Οι Τέρι, Ραμίρες, Μεϊρέλες και οι άλλοι… (photos)

Οι Τέρι, Ραμίρες, Μεϊρέλες και οι άλλοι… (photos)

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές στο πρόσφατο παρελθόν που έχουν χάσει μεγάλους τελικούς λόγω τιμωρίας και το Onsports με αφορμή τις απουσίες των Τζον Τέρι, Ραούλ Μεϊρέλες και Ραμίρες, σας τους θυμίζει.

Μεγάλη πρόκριση πήρε η Τσέλσι απέναντι στην Μπαρτσελόνα και θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπάγερν Μονάχου ή Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκεί, δεν θα έχει όμως τη συμπαράσταση τριών πολύ σημαντικών ποδοσφαιριστών της. Ο Τζον Τέρι αποβλήθηκε νωρίς από το παιχνίδι με τους Καταλανούς και έτσι δεν θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό. Εκτός από τον Άγγλο διεθνή, ακόμα δύο παίκτες των «μπλε» θα χάσουν αυτό το μεγάλο ραντεβού. Ο λόγος για τον Ραμίρες και τον Ραούλ Μεϊρέλες, με τον Πορτογάλο μέσο να παρακαλάει στην κυριολεξία των διαιτητή της αναμέτρησης να μην τον τιμωρήσει.

Με αφορμή τις τιμωρίες των παικτών της Τσέλσι, το Onsports σας θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος με ποδοσφαιριστές να αποχωρούν ακόμα και δακρυσμένοι (Πάβελ Νέντβεντ) από τον αγωνιστικό χώρο, παρά του ότι η ομάδα τους πήρε την πρόκριση στον τελικό.

Αντόνιο Μακέντα, Ράφαελ Γκορντίλο – Euro 1984

Τα δύο μεγάλα αστέρα της Ισπανίας ήταν τιμωρημένοι στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Γαλλία. Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Αντόνιο Μακέντα, είχε σκοράρει δύο φορές στα προημιτελικά, απέναντι στην Γερμανία, ενώ είχε ισοφαρίσει και στα ημιτελικά απέναντι στην Δανία. Ο Ράφαελ Γκορντίλο, ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και χωρίς αυτούς τους δύο η ιστορία δεν θα είχε γράψει σε καμία περίπτωση τον τελικό της Ισπανίας με την Γαλλία του Μισέλ Πλατινί.

Αλεσάντρο Κοστακούρτα – Champions League, Μουντιάλ 1994

Ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα μπορεί να βρεθεί με ευκολία στην θέση με τον πιο άτυχο ποδοσφαιριστή για το 1994, αλλά ίσως και για  τον 20ο αιώνα. Ο Ιταλός αμυντικός, δεν βρέθηκε στον μεγάλο τελικό της Αθήνας, απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ήταν τιμωρημένος. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι λίγους μήνες αργότερα θα έχανε και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ιταλία, απέναντι στην Βραζιλία για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Η κραυγή που έβγαλε μετά την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε, ακόμα κάνει την… βόλτα της στο «Τζάιαντς Στάντιουμ»…

Αντρέας Μέλερ – Euro 1996

Η πλειοψηφία των οπαδών της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας, θα θυμούνται σίγουρα την αλαζονική συμπεριφορά του Αντρέας Μέλερ στην μεταξύ τους αναμέτρηση με την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Η εξιλέωση ήρθε στην ίδια αναμέτρηση, όταν ο Μέλερ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, κάτι που σήμαινε ότι δεν θα αγωνιζόταν στον μεγάλο τελικό. Χωρίς αυτόν ήρθε ο Όλιβερ Μπίρχοφ να τον αντικαταστήσει και να πετύχει το «Χρυσό γκολ» στην παράταση απέναντι στην Τσεχία.

Λοράν Μπλαν – Μουντιάλ 1998

Ως μία από τις μεγαλύτερες αδικίες του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, μπορεί να χαρακτηριστεί η απουσία του Λοράν Μπλαν από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας το 1998. Έχοντας πάρει τον ρόλο του ηγέτη στους «τρικολόρ» ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που η ομάδα του έφτασε μέχρι τον τελικό. Μία αψιμαχία με τον Σλάβεν Μπίλιτς όμως, όπου ο Κροάτης έπεσε στο έδαφος προσποιούμενος ότι έχει χτυπηθεί, ανάγκασε τον Ισπανό διαιτητή, Χοσέ Μαρία Γκαρσία Αράντα, να του δείξει την μοναδική κόκκινη που αντίκρισε σε ολόκληρη την καριέρα του. Μπορεί όταν σηκώθηκε το κύπελλο στο «Παρκ ντε Πρενς» να ήταν ο πρώτος που το σήκωσε, ωστόσο σίγουρα είχε μία πικρή γεύση η χαρά του.

Ρόι Κιν, Πολ Σκόουλς – Champions League 1999

Οποιονδήποτε οπαδό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αν ρωτήσει κάποιος για το ποια εμφάνιση του έχει μείνει αξέχαστη από τον Ρόι Κιν, σίγουρα θα απαντήσει αυτήν με την Γιουβέντους το 1999 στο Τορίνο. «Ήταν η πιο ώριμη εμφάνιση που έχω δει στο ποδόσφαιρο. Νιώθω μεγάλη τιμή που συνεργάζομαι με αυτόν τον παίκτη», είπε μετά το ματς ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Ζιντάν, την ώρα που η Μάντσεστερ ήταν πίσω στο σκορ με 2-0, έδωσε τα πάντα για να γίνει η ανατροπή και να πάρουν οι «κόκκινοι διάβολοι» την πρόκριση στον τελικό. Την ίδια ώρα ο Σκόουλς έμπαινε ως αλλαγή και ένα άσχημο τάκλιν ήταν αρκετό για να του στερήσει το δικαίωμα να αγωνιστεί στον τελικό της Βαρκελώνης.

Μίκαελ Μπάλακ – Μουντιάλ 2002

Από το… πουθενά το 2002 η Γερμανία έφτασε μέχρι τον τελικό απέναντι στην Βραζιλία στα γήπεδα της Άπω Ανατολής. Ο λόγος που τα κατάφερε έχει δύο ονόματα. Όλιβερ Καν και Μίκαελ Μπάλακ, ήταν οι πρωταγωνιστές για την «νασιοναλμανσαφτ». Ο Μπάλακ που την προηγούμενη σεζόν είχε χάσει δύο τελικούς (Κύπελλο Γερμανίας και Champions League) αλλά και το γερμανικό πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική, ήθελε να εξιλεωθεί. Ωστόσο ένα «επαγγελματικό» φάουλ στο 70’ της αναμέτρησης με την Κορέα ήταν αρκετό για να τον… κιτρινίσει και να μπει το όνομά του στην λίστα με τους μεγάλους απόντες από τους τελικούς.

Πάβελ Νέντβεντ – Champions League 2003

Οδήγησε την Γιουβέντους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με χαρακτηριστική άνεση. Την ίδια ώρα πετύχαινε το κρίσιμο τέρμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Champions League, ενώ στον επόμενο γύρο έβαλε το τρίτο τέρμα της «γηραιάς κυρίας» απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό. Στις καθυστερήσεις όμως ένα ανούσιο φάουλ του Πάβελ Νέντβεντ πάνω στον ΜακΜάναμαν ήταν αρκετό για να γεμίσει το πρόσωπό του με δάκρια. Ο διαιτητής της αναμέτρησης τον παρατήρησε με κίτρινη κάρτα, θέτοντας εκτός τελικού. Ο ίδιος έκλαιγε την ώρα που οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν την πρόκριση. Η δικαίωση ήρθε λίγο αργότερα όταν κατέκτησε την «Χρυσή Μπάλα».

Γιώργος Καραγκούνης – Euro 2004

Ήταν αυτός που σήκωσε για πρώτη φορά όλη την Ελλάδα στο πόδι, το μαγικό καλοκαίρι του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Ο Γιώργος Καραγκούνης πέτυχε το πρώτο τέρμα της Ελλάδας στην διοργάνωση και έδωσε το έναυσμα για το έπος της Λισαβόνας. Εκεί όμως δεν έδωσε το παρών του, καθώς απέναντι στην Τσεχία δέχτηκε την κίτρινη κάρτα, που τον έθεσε εκτός του μεγάλου τελικού με την Πορτογαλία. Παρόλα αυτά το γεγονός ότι η «γαλανόλευκη» πήρε το τρόπαιο, έβαλε σε δεύτερη μοίρα την… πικρία του Καραγκούνη.



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved