Λουκόπουλος: «Βοηθήστε μας! Αν ξεφύγει η κατάσταση δεν έχουμε κρεβάτια ΜΕΘ»!

Λουκόπουλος: «Βοηθήστε μας! Αν ξεφύγει η κατάσταση δεν έχουμε κρεβάτια ΜΕΘ»!

Ο σκοπευτής του Παναθηναϊκού και παθολόγος και Επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, Θεόδωρος Λουκόπουλος, περιγράφει αποκλειστικά στην «Πράσινη» την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, είναι αυτοί που βρίσκονται στην… πρώτη γραμμή του πυρός στην «μάχη» κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο σκοπευτής του Παναθηναϊκού, Θεόδωρος Λουκόπουλος, που περιγράφει στην «Πράσινη» την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία, κάνοντας έκκληση για βοήθεια στον κόσμο, με το να Μένει Σπίτι!

Ο κ. Λουκόπουλος είναι Επιμελητής ‘Α, Παθολόγος ΤΕΠ στη Γ’ παθολογικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και καθηγητής παθολογίας στο ΙΕΚ του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματά». Εκτός από γιατρός, είναι σύζυγος και πατέρας και φυσικά ο κίνδυνος να μεταφέρει τον ιό στο σπίτι του, τον έχει κάνει να πάρει ειδικά μέτρα για να προφυλάξει την οικογένειά του.

Τι συστήνει στον κόσμο και πότε εκτιμάει ότι θα περάσει η χώρα μας αυτήν την κρίση, καθώς και το τι χρειάζεται η ιατρική κοινότητα για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την εξάπλωση του κορονοϊού το συντομότερο δυνατόν σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη!

Πώς βιώνετε εσείς οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση;

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, λόγω ελλείψεως υλικών. Φτάσαμε στο επίπεδο να υπογράφουμε για δύο μάσκες χειρουργικές... Μας φέρανε υλικό προστασίας από την ΔΕΗ. Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σε έμψυχο προσωπικό!

Πρόβλημα δεκαετιών, που όλες οι κυβερνήσεις το προσπερνούσαν με… ελαφριά καρδιά τώρα βγαίνει ξανά στο προσκήνιο. Κουρασμένο και γερασμένο το ΕΣΥ. Παρ’ όλα αυτά όλοι οι ιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλοι να ξεπεραστεί η κρίσιμη αυτή περίοδος του κορονοϊού. Ήδη υπάρχουν αρκετοί ιατροί που νοσούν ή είναι σε καραντίνα. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως οι υγειονομικοί θεωρούνται από άλλον «πλανήτη» γιατί η καραντίνα γι’ αυτούς είναι 7ημερων, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δικαιούνται και πρέπει να μείνουν σπίτι 14 μέρες»!

Πόσο εύκολο είναι να γυρίζετε σπίτι σας το βράδυ μετά από μια δύσκολη ημέρα και φοβάστε μη μεταφέρετε τον ιό στην οικογένειά σας;

«Το βράδυ γυρνάω σπίτι και σκέφτομαι την κλινική και τους άρρωστους μου. Το μαρτύριο είναι που τρέχουν τα παιδιά για αγκαλιές και δεν μπορώ να τα χαρώ! Από απόσταση τα κάνουμε όλα. Αφήνω τα παπούτσια έξω από το σπίτι, τα ρούχα αμέσως μπαίνουν στο πλυντήριο και κοιμάμαι σε ξεχωριστό δωμάτιο, αποφεύγοντας να έχω επαφές με όλους στο σπίτι μου για τη δική τους ασφάλεια».

Τι θέλετε να πείτε στον κόσμο να κάνει ή να μην κάνει; Ποιες είναι οι συμβουλές σας;

«Με στενοχώρησε που βλέπω τον κόσμο, όχι όλους ευτυχώς, αλλά κάποιους να θεωρούν την κατάσταση μια απλή γρίπη και να μην ακούν τις εντολές των ειδικών. Γίνεται κατάχρηση της εξόδου. Ο Έλληνας έχει την πονηριά στο DNA του και είναι απείθαρχος. Η Ελλάδα Μένει μέσα για τους ηλικιωμένους και οι γιαγιάδες, παππούδες , οι γονείς μας δεν το καταλαβαίνουν και βγαίνουν βόλτα σε πάρκα ή λαϊκές αγορές κλπ. Πρέπει να μείνουμε όλοι μέσα και εμείς οι υγειονομικοί στο νοσοκομείο.

Βοηθήστε μας! Αλλιώς αν ξεφύγει η κατάσταση δεν έχουμε κρεβάτια ΜΕΘ. Τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν σε 5 ημέρες. Μπορεί οι δείκτες να είναι καλοί στην χώρα μας, όμως και οι επόμενες ημέρες παραμένουν κρίσιμες. Στα μέσα ή τέλη Μαΐου εκτιμώ ότι θα ξέρουμε αν πετύχαμε τους στόχους. Αλλιώς δυστυχώς κάποιοι δεν θα είναι μαζί μας του χρόνου».

Πότε πιστεύετε ότι θα καταφέρουμε να βγούμε από αυτή τη κατάσταση και ως χώρα και παγκοσμίως;

«Η εξάπλωση πιστεύω θα μειωθεί τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά από Σεπτέμβρη εκτιμώ πως θα έχουμε το δεύτερο κύμα. Η επιστημονική κοινότητα ίσως καταφέρει να βρει νέο εμβόλιο αλλά αυτό θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο από τώρα. Πρέπει πρώτα να δοκιμαστεί πριν μπει στην «φαρέτρα» μας».

Τι θέλετε να ευχηθείτε στον κόσμο του Παναθηναϊκού και ποιο είναι το μήνυμά σας;

«Στον κόσμο του Παναθηναϊκού εύχομαι να προσέχει. Να μείνει σπίτι, να μην πηγαίνει στο νοσοκομείο χωρίς λόγο. Πυρετός και βήχας μένουμε σπίτι, αλλά με δύσπνοια ζητάμε ιατρική βοήθεια. Υγεία σε όλους τους Έλληνες και σε όλο τον κόσμο! Σίγουρα θα παλέψουμε και θα νικήσουμε. Βασικά θέλουμε υλικό προστασίας, καλό το χειροκρότημα, αλλά χωρίς προστασία, θα πάθουμε»!

Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μετά την λήξη της δύσκολης περιόδου; Τι σας έχει λείψει;

«Αυτό που θα κάνω όταν τελειώσει η κατάσταση, θα πάω στο σκοπευτήριό μας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, για το αγαπημένο μου άθλημα, μαζί με τα παιδιά μου που είναι επίσης αθλητές σκοποβολής του Παναθηναϊκού μας»!

Πηγή: Leoforos.gr



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved