Φραγκιάς: «Γιατί όχι, 3οι στην Ελλάδα;»

Φραγκιάς: «Γιατί όχι, 3οι στην Ελλάδα;»

«Παντρεμένος» με τον Κολοσσό Ρόδου δηλώνει ο Βασίλης Φραγκιάς, ο οποίος μίλησε για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στο νησί.

Σε νέα βάση πλέον, οι «θαλασσί» στοχεύουν τα επόμενα χρόνια να φθάσουν ψηλά στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, όπως παραδέχθηκε ο προπονητής του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ. Μίλησε, επίσης, για την Εθνική Ελλάδας Ανδρών και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σλοβενίας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη συνέχιση της συνεργασίας του με τον Κολοσσό Ρόδου: «Με τον Κολοσσό έχουμε σχεδόν παντρευτεί, καθώς θα βρίσκομαι για 7η σεζόν στο νησί. Όντας τόσα χρόνια εδώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά για τη συνεργασία μας. Φέτος όλες οι συγκυρίες μάς οδήγησαν σε μια σειρά αποφάσεων που θα μπορέσουν τα επόμενα χρόνια να οδηγήσουν τον Κολοσσό όσο πιο ψηλά γίνεται και, γιατί, όχι αν μπορέσουμε να φτάσουμε και πάλι 4οι ή 3οι στην Ελλάδα;».

Για τους στόχους που θέτει εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου: «Για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Αρχικά θέλουμε η ομάδα να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται κοιτώντας μήπως μπορούμε να διεκδικήσουμε είσοδο στα πλει οφ. Από εκεί και πέρα, επιθυμία μας είναι να δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά γιατί στο μέλλον θα τους χρειαστεί η ομάδα. Γενικά, στόχος μας είναι να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο ήσυχη χρονιά».

Για τη στελέχωση του ρόστερ του Κολοσσού Ρόδου: «Αυτή τη στιγμή το 99% του ρόστερ είναι έτοιμο κι αυτό που λείπει είναι ένας ξένος σέντερ. Στη συνέχεια, θα δούμε αν ίσως χρειάζεται ακόμα μία προσθήκη από την ελληνική αγορά που θα μας βοηθήσει να βαθύνουμε το ρόστερ, όμως θα το δούμε πιο μετά αυτό. Στην παρούσα φάση επείγει να δούμε με ποιον παίκτη θα πλαισιωθεί ο Όσμπι. Η αγορά των ψηλών είναι γενικά δύσκολη και ψάχνουμε έναν παίκτη που θα είναι value for money».

Για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Ισπανίας στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας: «Αναμφίβολα, ήταν μεγάλη νίκη, που ήρθε μετά τα τελευταία αποτελέσματα με Ιταλία και Φινλανδία. Αρκετός κόσμος είδε το ποτήρι μισοάδειο και περίμεναν στη γωνία, όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι σε τέτοιες διοργανώσεις με συνεχόμενα παιχνίδια δεν χρειάζονται φανφάρες μετά τις νίκες ούτε ακραία απογοήτευση μετά τις ήττες. Τεχνικά η ομάδα κόντρα στην Ισπανία είχε το τέμπο που τη βόλεψε, έπαιξε άμυνα και είχε σε καλή ημέρα παίκτες πρωταγωνιστές. Η Εθνική έπαιξε με την πλάτη στο τοίχο και βγήκε νικήτρια αναγκάζοντας τους γνωστούς/αγνώστους να κρυφτούν. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αυτή η Εθνική και αυτοί οι παίκτες δεν έχουν να αποδείξουν κάτι, γιατί τόσα χρόνια μάς δίνουν χαρές κι έχουν φέρει το ελληνικό μπάσκετ στη θέση να το εκτιμάει όλος ο κόσμος».

Για τον Αντρέα Τρινκιέρι: «Τον κόουτς Τρινκιέρι τον γνώρισα πέρυσι στο Διεθνές Σεμινάριο «Φαίδων Ματθαίου» που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένας πολύ αξιόλογος προπονητής και άνθρωπος. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όλοι είναι να αφήσουμε την ομάδα να τελειώσει το τουρνουά και μετά να κάνουμε την κριτική καλοπροαίρετα, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα. Αν Εθνική ανέβει βάθρο θα είναι επιτυχία, αν όχι τότε πρέπει να συνεχίσουμε να την αγαπάμε, γιατί όλα είναι μέσα στον αθλητισμό και το Πάσχα αργεί ακόμα για να σταυρώσουμε κάποιον».

Για τη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Έχουμε δύο πολύ δύσκολα ματς μπροστά μας, με Σλοβενία και Κροατία, όμως θεωρώ ότι από τη στιγμή που βρήκαμε αυτοπεποίθηση κερδίζοντας την Ισπανία αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει μέχρι και το βάθρο με την ποιότητα που διαθέτει. Σε ένα τέτοιο τουρνουά όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα και σε θέμα ενέργειας κάποιες ημέρες θα είσαι άδειος, είναι φυσιολογικό. Βλέποντας τα παιδιά νιώθω ότι υπάρχει ισορροπία στο συναίσθημα, οπότε με εμπιστοσύνη και υπομονή όλα θα πάνε καλά».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved