Γιώργος Κουγιουμτσίδης στο Onsports: «Στόχος μου το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες!» (pics)

Γιώργος Κουγιουμτσίδης στο Onsports: «Στόχος μου το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες!» (pics)

«Μου άνοιξε την όρεξη το Ευρωπαϊκό μετάλλιο» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης κατά την συνέντευξή του στο Onsports, ενώ αποκάλυψε πως ονειρεύεται ήδη την κατάκτηση ενός χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου!

Με οδηγό την σκληρή δουλειά, την επιμονή και την πειθαρχία ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης ξεκίνησε την πάλη στο υπόγειο γυμναστήριο του 2ου γυμνασίου-λυκείου Σταυρούπολης και μόλις στα 21 του χρόνια οδηγήθηκε στην κορυφή της Ευρώπης τόσο στους Νέους αλλά και στους Άνδρες.

Μάλιστα το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών ήταν το πρώτο στα χρονικά στο στυλ της ελευθέρας για την Ελλάδα, με τον 21χρονο παλαιστή να είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε σε τελικό μετά από 18 χρόνια και μάλιστα κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους άνδρες μετά από 14 χρόνια!

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έγραψε το όνομά του με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία του αθλήματος. Έκανε την Ευρώπη να… παραμιλάει για τα κατορθώματά του σε ηλικία μόλις 21 ετών, ενώ «συστήθηκε» με τον καλύτερο τρόπο σε όλο τον κόσμο που πλέον περιμένει το νέο του άθλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης μίλησε αποκλειστικά στο Onsports για την ενασχόλησή του με το άθλημα που έγινε εξαιτίας του πατέρα του, τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, χαίρεται που έκανε υπερήφανο!

cvxvc

Το παιδί «θαύμα», που κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο στους Νέους (U23) αλλά και στους Άνδρες στα 79κ. Ελευθέρας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών στην Ουγγαρία, μέσα σε δέκα ημέρες, ευχήθηκε οι επιτυχίες του να οδηγήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα παιδιά στην πάλη, κάτι που χαρακτήρισε ως την παρακαταθήκη που θέλει να αφήσει στο άθλημα εκτός φυσικά από ένα πλούσιο παλμαρέ!

«Γεννήθηκα σε μια παλαίστρα! Ποτέ δε σκέφτηκα να αλλάξω άθλημα»!

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης ξεδιπλώνει το... κουβάρι της ζωής του, μιλάει για τον πατέρα του και την επιρροή που του ασκεί, για την πορεία του προς την κορυφή και πως αισθάνεται που ξαναέβγαλε την Ελλάδα στο προσκήνιο και στην πάλη!  

Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με την πάλη και γιατί την επέλεξες ως άθλημα;

«Αρχικά ξεκίνησα όταν ήμουν 7 ετών λόγω του πατέρα μου, που ήταν επίσης αθλητής. Οπότε είναι σαν να γεννήθηκα μέσα σε παλαίστρα. Δεν είχα άλλη επιλογή. Όμως στη συνέχεια κατάφερα να πετύχω κάποιους στόχους παρότι ήμουν μικρός και έτσι είχα το κίνητρο να συνεχίζω. Σίγουρα υπήρχαν κάποιες στιγμές που είπα πως «κουράστηκα» όμως ποτέ δε σκέφτηκα να αλλάξω άθλημα».

Φανταζόσουν ότι σε ηλικία μόλις 21 ετών και θα είχες ήδη στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία σου τόσο στους νέους όσο και στους Άνδρες;

«Δε το είχα σκεφτεί ποτέ. Δεν το περίμενα να πετύχω αυτούς τους στόχους σε αυτή την ηλικία. Στο ανδρών θεωρείσαι πολύ μικρός να καταφέρεις αυτόν τον στόχο. Η επιτυχία αυτή όμως σου δίνει μεγάλο κίνητρο να συνεχίσεις και αν προσπαθείς παραπάνω. Είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή να βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται για να συνεχίζει».

Πως νιώθεις που έβγαλες ξανά την Ελλάδα στο προσκήνιο μετά από 14 χρόνια με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου;

«Είμαι πολύ χαρούμενος και παράλληλα υπερήφανος που κατάφερα να φέρω στην Ελλάδα αυτό το μετάλλιο. Πιστεύω πως το γεγονός ότι η χώρα μας επέστρεψε στις διακρίσεις και στην πάλη, θα δώσει το έναυσμα στους νέους αθλητές ούτως ώστε να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα, το οποίο δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα. Είναι ένα δύσκολο άθλημα και χρειάζεται πειθαρχία και πολύ προπόνηση. Έχει πολλούς τραυματισμούς, οπότε ίσως δε το επιλέγουν πολλά παιδιά ως τρόπο άσκησης. Αν όμως καταφέρουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και άλλων παιδιών προς την πάλη μέσω των μεταλλίων και των επιτυχιών, αυτό πιστεύω πως θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος για το άθλημα».

Ο προπονητής σου, Θέμης Ιακωβίδης δήλωσε πως προπονείσαι σε υπόγειο. Πως λοιπόν από το υπόγειο του 2ου γυμνασίου-λυκείου Σταυρούπολης κατάφερες να φτάσεις στην κορυφή της Ευρώπης;

«Λόγω της μεγάλης θέλησης να πετύχω αυτούς τους στόχους που είχα θέσει, κατάφερα να ξεπεράσω κάποια εμπόδια που προκαλούνται από την έλλειψη υποδομών και να πετύχω τους στόχους μου. Με σκληρή δουλειά και υπομονή τα κατάφερα. Κανείς δεν έγινε Πρωταθλητής σε μία ημέρα. Όμως οι δυσκολίες αυτές αποδεικνύουν πως αν κάποιος θέλει κάτι πολύ, μπορεί να το πετύχει»!

Ποιες είναι οι συμβουλές που σου δίνει ο πατέρας σου κατά τη διάρκεια αγώνων ή προπονήσεων; Υπάρχει ένταση μεταξύ σας όταν οι ρόλοι πατέρα-γιου μπερδεύονται λόγω της αθλητικής του ιδιότητας;

«Συμβουλές μου δίνει συνέχεια. Και εγώ εν βρασμώ μπορεί να μην απαντήσω όμορφα, να νευριάσω που μου λέει τι να κάνω. Όμως μετά το σκέφτομαι και αλλάζω γνώμη. Σίγουρα είχαμε πολλές διαφωνίες στην αρχή της καριέρας μου μέχρι να μάθω να διαχειρίζομαι τον εαυτό μου. Όμως τώρα χαίρομαι πολύ που έκανα και τον πατέρα μου υπερήφανο μέσα από τις επιτυχίες μου»!

kougioymts

«Τίποτα δε συγκρίνεται με ένα ολυμπιακό μετάλλιο»!

Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης θέτει ακόμη πιο υψηλούς στόχους και αποκαλύπτει μέχρι που ονειρεύεται να φτάσει μέχρι να τελειώσει την καριέρα του! Ενώ «κλείνοντας» ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης μιλάει για την πάλη, που χαρακτηρίζει ως «ένα ευγενές άθλημα με τεράστια παράδοση». Και καλεί τα νέα παιδιά να ασχοληθούν καθώς όπως χαρακτηριστικά τονίζει «η ενασχόληση με την πάλη δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Σου μαθαίνει πειθαρχία και σεβασμό»!

Ανέβηκες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ηλικία μόλις 21 ετών. Τώρα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισίου ο επόμενος και μεγαλύτερος στόχος σου;

«Νομίζω πως ο κάθε αθλητής έχει ως μεγαλύτερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι και για μένα όνειρό μου είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες. Μου… άνοιξε την όρεξη το μετάλλιο για ακόμη υψηλότερους στόχους. Όταν ένας αθλητής δεν τα καταφέρνει, στη συνέχεια δεν πιστεύει και στον εαυτό του. Όμως όταν πετυχαίνει τους στόχους του, τότε συνεχίζει πιο δυνατά να κάνει αυτό που ξεκίνησε και αγαπά. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και σε εμένα και πλέον στοχεύω ακόμη πιο ψηλά»!

Μέχρι που θα ήθελες να φτάσεις πριν τελειώσεις τη καριέρα σου;

«Αυτό που θέλω είναι να πάρω το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά και παγκόσμια είναι μεν σημαντικά, αλλά δε συγκρίνονται με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο»!

Τέλος τι είναι αυτό που θα ήθελες να πεις σε νέα παιδιά ώστε να ακολουθήσουν το άθλημα της πάλης και να μη τα παρατάνε;

«Μπορεί η πάλη να είναι από τα πιο δύσκολα αθλήματα, όμως σε δυναμώνει και σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Σου μαθαίνει πειθαρχία και σεβασμό. Διότι είναι ένα ευγενές άθλημα με τεράστια παράδοση. Όποιος ασχοληθεί δε πρόκειται να το μετανιώσει».



Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved