Πεδουλάκης: «Αυτή η πρόκληση είναι σαν το μποξ»

Πεδουλάκης: «Αυτή η πρόκληση είναι σαν το μποξ»

Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού στην πρώτη του συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Πράσινη» δηλώνει αποφασισμένος και έτοιμος να οδηγήσει και πάλι τον «εξάστερο» στον δρόμο των επιτυχιών και της κατάκτησης τίτλων.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έδειξε πως δεν φοβάται να αναλάβει ένα βαρύ φορτίο και να αναλάβει το… τιμόνι των «πράσινων» αμέσως μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς όπως τονίζει «είναι όπως στο μποξ, αν φοβάσαι σταματάς.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αργύρη Πεδουλάκη στην εφημερίδα «Η Πράσινη»:

Κόουτς, λίγοι θα έπαιρναν την απόφαση να αντικαταστήσουν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πόσο μεγάλο βάρος είναι αυτό;

«Ο Ζέλικο είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής, ο πιο επιτυχημένος. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι που κατακτούσε, αλλά ο γενικότερος τρόπος δουλειάς και η εικόνα της ομάδας που παρουσίαζε. Από εκεί και πέρα, κλείνει μια εποχή σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στο μπάσκετ. Η εποχή της ευδαιμονίας πέρασε. Υπάρχουν σαρωτικές αλλαγές παντού. Εμείς πλέον πρέπει να καλύψουμε τη διαφορά του μπάτζετ με την τεχνογνωσία που έχουμε στο μπάσκετ».

Σε τρομάζει η ιδέα της διαδοχής του Ζοτς;

«Σε αυτή τη δουλειά άμα φοβάσαι δεν μπορείς να την κάνεις και να ανταποκριθείς. Είναι τέτοια η φύση της και ιδιαίτερα στην Ελλάδα που υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση, που πρέπει να το έχεις φιλοσοφήσει. Για μένα, ωστόσο, πραγματική πίεση αισθάνεται ο άνθρωπος που δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιό του, που φτάνει να αυτοκτονεί, αυτή είναι η πίεση. Εγώ είμαι στο αθλητικό κίνημα από μικρό παιδί, έχω κατασταλαγμένες απόψεις και έχω φιλοσοφήσει τη ζωή. Τι είναι πρωτεύον και τι έπεται. Είναι όπως και στη φόρμουλα και στο μποξ, αν φοβάσαι σταματάς».

Είναι νωρίς ακόμη, καθώς δεν έχει σχηματιστεί το ρόστερ, αλλά ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που έχεις στο μυαλό σου για το αγωνιστικό προφίλ;

«Το άθλημά μας είναι κατά πολύ εγκεφαλικό και βασίζεται στο ταλέντο και την αντίληψη. Θέλουμε να «χτίσουμε» πάνω στα θεμέλια που έχει ο Παναθηναϊκός. Σε αυτά που στηρίχτηκε όλα αυτά τα χρόνια. Μια ομάδα πολύ σκληρή στην άμυνα, που θα κυριαρχεί το μυαλό της στην επίθεση. Να παίζει σκεπτόμενα και να επιβάλλεται».

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη στην ομάδα;

«Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν, είναι και θα είναι η κολόνα του Παναθηναϊκού. Είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος αθλητής. Έχω πει και στο παρελθόν πως ο Δημήτρης είναι ένα πρότυπο για όλους. Όχι μόνο για την πολύμορφη δραστηριότητα που έχει σε όλους του τομείς του παιχνιδιού, αλλά και για αυτό που είναι ως άνθρωπος. Παρά τις τεράστιες επιτυχίες και το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει, παραμένει ένας σεμνός, προσγειωμένος και εργασιομανής άνθρωπος. Είναι Θείο δώρο που τον έχει ο Παναθηναϊκός, είναι ο παίκτης που λύνει πολλά προβλήματα σε επίθεση και άμυνα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αργύρη Πεδουλάκη στην εφημερίδα «Η Πράσινη»



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved