Μαρμαρινός: «Βήμα για την καταξίωση στους μεγάλους ο Ολυμπιακός»

Μαρμαρινός: «Βήμα για την καταξίωση στους μεγάλους ο Ολυμπιακός»

Ιστορική στιγμή χαρακτήρισε ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο του Ολυμπιακού, Χρήστος Μαρμαρινός, την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου από την ομάδα του Πειραιά.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στον Sentra 103.3:

Για το τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου: «Είναι ένα ακόμη βήμα για την καταξίωση στους μεγάλους της ιστορίας. Αυτή τη στιγμή μπορεί να δίνουμε στην επιτυχία αυτή την σημασία που της αρμόζει, όμως σε μερικά χρόνια αυτή θα μείνει στην ιστορία. Είναι ιστορική στιγμή. Ο Ολυμπιακός έβαλε στην συλλογή του ένα Κύπελλο που δεν είχε».

Για το τι εισέπραξαν από την διοργάνωση στην Βραζιλία: «Εισπράξαμε την προσπάθεια τους για να στηθεί όλη αυτή η διοργάνωση. Είχαν ετοιμάσει ένα ολοκαίνουργιο παρκέ, ενώ το γήπεδο μεταμορφώθηκε μέσα σε δύο ημέρες. Δούλευαν μέρα και νύχτα για να είναι έτοιμοι, ενώ την παραμονή μας μοίρασαν καινούργιες μπάλες τις οποίες φούσκωναν εκείνη την ώρα! Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει αυτή διοργάνωση».

Για το πώς υποδέχθηκαν οι Βραζιλιάνοι τον Ολυμπιακό: «Στο ξενοδοχείο και όπου μας έβλεπαν, μόλις άκουγαν ότι είμαστε ο Ολυμπιακός μας έλεγαν «Ριβάλντο και Ζιοβάνι», προσπαθώντας να επικοινωνήσουν μαζί μας με ποδοσφαιρικά ονόματα».

Για το τι κέρδισε μπασκετικά ο Ολυμπιακός από τα δύο παιχνίδια με την Πινέιρος: «Πρώτα, στην άμυνά μας είχαμε να μαρκάρουμε πολύ καλούς και γρήγορους αθλητές και στο 1 εναντίον 1. Κάτι που μας προβλημάτισε και στα δύο παιχνίδια, έστω κι αν δεν φάνηκε στο σκορ. Και στην επίθεση, μάθαμε να παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε πολύ δυνατά. Πχ έγινε ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα και ένα φάουλ και μέσα στην έκπληξή του ο Βραζιλιάνος που το έκανε γυρίζει και λέει στον διαιτητή “Τι σφυρίζεις; Εδώ είναι Λατινική Αμερική. Έτσι παίζουμε εδώ”. Και ο δικός μας παίκτης κρατούσε τα πλευρά του. Έτσι τα παιχνίδια αυτά μας έκαναν πολύ καλό, ώστε αν ανέβει το επίπεδο του παιχνιδιού μας σε αυτό το κομμάτι. Ήταν δύο πολύ καλά παιχνίδια και δύο τεστ».

Για το επίπεδο «χημείας» που βρίσκεται ο νέος Ολυμπιακός: «Όχι στο επιθυμητό σίγουρα. Ολοι μαζί ως την έναρξη του πρωταθλήματος θα έχουμε κάνει 8-10 προπονήσεις. Λόγω των τραυματισμών του Έισι και του Παπαπέτρου, που έμειναν πίσω, ακόμη δεν έχουμε προπονηθεί όλοι μαζί. Οπότε χρειάζονται μερικές προπονήσεις, ώστε να βρεθούμε σαν ομάδα.. Πάντως έχουμε κάνει καλό κομμάτι προετοιμασίας, χωρίς του διεθνείς, προσπαθώντας να τους φέρουμε στο κλίμα της ομάδας. Οι καινούργιοι παίκτες είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, απλά χρειάζεται να δέσουν με τους παλιούς».

Για τον Ματ Λοτζέσκι και το αν έχει καλύψει το κενό του Παπανικολάου: «Πρώτα από όλα είναι τελείως διαφορετικός παίκτης. Όταν ο Παπανικολάου αποχώρησε, κάναμε σκέψεις για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του. Είτε δηλαδή να πάρουμε έναν παρόμοιο με τον Κώστα, είτε κάτι πιο ελαφρύ σε μέγεθος, αλλά το οποίο θα μας δώσει 2-3 διαφορετικά πράγματα που δεν είχαμε σε αυτή την θέση. Δηλαδή να συμπληρώσει τον Περπέρογλου, παρά ο ένας να αλλάζει τον άλλο. Μπορούν να κάνουμε ένα πολύ καλό δίδυμο στα φόργουορντ στα φόργουορντ».

Για το που θα είναι διαφορετικός ο φετινός Ολυμπιακός: «Δεν θα είναι πολύ διαφορετικός. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ουσιαστικοί σε αυτό που κάνουμε. Να έχουμε ταχύτητα στην κίνησή μας, με τη μπάλα ή χωρίς, στο 5 εναντίον 5, στον αιφνιδιασμό και να έχουμε καλύτερο διάβασμα στην πάσα»

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Οι στόχοι είναι γνωστοί, να μην τους επαναλαμβάνω. Υπάρχουν διάφοροι «μικροτίτλοι» όπως λέμε προπονητικά. Πρέπει να κάνεις βήμα-βήμα για να φτάσεις από τον έναν στον άλλον. Μιλάμε για συγκοινωνούντα δοχεία και εμείς θέλουμε να γεμίζουμε ένα δοχείο κάθε φορά για να πηγαίνουμε στο άλλο. Θέλουμε να βλέπουμε αρχικά τα πρώτα ματς της σεζόν για να πάμε στα επόμενα. Στην Ευρωλίγκα να προκριθούμε από τους ομίλους για να πάμε στην επόμενη φάση. Στο πρωτάθλημα να κερδίσουμε το πλεονέκτημα έδρας έστω και αν ξεκινάμε από το -2. Να είμαστε βραχυπρόθεσμα έτοιμοι ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν δοχεία».



Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved