ΑΕΚ: «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου» (photos)
SHARE

ΑΕΚ: «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου» (photos)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την Ένωση στη νέα της προσπάθεια στην Basket League ΟΠΑΠ, ενώ τις απόψεις του μοιράστηκαν και τα άλλα μέλη των «κιτρινόμαυρων».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, τόνισε στη Συνέντευξη Τύπου: «Καλησπέρα. Σήμερα η παρουσίαση είναι για τα εισιτήρια Διαρκείας. Είναι ένας αγώνας διαρκείας που αφορά και στον κόσμο. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του να έρθει και να δει τι παρουσιάζουμε στο παρκέ. Επί δύο χρόνια που ξεκίνησε και διαρκούσε αυτή η προσπάθεια επαναφοράς της ΑΕΚ στην Α1 σε μια κατάσταση απόλυτους υγείας, δηλαδή να μην υπάρχουν οφειλές από το παρελθόν, συνέβησαν πάρα πολλά, έγινε ένας μεγάλος αγώνας. Μία ομάδα ατόμων διέγραψε οποιαδήποτε δραστηριότητα από τη ζωή της και ασχολήθηκε μόνο πως μπορούν να τελειώσουν οι διαδικασίες ώστε να επανέλθει η ομάδα στην Α1.

1151230

Φτάσαμε εδώ μετά από μία μεγάλη προσπάθεια. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε κάνει εναλλακτικά πλάνα στο σχεδιασμό μας, πριν ακόμα μπει ο μήνας Σεπτέμβριος. Υπήρχε ένας τρίμηνος-τετράμηνος σχεδιασμός και συζητήσεις με πολύ κόσμο. Για να λειτουργήσει αυτή η ομάδα, με βάση τον κανόνα που έχουμε επιβάλλει, από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο βοηθό φροντιστή και από τον πρόεδρος της εταιρίας μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, δεν πρέπει να ξεφεύγει ούτε ευρώ στα έξοδα της ομάδας. Θα πρέπει να έξοδα να μην υπερβαίνουν τα έσοδα Αυτό για μας θα αποτελεί υγεία και θα βοηθάει και στο αγωνιστικό τμήμα καθώς ο προπονητής και οι παίκτες θα είναι απερίσπαστοι στο έργο τους. Υπάρχουν βέβαια και τα έσοδα όπου η ΑΕΚ θα μπορεί να εκμεταλλευτεί με βάση το brand name της αλλά και τη δυναμική που της δίνει ο κόσμος. Αυτά τα επιπλέον έσοδα προέρχονται από τον κόσμο για δύο λόγους. Ο ένας είναι ο οικονομικός και ο άλλος είναι η έμπρακτη στήριξη της ομάδας στο γήπεδο.

1151241

Η ΑΕΚ είναι αυτή που έχει χαράξει συγκεκριμένες μνήμες και έχει χαράξει συγκεκριμένες πορείες, μπασκετικά, προς το καλύτερο. Η ΑΕΚ είναι μια από τις ομάδες που έχει γράψει σημεία-ορόσημα στον ελληνικό αθλητισμό. Από το 1968 μέχρι και τις τελευταίες στιγμές του πρωταθλητισμού της. Ακόμα και οι «μαύρες» στιγμές των τελευταίων χρόνων μπορούν να χαρακτηριστούν ως σημαντικές. Η ΑΕΚ επέλεξε μία διαδικασία αυτοκάθαρσης, αυτοτιμωρίας, δεν επέλεξε ούτε απορρόφηση άλλου ΑΦΜ, ούτε επεδίωξε παρεμβάσεις πολιτικού τύπου. Η ΑΕΚ επέλεξε να τηρήσει το νόμο για να φτάσει στην κάθαρση και να έχουμε σήμερα μία υγιή ΚΑΕ η οποία νομίζουμε ότι μπορεί να προσελκύσει όποιον θέλει να επενδύσει και να βάλει τα χρήματα ώστε να βοηθήσει. Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Τα Διαρκείας δεν θα είναι μία απλή θέση σε ένα απλό γήπεδο. Θα είναι η θέση που θα έχει ο κόσμος μας στο ΟΑΚΑ η οποία θα συνοδεύεται από κάποιες έξτρα παροχές».

Για το αν έχουν βρεθεί οι μέτοχοι και ποιοι θα είναι: «Ότι ο νόμος ορίζει κάποια πράγματα και ότι το κεφάλαιο πρέπει να καλυφθεί είναι βέβαιο. Τα ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα το καλύψουν είναι επίσης βέβαιο. Επίσης, η διαδικασία αυτή ορίζεται στο νόμο, έχει εξεταστεί από την ΕΕΑ και γι’ αυτό έλαβε η ΑΕΚ μία προθεσμία εντός της οποίας θα υπάρξει η κάλυψη του κεφαλαίου. Πάντως, ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η διοίκηση της ΑΕΚ δρα με βάση τον νόμο και με βάση τις ηθικές αξίες. Το κεφάλαιο θα καλυφθεί όπως πρέπει να καλυφθεί και εντός της προθεσμίας που έχει οριστεί. Ας μην αποκαλυφθούν ακόμα τα ονόματα. Η κάλυψη του κεφαλαίου είναι μία τυπική υπόθεση για τη λειτουργία μίας ΑΕ. Ο σωστός τρόπος για τη λειτουργία της ΚΑΕ ΑΕΚ είναι η εταιρία να μπορεί να ζει με τα έσοδα της χωρίς να μπορεί να περιμένει κάποιο χέρι να βάζει χρήματα από την τσέπη του. Δεν θέλουμε να παρεκκλίνουμε από τον οικονομικό προϋπολογισμό της ομάδας».

Για την επιλογή του ΟΑΚΑ: «Για να είμαστε ειλικρινείς, το ΟΑΚΑ επιλέχτηκε κατόπιν μιας σειράς σκέψεων αλλά και συνθηκών. Και με δεδομένο ότι ο κόσμος δεν μπορεί να είναι ποτέ ευχαριστημένος με μία επιλογή. Το ΟΑΚΑ επιλέχθηκε για τρεις βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι η επίτευξη και η εκμετάλλευση καλύτερων χορηγικών συμφωνιών και ο δεύτερος είναι ότι παρέχεται μέσω του ΟΑΚΑ μία μεγαλύτερη ασφάλεια στον κόσμο. Επιπλέον, ο τρίτος λόγος είναι ότι η χωρητικότητα του γηπέδου επιτρέπει στην ΑΕΚ να αρχίζει από φέτος να υλοποιεί δυο σημαντικά πράγματα. Τα πρώτο είναι η οικογενειακή κερκίδα με προνομιακές. Επίσης ένα δεύτερο πρόγραμμα που θέλουμε να υλοποιήσουμε και έχουμε κάνει ήδη κάποιες επαφές είναι αυτό της παιδικής και σχολικής κερκίδας. Ένα άλλο πρόγραμμα είναι μία ειδική κερκίδα για τις κοινωνικά ευπαθέστερες ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το εισιτήριο των 50 ευρώ. Αυτό είναι μέσα στις σκέψεις και θα ανακοινωθεί σύντομα. Σίγουρα όσοι απαρτίζουν το αγωνιστικό τμήμα ήθελαν ένα γήπεδο μικρότερο που θα έχει περισσότερη «θέρμη» στις κερκίδες και θα είναι μονίμως γεμάτο. Εδώ όμως είναι που θέλουμε την υπέρβαση από τον κόσμο. Να πάρει ο κόσμος εισιτήριο διαρκείας. Ο σκοπός δεν είναι απλά να πουληθούν τα εισιτήρια. Σκοπός μας είναι αυτοί που έχουν δυνατότητα να είναι κάθε εβδομάδα στο γήπεδο να έρχονται στο γήπεδο. Η στήριξη μπορεί να υπάρχει και στο ΟΑΚΑ, γι’ αυτό και γίνεται αυτό το άνοιγμα προς τον κόσμο».

Ο προπονητής, Βαγγέλης Ζιάγκος, υποστήριξε: ««Για όλους εμάς είναι μία πολύ όμορφη μέρα σήμερα. Και είναι μία πολύ όμορφη μέρα γιατί μετά από 3 χρόνια απουσίας βρισκόμαστε όλοι εδώ. Δεν ήταν μόνο 3 χρόνια απουσίας, ήταν και 3 χρόνια ουσίας γιατί μέσα από την παρακμή που βιώσαμε όλοι, επιστρέψαμε πλέον δυνατοί, υγιείς και ανταγωνιστικοί. Το σπουδαίο που πετύχαμε είναι ότι επιστρέφουμε μετά από έναν πολύ μεγάλο αγώνα σε αυτή την τριετία. Είμαστε χαρούμενοι γιατί περάσαμε μέσα από ένα σύστημα αξιών της ΑΕΚ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι προφανές ότι με την παρουσία του κόσμου στα δυο ματς και έχοντας περάσει μία σχέση κρίσης με τον κόσμο, βλέπουμε ότι οι σχέσεις μας με τον κόσμο επανέρχονται εκεί που ήταν παλιά.

1151226

Όσοι έχετε παρακολουθήσει την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια, ξέρετε ότι δεν λέμε μεγάλα λόγια. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει να καμαρώσει την ομάδα. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι ο κόσμος που θα έρθει να δει την ομάδα θα έχει να λέει για την ψυχή, το πάθος, την ανταγωνιστικότητα της ομάδας. Καλώς ή κακώς η κριτική είναι καλόπιστη και κακόπιστη. Θέλω να επισημάνω ότι αυτοί που θέλουν να κάνουν κακόπιστη κριτική πρέπει να σκεφτούν δυο φορές για να το κάνουν. Αυτή η ομάδα δεν υπήρχε πριν από μερικές μέρες. Και κάποιοι άνθρωποι αφιέρωσαν αρκετές εργατοώρες για να γίνει η ομάδα. Τα παιδιά έχουν μεγάλη θέληση, ενέργεια, πάθος αλλά τα παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό θέλουν χρόνο για να καταλάβουν τις αρχές του παιχνιδιού μας αλλά και το βάρος της φανέλας που φοράνε. Εν μέρει είναι ικανοποιημένος με την αφοσίωση των παικτών στο παρκέ. Όμως είμαστε αρκετά πίσω, έχουμε πολύ δουλειά ακόμα. Οι διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν μόνο μέσα στο παρκέ».

Για τα συναισθήματα που προκάλεσαν οι δύο νίκες στο Κύπελλο: «Η αλήθεια είναι ότι επικρατεί ένας σχετικός ενθουσιασμός, ευτυχώς γύρω από την ομάδα και όχι μέσα στην ομάδα. Η ομάδα απαρτίζεται με παιδιά από προσωπικότητα, οπότε ελέγχουμε τα πράγματα. Ξέρουμε όλοι που βρισκόμαστε, το μέγεθος της υπέρβασης που κάναμε στα δύο ματς. Γενικά όλοι που βρίσκονται γύρω από την ομάδα, από τον φροντιστή μέχρι τον οποιοδήποτε γνωρίζουν από ότι φέτος θα μιλάμε για υπέρβαση διαρκείας».

Το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Γιώργος Κατσαδήμας, ανέφερε: «Η «Βασίλισσα» επέτρεψε. Εγώ λέω ότι η ΑΕΚ μας, η αγάπη μας επέστρεψε. Χαίρομαι και είμαι υπερήφανος γιατί η υπόσχεση που δώσαμε πριν από δύο χρόνια τηρήθηκε. Το λέγαμε πριν από δύο χρόνια ότι η ΑΕΚ θα επιστρέψει η υγιής. Αυτό που θέλαμε το καταφέραμε και μπορούμε να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια. Τώρα ξεκινάει μία καινούρια προσπάθεια. Εμείς έχουμε στόχο να φτιάξουμε μια ΑΕΚ η οποία αγωνιστικά θα παλεύει σε κάθε αγώνα και ο κόσμος θα είναι υπερήφανος, και οικονομικά δεν θα αντιμετωπίσει ξανά τα προβλήματα του παρελθόντος. Ξεκινάμε λοιπόν, φτιάχνουμε μία ΑΕΚ ελκυστική στους τρίτους. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια, μέσω των Διαρκείας».

Ο Γιώργος Μπέρκοβιτς δήλωσε: «Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην ευχάριστη θέση να έχουμε φτιάξει μία αξιόλογη ομάδα που δεν θα έχει μία απλή παρουσία στην Α1. Με χαμηλό μπάτζετ αλλά αυτοσυντηρούμενη και αυτοχρηματοδοτούμενη, θα καταφέρει η ομάδα να μείνει στην Α1. Για να γίνει αυτό, απαιτείται η συμπαράσταση του κόσμου της ΑΕΚ. Ελπίζω ότι όλοι θα στηρίξουν την ομάδα. Όπως και εγώ θα είμαι δίπλα στην ομάδα και θα τη βοηθήσω στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου».

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου, υπογράμμισε: «Η «Βασίλισσα’ επέστρεψε κόντρα σε κάθε προγνωστικό, κόντρα ακόμα και στις δικές μου αμφιβολίες. Η διοίκηση κατάφερε να επιστρέψει η ΑΕΚ υγιής στην Α1. Η δύναμη της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Αυτός ο κόσμος που γεμισε το κλειστό της γλυφάδας και τη μετέτρεψε σε… Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε κοντά μας».Απόλλων Πάτρας: Ο Δίπλαρος και η πρώτη ελληνική «20άρα» μετά τον Λιαδέλη
Απόλλων Πάτρας: Ο Δίπλαρος και η πρώτη ελληνική «20άρα» μετά τον Λιαδέλη
Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε 90 λεπτά; Μία τρελή ιδέα που ίσως γίνεται πραγματικότητα
Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε 90 λεπτά; Μία τρελή ιδέα που ίσως γίνεται πραγματικότητα
Ολυμπιακός-Μπίγιατς: «Ενθουσιασμένος για το ντεμπούτο μου.Τώρα σκεφτόμαστε το Champions League»
Ολυμπιακός-Μπίγιατς: «Ενθουσιασμένος για το ντεμπούτο μου.Τώρα σκεφτόμαστε το Champions League»
myAADE: Ποιες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για επαγγελματίες και επιχειρήσεις
myAADE: Ποιες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Γλυκά Νερά: Βαπτίστηκε η μικρή Λυδία στην Αλόννησο - Παρόντες οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Γλυκά Νερά: Βαπτίστηκε η μικρή Λυδία στην Αλόννησο - Παρόντες οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Νέα κακοκαιρία μετά τον «Μπάλλο»: Τι ισχύει με το φαινόμενο «Λα Νίνια - Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί

Νέα κακοκαιρία μετά τον «Μπάλλο»: Τι ισχύει με το φαινόμενο «Λα Νίνια - Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί

Συνεργάτες Γιώργου Παπανδρέου στο Newsbomb.gr: Αβάσιμα τα δημοσιεύματα για υποψηφιότητα στο ΚΙΝΑΛ

Συνεργάτες Γιώργου Παπανδρέου στο Newsbomb.gr: Αβάσιμα τα δημοσιεύματα για υποψηφιότητα στο ΚΙΝΑΛ

Ξύλο και τραυματίες στη Σλοβακία: Διακόπηκε το ντέρμπι Σπαρτάκ Τρνάβα – Σλόβαν Μπρατισβλάβας (vids)

Ξύλο και τραυματίες στη Σλοβακία: Διακόπηκε το ντέρμπι Σπαρτάκ Τρνάβα – Σλόβαν Μπρατισβλάβας (vids)

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης

Φρίκη: Ο θείος που ασελγούσε στα ανίψια, έδειξε το βίντεο και σε άλλο πρόσωπο – Τι ερευνούν οι Αρχές

Φρίκη: Ο θείος που ασελγούσε στα ανίψια, έδειξε το βίντεο και σε άλλο πρόσωπο – Τι ερευνούν οι Αρχές

Ατύχημα σε πίστα Motocross στα Γιαννιτσά - Δυο τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Ατύχημα σε πίστα Motocross στα Γιαννιτσά - Δυο τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Πέθανε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελένη Αποστολοπούλου

Πέθανε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελένη Αποστολοπούλου