Αλεξανδρής: «Ο Άρης το πλεονέκτημα»

Αλεξανδρής: «Ο Άρης το πλεονέκτημα»

Τα προγνωστικά του για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Άρη και τον Πανιώνιο έδωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες το Δεκέμβριο, στο «Nick Galis Hall». Ο πρώην τεχνικός των Θεσσαλονικιών, με δηλώσεις του στα Αθλητικά Νέα 98.7, τους έδωσε προβάδισμα νίκης ελέω έδρας, αν και τόνισε πως οι Νεοσμυρνιώτες διαθέτουν ελαφρώς καλύτερη ομάδα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Πανιώνιο: «Κατ’ αρχάς μέτρησε πολύ η διαμαρτυρία του κόσμου όσον αφορά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, γιατί οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι τελικοί Ολυμπιακός -  Παναθηναϊκός δεν ήταν σύμπτωση. Το σημαντικό είναι ότι θα διεξαχθεί με κόσμο ο τελικός. Βλέπαμε τελικούς με ελάχιστο κόσμο και μάλιστα πάλι γίνονταν επεισόδια. Έγινε η κλήρωση και ο Άρης στάθηκε πολύ τυχερός. Έχει στην έδρα του τον ασθενέστερο από τις τρεις ομάδες, τον Πανιώνιο. Ο Πανιώνιος είναι σοβαρή ομάδα και θα έρθει εδώ με στόχο να παίξει και να κερδίσει. Εκτιμώ ότι το πλεονέκτημα το έχει ο Άρης. Ο Πανιώνιος έχει λίγο καλύτερη ομάδα, αλλά η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Άρης έχει και τον Αθηναίου που ξέρει τον Πανιώνιο κι έχει πολλά να πει και να βοηθήσει τον προπονητή του».

Για το ότι ο φετινός Πανιώνιος δεν δείχνει να είναι τόσο καλός όσο πέρυσι: «Δεν θα συμφωνήσω ότι ο Πανιώνιος είναι τόσο κακός. Απλώς παίζει και στην Ευρώπη και είναι δύσκολο να διαχειριστείς τα αποτελέσματα και στις δύο διοργανώσεις. Η κούραση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Έχει καλή ομάδα, τον ίδιο προπονητή, αλλά έχει αλλαγές στο ρόστερ. Με τον ίδιο προπονητή οι βασικές αρχές μένουν ίδιες και οι νέοι παίκτες προσαρμόζονται πιο γρήγορα».

Για την πίεση των φιλάθλων του Άρη κι αν αυτή θα παίξει ρόλο: «Αυτό με την πίεση είναι μύθος. Η δυναμικότητα των ομάδων είναι περίπου ίσες, οπότε θα είναι θέμα βραδιάς. Αυτό συνέβη και στα ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να επαναπαυτεί ο Άρης, ότι έχει την έδρα. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες όπως ο Πελεκάνος, ο Ασημακόπουλος και ο Χαρίσης. Ακόμα και κάποια νεαρά παιδιά έχουν εμπειρίες».

Για το εάν θα επηρεάσει το παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων, που προηγείται αυτού του Κυπέλλου Ελλάδας: «Αποκτούν μια οικειότητα. Ο ένας θα ξέρει καλύτερα τον άλλον. Σίγουρα επηρεάζει. Άλλο είναι να αντιμετωπίζεις έναν παίκτη πρώτη φορά κι άλλο να τον έχεις αντιμετωπίσει ήδη. Θα βοηθήσει και το σκάουτινγκ. Πλέον, δεν μπορείς να κρυφτείς, εκτός αν βάλεις κάτι καινούριο την τελευταία στιγμή».

Για το πόσο θα επηρεάσει η κούραση που θα υπάρχει μέχρι τότε, ειδικά από πλευράς Πανιωνίου με τα διαδοχική παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Ο Πανιώνιος δεν έχει κανένα πολύ βαθύ ρόστερ. Θα παίξουν ρόλο και τα ταξίδια. Όταν ήμουν στον Άρη και παίζαμε Ευρώπη μας κούραζε πολύ και χάσαμε παιχνίδια για το πρωτάθλημα που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Η κόπωση σίγουρα θα βγει».



Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved