Αλεξανδρής: «Μπορούσε κάτι καλύτερο ο Άρης»

Αλεξανδρής: «Μπορούσε κάτι καλύτερο ο Άρης»

Σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια, στις 12 Φεβρουρίου του 1979, ο Άρης κέρδισε τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Το συγκρότημα του μόλις 34χρονου Γιάννη Ιωαννίδη επικράτησε με 85-82 των Πειραιωτών, στο «Αλεξάνδρειο», και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο του μετά το 1930. Ο τότε μεγάλος πρωταγωνιστής του με 30 πόντους, Βαγγέλης Αλεξανδρής, μίλησε στο Arena FM 89.4 για το εν λόγω ματς, αλλά και το φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στα Δύο Αοράκια, στον οποίο ο Άρης έχασε από τον Παναθηναϊκό και απώλεσε τον τίτλο. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Το θυμάμαι το παιχνίδι γιατί ήταν πάρα πολύ κρίσιμο, έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι γιατί αλλιώς κινδυνεύαμε να χάσουμε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός τότε είχε πολύ δυνατή ομάδα, ήταν στις έξι καλύτερες ομάδες της τότε Ευρωλίγκας, αλλά κι εμείς είχαμε εξαιρετική ομάδα, για εμένα μία από τις καλύτερες ομάδες που είχε ποτέ ο Άρης. Το παιχνίδι είχε γίνει στο Παλέ ντε Σπορ. Γινόταν χαμός από κόσμο, ήταν ακόμα και μέσα στο γήπεδο, είχε γίνει ρεκόρ εισιτηρίων. Επειδή δεν είχε καρέκλες έκοβαν όσα εισιτήρια ήθελαν, είχε πάνω από 10.000 κόσμο, ήταν ο ένας πάνω στον άλλον».

Για τις 20/20 βολές που είχε πετύχει: «Εκείνες τις βολές τις έβαλα με την καρδιά μου. Σκεφτόμουν ότι άμα χάσω μία μπορεί να χάσουμε το πρωτάθλημα».

Για το Γιάννη Ιωαννίδη: «Ήταν νεότατος και ο Γιάννης τότε, την προηγούμενη χρονιά είχε σταματήσει το πρωτάθλημα. Ουσιαστικά, τον σταματήσαμε εμείς για να πάρουμε το πρωτάθλημα! Ήταν πολύ εγωιστής, ήθελε να παίζει όλο το παιχνίδι παρ ότι είχε μεγαλώσει αρκετά. Ενώ ήταν πανέξυπνος, ικανότατος και σκόρερ ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα γυμνασμένος και τότε δεν μπορούσε να μας ακολουθήσει».

Για το φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Ήταν αναμενόμενο, αλλά θα μπορούσε να έχει καλύτερη εικόνα. Αυτό είναι που με ενόχλησε και εμένα και πολλούς άλλους. Όταν παίζεις ένα τελικό πηγαίνεις κατάλληλα προετοιμασμένος. Δεν δικαιολογείται το 50-13. Είναι σαν να μην κατέβηκε καν στο δεύτερο ημίχρονο. Ενώ είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στο πρώτο ημίχρονο μέσα σε 2-3 λεπτά κατέρρευσε η ομάδα χωρίς να υπάρχει λόγος. Ο Άρης μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο»

Για τον ΠΑΟΚ: «Έχει κατοχυρώσει την 4η θέση στο πρωτάθλημα, έχει κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά θεωρώ ότι θα καταφέρει να πάρει την 4η θέση».

Για τον Άρη: «Θα πρέπει να παλέψει για να μπει στην 8άδα. Αυτές οι ειδήσεις που βγαίνουν περί αποχωρήσεων κάνουν κακό στην ομάδα, αλλά και στην πορεία της».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.



ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved