European League ανδρών: Με Ταταμπάνια η Πρεμιέρα στην Ευρώπη της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ

European League ανδρών: Με Ταταμπάνια η Πρεμιέρα στην Ευρώπη της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ

Από την… Χαλκίδα και συγκεκριμένα το κλειστό «Τάσος Καμπούρης» ξεκινάει αύριο, Τρίτη (19/10) στις 19:45 το φετινό Ευρωπαϊκό «ταξίδι» της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, που υποδέχεται την Ταταμπάνια.

Η Ένωση, η οποία τον Μάιο κατέκτησε το τρόπαιο στο European Cup, αποφάσισε να... ανέβει κατηγορία και έτσι δήλωσε συμμετοχή στη European League, με τον βαθμός... δυσκολίας -σε σχέση με το European Cup- να έχει ανέβει.

Οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια, υποδέχονται στο κλειστό της Κανήθου την Ταταμπάνια, αύριο Τρίτη στις 19:45 την Ταταμπάνια με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα επιδιώξουν να παρουσιάσουν κόντρα στην ουγγρική ομάδα ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με το σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη, προκειμένου να ξεκινήσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση.

Ο «Δικέφαλος» θα παραταχθεί χωρίς τον Χρήστο Κεδέρη, καθώς ο 27χρονος αριστερός εξτρέμ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω πλαγίου συνδέσμου, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και να αναμένεται ότι θα μείνει εκτός δράσης για οκτώ μήνες. Στη θέση του αποκτήθηκε ο 26χρονος Σλοβάκος, Γιουράι Μπριάτκα, ο οποίος συμπεριλήφθηκε κανονικά και στην αποστολή για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η Ταταμπάνια είναι μία από τις πέντε καλύτερες ουγγρικές ομάδες για πάνω από μια δεκαετία (σ.σ. στις τελευταίες έξι ολοκληρωμένες σεζόν κατετάγη τρίτη στο πρωτάθλημα), ενώ μετέχει σταθερά στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, χωρίς ωστόσο να έχει πανηγυρίσει κάποια σπουδαία επιτυχία. Πραγματοποίησε τις καλύτερες πορείες της στο EHF Cup τις σεζόν 2016-17 και 2018-19, όταν έφτασε στην προημιτελική φάση, ενώ την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο έλαβε μέρος στο European League (σ.σ. έτσι μετονομάστηκε το EHF Cup), ωστόσο ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με δέκα ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Το περυσινό καλοκαίρι οι «τίγρεις» είχαν πραγματοποιήσει 12 μεταγραφές ενόψει της σεζόν 2020-21, ωστόσο φέτος επέλεξαν να διατηρήσουν τον περυσινό «κορμό» και να περιοριστούν σε μόλις τρεις προσθήκες στο ρόστερ, με (αρχικό) στόχο να περάσουν τη φάση των ομίλων. Προπονητής της Ταταμπάνια είναι (από το 2014) ο Σέρβος Βλάνταν Μάτιτς, ο οποίος έχει πάρει και ουγγρική υπηκοότητα. Στο ρόστερ της ουγγρικής ομάδας υπάρχουν έξι ξένοι, οι οποίοι είναι ο Πολωνός Πιότρ Βιζομίρσκι, οι Ρουμάνοι Μαρκ Ντάνιελ Μπόντορ και Βιορέλ Φοτάκε, ο Σλοβάκος Λούκας Ούρμπαν, ο Σλοβένος Ντάρκο Στόινιτς και ο Λευκορώσος Αλιακσέι Ουσάλ. Η Ταταμπάνια έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα (1974, 1978, 1979, 1984) και δύο κύπελλα Ουγγαρίας (1969, 1978), ενώ μετράει... αντίστροφα για να μπει στο καινούριο «σπίτι» της, καθώς τον Νοέμβριο αναμένεται να της παραδοθεί ένα νέο γήπεδο, χωρητικότητας 6.000 θέσεων.

Οι Κροάτες Ντάλιμπορ Γιουρίνοβιτς και Μάρκο Μρβιτσα θα διαιτητεύσουν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ταταμπάνια, η οποία θα «ανοίξει την αυλαία» της πρεμιέρας στον 4ο όμιλο του European League. Στις άλλες δύο αυριανές (19/10, 21:45) αναμετρήσεις για την πρώτη αγωνιστική του γκρουπ, η Πέλιστερ υποδέχεται τη γαλλική Νιμ στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ η Σπόρτινγκ φιλοξενεί στη Λισαβόνα την ελβετική Καντέτεν Σαφχάουζεν.

*Σημειώνεται μάλιστα πως το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ με αντίπαλο την ουγγρική Γκρούντφος Ταταμπάνια, θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν ζωντανά σε live streaming (είτε σε υπολογιστή, είτε σε κινητό τηλέφωνο) στο ehftv.com, κάνοντας απλά εγγραφή και εντελώς δωρεάν.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved