Το πρώτο Umbrella girl ήταν από την Αμερική (photos)
Δε ξέρω γιατί αλλά η Αμερική της δεκαετίας του 70 μας παρασύρει. Έχει τόσο αυθορμητισμό, τόση ομορφιά τόση αφέλεια, αλλά και μία πρωτιά: Αυτή των κοριτσιών που κρατούν τις ομπρέλες στους αγώνες αυτοκινήτου.
Οι αγώνες dragster των ΗΠΑ (αγώνες σε ευθεία και στο ¼ του μιλίου) ή οι πρώτες «κόντες» αν θέλετε είχαν ως πρωταγωνιστή στη δεκαετία του 1970 τον « Jungle Jim» (Τζάνγλ Τζιμ). Το πραγματικό του όνομα ήταν Ράσελ Τζέιμς «Jim» Λίμπερμαν και κατάφερε να φτάσει ως το νούμερο 17 στους 50 καλύτερους οδηγούς Dragster της Αμερικής. Ο «Τζάνγκλ Τζιμ» πήρε το όνομά του από ένα καρτούν εφημερίδας το οποίο διηγούταν τις περιπέτειες ενός εξερευνητή της ζούγκλας του Τζάνγλ Τζιμ.
Ο Λίμπερμαν έγινε διάσημος για τρία πράγματα: Τα εξωφρενικά μπερν άουτ (τεχνική για να ζεσταίνονται τα λάστιχα), για την επιστροφή του με 160 χλμ με όπισθεν στην εκκίνηση και τη βοηθό του την… «Τζάνγκλ Παμ» Χάρντι.
Ο «Τζάνγκλ Τζιμ» που εκμεταλλευόταν την αφέλεια και τα κάλλη της βοηθού του για να ξεσηκώνει τον κόσμο, αλλά και να τραβά την προσοχή των φωτογράφων. Έδωσε το παρόν σε κάθε διοργάνωση στις αρχές της δεκαετίας του 1970 φτάνοντας τις 100 συμμετοχές σε μία χρονιά.
Ο Λίμπερμαν γνώρισε τη 18χρονη βοηθό του όταν εκείνη πήγαινε ακόμη γυμνάσιο. Την πήρε μαζί του όταν τη βρήκε να κάνει ωτοστόπ για να γνωρίσει τον κόσμο. Η «Τζάνγκλ Παμ» Χάρντι το μόνο που έπρεπε να κάνει στην πίστα ήταν να φορά τα… ρούχα της (βλπ photo gallery) να ελέγχει το αυτοκίνητο και να καθοδηγεί τον «Τζάνγκλ Τζιμ» όταν έκανε όπισθεν για να τοποθετηθεί στην εκκίνηση.
Κάτι η μοναξιά των αγώνων, κάτι η γοητεία του Ράσελ Τζέιμς «Jim» Λίμπερμαν κάτι η ελευθερία των ηθών της εποχής και η σχέση τους έγινε κάτι παραπάνω από επαγγελματική. Το σόου των δύο διακόπηκε απότομα όταν ο «Τζάνγκλ Τζιμ» έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα εκτός πίστας.