Υποβιβασμοί: Τα πιο ηχηρά σοκ! (videos)

Υποβιβασμοί: Τα πιο ηχηρά σοκ! (videos)

Την ώρα που το Ελληνικό ποδόσφαιρο ζει γύρω απ’ το τι θα γίνει με τον Παναθηναϊκό, σας θυμίζουμε τις τρεις περιπτώσεις υποβιβασμών που άφησαν την χώρα με… ανοιχτό το στόμα!

Η χρονική παράταση στην κατάθεση φακέλου για την διαδικασία αδειοδότησης, δίνει ελπίδες στον Παναθηναϊκό. Περισσότερο, βέβαια, του δίνει ελπίδες για σωτηρία το Δ.Σ. της λίγκας που είναι πιθανό να ψηφιστεί η αλλαγή της ποινής για μη εξασφάλιση άδειας. Λόγω των αρκετών ομάδων που έχουν ζήτημα βιωσιμότητας μια και ακόμη δεν έχουν βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Μπερδευτήκατε; Λογικό. Άλλωστε το Ελληνικό ποδόσφαιρο κρίνεται οπουδήποτε αλλού εκτός απ’ τους αγωνιστικούς χώρους. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, το τι θα γίνει με τον Παναθηναϊκό είναι κάτι που ενδιαφέρει τους πάντες. Όχι μόνο τους φίλους του «τριφυλλιού» που σαφώς και κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα.

Πάντα το μέγεθος αυτού που «πέφτει», φέρνει και τον μεγαλύτερο κρότο! Αν συμβεί κάτι με τον Παναθηναϊκό, θα μιλάμε για το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδικά απ’ τη στιγμή που δεν θα είναι αγωνιστικοί οι λόγοι. Μέχρι τώρα στην ιστορία των Πρωταθλημάτων στην χώρα μας, η πρώτη φορά που υποβιβάστηκαν ΑΕΚ, Άρης και Ηρακλής, ήταν σαφώς οι πιο… σοκαριστικές στιγμές στο άθλημα. Με κοινό παρονομαστή, το γεγονός πως και οι τρεις συγκεκριμένοι υποβιβασμοί, προήλθαν για μη αγωνιστικούς λόγους. Ακόμη και για την ΑΕΚ που ουσιαστικά υποβιβάστηκε βαθμολογικά, είχαν προηγηθεί λόγοι που δεν είχαν να κάνουν με τα εντός των τεσσάρων γραμμών. Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει στους πρώτους υποβιβασμούς των συγκεκριμένων συλλόγων (η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς έχει έναν υποβιβασμό) που σαφώς είχαν… παγώσει την αθλητική Ελλάδα.

Ηρακλής 1980

Μάιος 1980. Λίγο πριν τον αγώνα για την ημιτελική φάση του κυπέλλου, ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής του «δικεφάλου», Φιλώτας Πέλλιος, κατήγγειλε στις αρχές απόπειρα δωροδοκίας από άνθρωπο της διοίκησης Περτσινίδη στον Ηρακλή! Μετά από σχετική έρευνα που έγινε, το θέμα έφτασε στις αρμόδιες αθλητικές αρχές. Εκδικάστηκε γρήγορα, μάλιστα, συγκεκριμένα αρχές Ιουνίου 1980. Η απόφαση καταδικαστική για τον «γηραιό». Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν υποβιβασμός στην Β’ Εθνική! Η πρώτη φορά που ο Ηρακλής «έπεσε» από την… μεγάλη κατηγορία ήταν για δωροδοκία. Και φυσικά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε με μια τεράστια απώλεια.

Άρης 1997

Ιανουάριος 1997. Στα τέλη του μήνα ο Άρης φιλοξενήθηκε στον Βύρωνα από τον Αθηναϊκό. Όχι για ποδόσφαιρο όπως αποδείχτηκε. Σε μια απ’ τις πιο ιστορικές… γκάφες του ποδοσφαίρου, οι άνθρωποι του Άρη ξέχασαν τα δελτία των ποδοσφαιριστών στο πούλμαν που μετέφερε την ομάδα στο γήπεδο! Όταν το κατάλαβαν είχε φτάσει ήδη στην Ελευσίνα και το… κυνηγούσαν με περιπολικό! Όμως ο διαιτητής Μπίκας, μετά το πέρας του χρόνου που προέβλεπε ο κανονισμός, «έκλεισε» το φύλλο αγώνα σε βάρος του Άρη. Αυτή η απόφαση ήταν η «ταφόπλακα» των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης. Έχασαν το ματς στα χαρτιά, ενώ τους αφαιρέθηκαν και 3 βαθμοί. Σε μια σεζόν που αν είχαν αυτούς τους 3 βαθμούς και είχαν πάρει έστω μία ισοπαλία απ’ τον Αθηναϊκό, θα είχαν γλιτώσει τον υποβιβασμό! Τον πρώτο της ιστορίας τους!

ΑΕΚ 2013

Τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2012-13. Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο Περιστέρι απ’ τον Ατρόμητο και «σφραγίστηκε» ο υποβιβασμός της. Δίχως άλλο το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία του Ελληνικού πρωταθλήματος. Η Ένωση ουσιαστικά είχε υποβιβαστεί απ’ την προηγούμενη αγωνιστική, βέβαια, όταν υπήρξε εισβολή οπαδών στο ματς με τον Πανθρακικό. Όπως και να έχει αυτό που αρκετοί ξεχνούν είναι πως για να φτάσει η ΑΕΚ στο σημείο να υποβιβαστεί βαθμολογικά, έπρεπε να υπάρξει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών (περιορισμός μεταγραφών για την ακρίβεια). Αναγκαστικά, λοιπόν, η Ένωση έπρεπε να βασιστεί σε πολλά νέα παιδιά απ’ την Ελλάδα. Κάτι που δεν της έφτασε σε αγωνιστικό επίπεδο και το «πλήρωσε» με την πιο… μαύρη σελίδα της ιστορίας της.



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved