Χουάν Ρομάν Ρικέλμε: Ένας μαέστρος άλλης εποχής (videos+photos)

Χουάν Ρομάν Ρικέλμε: Ένας μαέστρος άλλης εποχής (videos+photos)

Ορισμένοι τον θεωρούν το τελευταίο κλασικό 10αρι που έβγαλε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο,   υπέρτατο τίτλο  …ευγενείας στο δημοφιλέστερο σπορ στον πλανήτη που ελάχιστοι διαφωνούν με την «απονομή» στον ένα και μοναδικό Χουάν Ρομάν Ρικέλμε που   ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ την απόφαση να κρεμάσει  τα παπούτσια του.

Ο Αργεντινός  μαέστρος  έκρινε ότι σε ηλικία 36 ετών ήρθε το πλήρωμα του αγωνιστικού του χρόνου και αναμφίβολα η «συνταξιοδότηση» του κάνει πιο φτωχό το ποδόσφαιρο όχι μόνον στην πατρίδα του ταγκό αλλά και όλο τον πλανήτη –μπάλα του οποίου διατέλεσε επί σειρά ετών από τους πλέον λαμπρούς εκπροσώπους.

fotos-juan-roman-riquelme-topogiggio-en-barcelona
«Τέλος το ποδόσφαιρο. Από τώρα θα είμαι απλά ένας φίλαθλος και θα υποφέρω από τις εξέδρες των γηπέδων. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την καριέρα μου μέχρι σήμερα. Απόλαυσα το ποδόσφαιρο στο μέγιστο βαθμό. Ελπίζω να συνέβη το ίδιο και με τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε. Προσπάθησα για το καλύτερο. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για τους οπαδούς της Μπόκα, της Αργεντινής, της Βιγιαρεάλ και της Μπαρτσελόνα, από τα τμήματα υποδομών μέχρι και τις μεγάλες ομάδες», δήλωσε σχετικά ο Ρικέλμε που ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 19 χρόνια  (ντεμπούτο στις 10/11/1996)  με τη φανέλα της λατρεμένης του Μπόκα Τζούνιορς πριν  στη συνέχεια  μετακομίσει στην  Ευρώπη με αρχικό και όχι και τόσο (για τη μεγάλη του κλάση) πέρασμα από την Μπαρτσελόνα (30 ματς μόλις τρία γκολ) και στη  συνέχεια αγωνίστηκε Βιγιαρεάλ (106 ματς και 5 τέρματα).

1212370036 f

Το 2008 πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μπόκα (σε  288 παιχνίδια συνολικά  στις τρεις «διαδρομές» με τους «χεϊνέσες», του , καθώς είχε περάσει από εκεί και το 2007 ως δανεικός πέτυχε 64 γκολ) ενώ από πέρσι  αγωνιζόταν στην Αρχεντίνος Τζούνιορς (15/5).
Και συμπλήρωσε ο 51 φορές  διεθνής  βετεράνος πλέον άσος που με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της πατρίδας του  πέτυχε 17 γκολ: «Είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει ήρεμα αποφάσεις που αφορούν τη ζωή του και τις σκέφτομαι αρκετά. Είναι ξεκάθαρο τώρα ότι θα πάω διακοπές, θα διασκεδάσω και θα περάσω αρκετό χρόνο με τα παιδιά μου. Από σήμερα η ποδοσφαιρική μου ζωή τελειώνει και μία νέα ζωή ξεκινά. Θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

hi-res-c308c980b965633847125ed9e4ad0213 crop north
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην  αιώνια κόντρα της αγαπημένης του ομάδας με την συμπολίτισσα Ρίβερ Πλέιτ .
«Πάντα οι οπαδοί της Ρίβερ μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά. Τους είμαι ευγνώμων επειδή που έχουν δείξει σεβασμό. Αν όχι με συμπάθεια όμως με σεβασμό. Μου αρέσει που οι οπαδοί της  Ρίβερ με αναγνώρισαν όπως εμείς αναγνωρίζαμε τους Ορτέγκα, Γκαγιάρδο και Αϊμάρ».

Capture134545
Ο Ρικέλμε έκανε μάλιστα και  εκτεταμένη αναφορά στον τελευταίο που τον χαρακτηρίζει ως καλύτερο του φίλο  στο ποδόσφαιρο.
«Εγώ εγκαταλείπω το ποδόσφαιρο αλλά μένει ο Πάμπλο. Ελπίζω οι οπαδοί της Μπόκα να σεβαστούν τον Αϊμάρ. Τους καλούς παίκτες πρέπει να τους σέβεσαι. Ελπίζω πως ο Πάμπλο θα μπορέσει να επιστρέψει και να αγωνιστεί. Τον αγαπώ πολύ και εκείνος εμένα. Μου άρεσε πολύ να αγωνίζομαι μαζί του και πάντα μου έλεγε «πάμε να παίξουμε μαζί στη Μπελγράνο της Κόρδοβα». Ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει γρήγορα και να παίξει ξανά. Προσωπικά είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα».

250E87B000000578-0-image-a-120 1422236454843
Στη διάρκεια της σπουδαίας του καριέρας κέρδισε τρία Copa Libertadores, ένα διηπειρωτικό, πέντε πρωταθλήματα Αργεντινής (τέσσερα Απερτούρα και ένα Κλαουσούρα), ένα Recopa Sudamericana, ένα Κύπελλο Αργεντινής και ένα Κύπελλο Ιντερτότο.

juan roman riquel 503
Πλέον  ο σπουδαίος άσος , που μπορεί να απέτυχε να ανταποκριθεί στο ύψιστο ρόλο του διαδόχου του Ντιέγκο Μαραντόνα  τον οποίο οι συμπατριώτες του ανέθεσαν αλλά αναμφίβολα αυτό δεν μειώνει την εξαιρετική του συνολική αγωνιστική εικόνα και αξία, με τους τίτλους τέλους της  αφιερώνει τη ζωή του στην οικογένειά του έχοντας όμως αφήσει μία τεράστια  ποδοσφαιρική υποθήκη.



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved