Νίκος Λιακόπουλος: «Άμεση σωτηρία»

Νίκος Λιακόπουλος: «Άμεση σωτηρία»

Η παραμονή στην Basket League ΟΠΑΠ και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα είναι ο στόχος του Πανελευσινιακού, σύμφωνα με το Νίκο Λιακόπουλο.

Ο 29χρονος γκαρντ, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, αναφέρθηκε στην ιστορικής σημασίας νίκη των «σταχυοφόρων» επί της Καβάλας, καθώς ήταν η πρώτη τους στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και στους στόχους του με την ομάδα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Νίκο, πετύχατε την πρώτη σας νίκη στην Α1. Αυτό σας αφαίρεσε ένα βάρος από τις πλάτες σας εν όψει της συνέχειας;
«Σίγουρα υπήρχε άγχος μέχρι να έρθει η νίκη. Αυτό φάνηκε από την αρχή του παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε στο μυαλό μας το προηγούμενο παιχνίδι που ήμασταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια και τελικά το χάσαμε. Αυτός ήταν ένας παράγοντας που μας είχε αυξήσει το άγχος, αλλά το θέμα είναι ότι μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι ειδικά στην άμυνα και τελικά καταφέραμε να το κερδίσουμε».

-Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το «κλειδί» για να κερδίσετε το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα;
«Το πιο σημαντικό ήταν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και αποδώσαμε εξαιρετικά στην άμυνα. Αυτά ήταν τα κλειδιά της νίκης. Ήταν τα σημαντικότερα πράγματα που κάναμε στον αγώνα και κερδίσαμε. Ειδικά σε ό,τι αφορά στην άμυνα είναι δεδομένο ότι μας βοήθησε πάρα πολύ, καθώς αν δεν παίζεις καλή άμυνα είναι σίγουρο πως δεν θα έχει και καλές επιθετικές επιλογές κι όλο αυτό κοστίζει πολύ σε ένα παιχνίδι».

-Εσύ είχε εξαιρετική απόδοση κατά τη διάρκεια του αγώνα.
«Για να κερδίσει μια ομάδα πρέπει όλοι να κάνουν πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Εγώ έπρεπε να σκοράρω. Το θέμα είναι ότι προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα. Όλοι οι παίκτες βοήθησαν να κερδίσει και από τη στιγμή που το καταφέραμε είμαστε το ίδιο χαρούμενοι όλοι μας».

-Στο μέλλον τι μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα σας;
«Εμείς απλώς πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Θα πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

-Οι στόχοι έχουν αλλάξει από την αρχή της χρονιάς;
«Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Αυτό έχουμε θέσει ως στόχο κι αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και όσο πιο νωρίς το κάνουμε τόσο το καλύτερο. Από εκεί και πέρα, αν μπορέσουμε να βάλουμε στη συνέχεια ψηλότερους στόχους θα είναι ακόμα καλύτερο. Το μόνο που θέλουμε προς το παρόν, όμως, είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία».

-Τέλος, θα ήθελες να κάνεις μια ευχή;
«Το μόνο που θέλω είναι να είμαστε υγιής πάνω από όλα και να προσπαθήσουμε μέσα από την ομάδα να κερδίσουμε τους προσωπικούς στόχους μας».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved