπονήσεις, ώστε να τα πάμε καλύτερα. Δεν γίνονται μαγικά από το ένα παιχνίδι στο άλλο, σταδιακά θα πλαισιώσουμε τους νέους παίκτες στην ομάδα».

Για το εάν θα τραβήξει προς τα πάνω και άλλες ομάδες η ΑΕΚ: «Το να μπαίνουν παράγοντες και προπονητές εγνωσμένης αξίας στο μπάσκετ είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ. Ο υψηλός ανταγωνισμός θα βοηθήσει συνολικά το άθλημα, για αυτό θέλουμε δυνατές και άλλες ομάδες, ώστε να γίνει ξανά ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Το μπάσκετ έχει επηρεαστεί από την κρίση και μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν καταφέρει να κρατηθούν ψηλά».

Για το εάν κοιτάζει να αξιοποιήσει τους Έλληνες παίκτες η ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ αυτό που θα κοιτάξει είναι να προσεχθούν οι ακαδημίες και είναι στόχος της ομάδας να δώσει έμφαση στις υποδομές, ώστε να ανέβουν κάποια στιγμή δικοί μας παίκτες στην πρώτη ομάδα».Κύπελλο Αγγλίας: Πέρασε η Σαουθάμπτον, φουλ της ισοπαλίας
Κύπελλο Αγγλίας: Πέρασε η Σαουθάμπτον, φουλ της ισοπαλίας
Basket League: Πήρε νίκη και διαφορά ο Προμηθέας
Basket League: Πήρε νίκη και διαφορά ο Προμηθέας
La Liga: Λύτρωση με Πέδρι και στο +6 η Μπαρτσελόνα
La Liga: Λύτρωση με Πέδρι και στο +6 η Μπαρτσελόνα
Live Streaming Παναθηναϊκός-Ιωνικός
Live Streaming Παναθηναϊκός-Ιωνικός