Οι φρουροί της φλόγας

Οι φρουροί της φλόγας

Οι 15 αστυνομικοί της υπηρεσίας φυσικής αγωγής και αθλητισμού που βρέθηκαν στο πλευρό των αθλητών Special Olympics στο ταξίδι της φλόγας, ένιωσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι.

Στιγμές και συναισθήματα δυνατά, ανεξίτηλα στο χρόνο βίωσαν και ένιωσαν δίπλα στους αθλητές των Special Olympics οι 15 αστυνομικοί της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, στο ταξίδι της Φλόγας.

Οι Έλληνες αστυνομικοί, με συναδέλφους τους από όλα τα μέρη του πλανήτη, συνόδευσαν στην λαμπαδηδρομία τους αθλητές των special Olympics, μεταφέροντας σε όλη την Ελλάδα –και φτάνοντας μέχρι την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο-το μήνυμα ότι οι αθλητές με διανοητική αναπηρία μπορούν μέσα από τον αθλητισμό και τη συμμετοχή τους σε αγώνες να αναπτυχθούν σωματικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενταχθούν με αξιοπρέπεια στις καθημερινές δραστηριότητες του κοινωνικού περίγυρου.

«Κατάλαβα επιτέλους το πραγματικό νόημα της ζωής. Κατάλαβα τη σπουδαιότητα του να δίνεις και να προσφέρεις απλόχερα  χωρίς να περιμένεις κάποιο αντάλλαγμα», τόνισε ο αστυφύλακας Λευτέρης Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος είχε υπό την εποπτεία του τον λαμπαδηδρόμο και αθλητή των special Olympics, Παναγιώτη Κουτάντζη.

«Ευχαριστώ το Θεό που έζησα μια τέτοια εμπειρία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία έγινα πιο ανθρώπινη», επεσήμανε η αστυφύλακας Μαρία Καρπαθάκη.

Από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχει κάνει ποτέ στη ζωή του, χαρακτήρισε ο αρχιφύλακας Μάκης Κολέθρας την εθελοντική συμμετοχή του στην λαμπαδηδρομία των special Olympics, ενώ η αστυφύλακας Νένα Νικολαίδου τόνισε ότι οι αθλητές των special Olympics είναι άτομα ξεχωριστά με δύναμη και σεβασμό που μας χρειάζονται και τους χρειαζόμαστε όλοι.

Αναλυτικά όλοι οι αθλητές – προπονητές που ανήκουν στην υπηρεσία φυσικής αγωγής και αθλητισμού της ελληνικής αστυνομίας που μετείχαν εθελοντικά στην λαμπαδηδρομία special Olympics:

Γκαρίπης Κώστας (Άρση βαρών)

Καρπαθάκη Μαρία (Ταε κβον ντο)

Λεσπουρίδης Θεοχάρης (Άρση Βαρών)

Κολέθρας Σταμάτης ( Πυγμαχία)

Πανταζή Ασπασία (Βόλεϊ)

Βάσου Χρήστος (Στίβος)

Μητρόπουλος Γιώργος (ποδόσφαιρο)

Πασχαλίδης Παναγιώτης (Τζούντο)

Κυρίτση Μαρία (Βόλεϊ)

Κωνσταντακόπουλος Λευτέρης (Καράτε)

Γρηγοριάδης Νικόλαος (Ποδόσφαιρο)

Βαγγέλης Ιωάννης (Βόλεϊ)

Αβραμίδης Αλέξανδρος (Βόλεϊ)

Μπάρμπας Γιώργος (Χάντμπολ)

Νικολαίδου Παρθένα (Μπάσκετ)ΕΠΟ: «Η επιλογή και ο ορισμός των elite διαιτητών θα γίνεται πάντα από την ΚΕΔ»
ΕΠΟ: «Η επιλογή και ο ορισμός των elite διαιτητών θα γίνεται πάντα από την ΚΕΔ»
Λιονέλ Μέσι: Πιο αβέβαιο από ποτέ το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν
Λιονέλ Μέσι: Πιο αβέβαιο από ποτέ το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν
Ιστιοπλοΐα: Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια ο Κυφίδης
Ιστιοπλοΐα: Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια ο Κυφίδης
Εκλογές ΕΣΑΚΕ: Καταγγελίες για ωμό εκβιασμό - «Αν δεν ψηφίσετε Γαλατσόπουλο θα σας ρίξουμε...»
Εκλογές ΕΣΑΚΕ: Καταγγελίες για ωμό εκβιασμό - «Αν δεν ψηφίσετε Γαλατσόπουλο θα σας ρίξουμε...»
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved