BMW Group

BMW Group

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού German Design Award. Η κριτική επιτροπή του Γερμανικού Συμβουλίου Σχεδίασης επέλεξε τις καλύτερες σχεδιαστικές προτάσεις και έδωσε την υπέρτατη διάκριση στο BMW Group Design τρεις φορές - BMW Σειρά 6 Cabrio, BMW Σειρά 1 και Husqvarna Nuda 900 R.

Το φετινό German Design Award κατέταξε την BMW Σειρά 6 Cabrio στους νικητές στην κατηγορία «Transportation & Public Space». Περαιτέρω διακρίσεις δόθηκαν στη BMW Σειρά 1 και τη Husqvarna Nuda 900 R, που έλαβαν ειδική μνεία για τα εξαιρετικά σχεδιαστικά στοιχεία τους. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2013 κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης καταναλωτικών προϊόντων του Ambiente στη Φρανκφούρτη.

Στοχεύοντας στη δημιουργία καινοτόμων σχεδιαστικών τάσεων με διεθνή απήχηση, το Design Council απολαμβάνει ευρεία δημοτικότητα με το διαγωνισμό German Design Award, που μετά από μόλις δύο εκδόσεις, θεωρείται σημαντικό κριτήριο τόσο για τις σχεδιαστικές τάσεις όσο και για την προστιθέμενη αξία της μάρκας στη Γερμανία.

Η επιχειρηματική και η σχεδιαστική κοινότητα εκθειάζει την πρωτοβουλία για τη συμβολή της στην προβολή της Γερμανικής σχεδιαστικής σκηνής και στηρίζουν την προσέγγιση του Design Council με ενεργό εμπλοκή τους. Περισσότερες από 1.500 συμμετοχές υποβλήθηκαν στη διεθνή επιτροπή ειδικών στη Φρανκφούρτη στις 16 και 17 Αυγούστου 2012. Η 30μελής επιτροπή του German Design Award 2013 αποτελείται από ειδικούς του τομέα της σχεδίασης, προερχόμενους από την επιχειρηματική, ακαδημαϊκή και σχεδιαστική κοινότητα.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η αναγνώριση, προβολή και επιβράβευση καινοτόμων, διεθνών σχεδιαστικών τάσεων. Η υποψηφιότητα στο διαγωνισμό German Design Award περιορίζεται σε προηγμένα και εμπορεύσιμα προϊόντα που λανσαρίστηκαν την προηγούμενη πενταετία. Πρωτότυπα και concept μοντέλα πληρούν επίσης τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας. Για το 2013, το Design Council κατέταξε τις υποψηφιότητες σε δέκα νέες κατηγορίες διευρύνοντας το φάσμα του διαγωνισμού. Επιπλέον της κατηγορίας “Transportation and Public Space” περιλαμβάνονται οι “Interactive User Experience”  “Working Spaces”, “Audiovisual and Digital Media” και “Lifestyle”. Στο παρελθόν, το BMW Group Design είχε κερδίσει κατ’ επανάληψη διακρίσεις του Design Council για τα προϊόντα του. Το 2012 – στο ντεμπούτο του German Design Award – η κριτική επιτροπή απένειμε βραβείο στην BMW Σειρά 5 Touring, ένα μοντέλο που ενσαρκώνει τη γνήσια φινέτσα και τη σβελτάδα ενός αθλητή.

Η υψηλή αισθητική της νέας BMW Σειράς 6 Cabrio αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Συνδυάζει τις τυπικές αναλογίες ενός Cabrio της BMW, επιμηκυμένο καπό, καμπίνα επιβατών τοποθετημένη προς τα πίσω, μακρύ μεταξόνιο και χαμηλή μεσαία γραμμή, με μία κλασική μαλακή οροφή που θυμίζει πτερύγιο. Δυναμικές ανάγλυφες επιφάνειες και καμπύλες δημιουργούν μία αίσθηση επιτάχυνσης που απηχεί τον ορμητικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Στη σπορ γοητεία του Cabrio μερίδιο έχει και η μάσκα BMW, ελαφρώς κεκλιμένη προς τα εμπρός που θυμίζει ρύγχος καρχαρία. Η BMW Σειρά 1 είναι μία νεανική και ελεύθερη εκδοχή της γνώριμης σχεδιαστικής φιλοσοφίας BMW. Εντυπωσιακές καμπύλες και τρισδιάστατα εφέ προάγουν το δυναμικό στυλ και χαρίζουν στο 5θ μοντέλο της premium μικρομεσαίας κατηγορίας ατομικότητα και σπορ εμφάνιση τονισμένα με ανάλογα στυλιστικά χαρακτηριστικά. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο επιτυχημένος συνδυασμός ευελιξίας και συμπαγών διαστάσεων που διαμορφώνει για την BMW Σειρά 1 μία γνήσια, ζωηρή παρουσία παντρεύοντας στοιχεία παράδοσης και προηγμένης αισθητικής.

Με τη φρέσκια και ζωηρή της εμφάνιση, η Husqvarna Nuda 900 R αποπνέει μία αίσθηση ευελιξίας, σπορτίφ στυλ και δυναμισμού. Αυτή η μοτοσικλέτα είναι το πρώτο μοντέλο της Husqvarna που συνδυάζει τη μηχανολογική εμπειρία του BMW Group με την κομψή Ιταλική φινέτσα. Λόγω μινιμαλιστικής σχεδίασης, κάθε στοιχείο παίζει αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία μιας άκρως αεροδυναμικής μοτοσικλέτας που διατηρεί την αισθητική συνοχή της μέχρι την ουρά.

Ο φετινός διαγωνισμός German Design Award, σηματοδοτεί τη δεύτερη διάκριση και των τριών μοντέλων για τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους. Το 2012, η BMW Σειρά 1 ήρθε πρώτη στο διαγωνισμό iF Product Design Award. Στο θεσμό red dot award 2012, η Husqvarna Nuda 900 R κέρδισε την απόλυτη σφραγίδα ποιότητας – την ‘καλύτερη των καλύτερων’ – για τη μινιμαλιστική της σχεδίαση. Τέλος, η BMW Σειρά 6 Cabrio είχε ήδη πείσει την κριτική επιτροπή του διεθνούς θεσμού Good Design Award 2011.

OnBMWdesign2



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved