Πώς ολοκλήρωσαν την 1η φάση στις National κατηγορίες της Γαλλίας οι Έλληνες «ξενιτεμένοι»

Πώς ολοκλήρωσαν την 1η φάση στις National κατηγορίες της Γαλλίας οι Έλληνες «ξενιτεμένοι»

Μέσα στον Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε η 1η φάση στις National κατηγορίες επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Γαλλίας, τα πρωταθλήματα, που συγκεντρώνουν τους περισσότερους Έλληνες πρωταθλητές. 

Αφορούν στις διασυλλογικές κατηγορίες από την 3η μέχρι την 5η όπου τα γαλλικά κλαμπ έχουν σταθερά τα τελευταία χρόνια μεγάλη προτίμηση στους Έλληνες πινγκπονίστες. Κλασικά η 1η φάση περιλαμβάνει γκρουπ και συνολικά αγωνίστηκαν 19 ονόματα από τη χώρα μας. Οι αθλητές Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Γιάννης Βλοτινός, Τάσος Ρηνιώτης, Δημήτρης Κορδούτης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αντώνης Μαλινάκης, Στράτος Δαμιανής, Νίκος Αντωνιάδης, Γιώργος Παντερής, Γιάννης Παπαδάκης, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος και οι αθλήτριες Μαρία Χριστοφοράκη, Δήμητρα Θωμαΐς Τσεκούρα, Όλγα Γεωργοπούλου και Ιωάννα Γερασιμάτου. Με βάση ενημερωτικά στοιχεία, που συγκεντρώσαμε από τη Γαλλία, θα δούμε πώς τελείωσαν την 1η φάση. Τον Ιανουάριο αρχίζει η 2η φάση, περιλαμβάνει επίσης γκρουπ και άλλες ομάδες πηγαίνουν προς την άνοδο και άλλες παίζουν για την παραμονή:

Στην 3η κατηγορία των ανδρών (National 1) η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη κατέκτησε την πρωτιά στο 2ο γκρουπ. Συγκέντρωσε 20 βαθμούς και πέρα από τις νίκες είχε μόνο μία ισοπαλία. Στην τελευταία αγωνιστική επιβλήθηκε 8-1 της Μονακό εκτός έδρας. Η ομάδα πάει ξανά για την άνοδο στην Pro B. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 είχε συνολικά από τον Σεπτέμβριο 10 νίκες και 3 ήττες.  

Επίσης στο 2ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας αγωνίστηκε η Ρομάν ASPTT του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου. Με 16 βαθμούς πήρε την 3η θέση ισοβαθμώντας με τη Μετς. Στο φινάλε νίκησε ως φιλοξενούμενη με 8-5 τη Σεν Ζεν/Λιόν. Ο Κωνσταντίνος είχε στην 1η φάση 10 νίκες και 7 ήττες και ο Γιώργος 9 νίκες-8 ήττες.

Τρεις ομάδες με Έλληνες αθλητές βρέθηκαν μαζί στο 4ο γκρουπ της National 1. Η Αντίμπ του Κώστα Λαγογιάννη και του Δημήτρη Κορδούτη κατέκτησε τη 2η θέση με 16 βαθμούς και στην 7η αγωνιστική ξεπέρασε με 8-2 εντός έδρας τη Νιόρ.

Η Κρεζό Βαρέν του Γιάννη Βλοτινού κατέλαβε την 5η θέση με 13 βαθμούς. Στον επίλογο έκαμψε εκτός έδρας τη Σι Σαρτρ 2 με 8-4.

Η Ερμόν Πλεσί του Δημήτρη Παπαδημητρίου δεν πήγε καλά, έμεινε στην 8η και τελευταία θέση με 10 βαθμούς και επιδιώκει πλέον την παραμονή. Στην τελευταία αγωνιστική έχασε εκτός έδρας με 8-5 από τη Φούρας.

Σε ατομικό επίπεδο ο Λαγογιάννης εμφάνισε 12 νίκες-5 ήττες, ο Κορδούτης 14 νίκες-11 ήττες, ο Βλοτινός 7 νίκες-6 ήττες και ο Παπαδημητρίου 15 νίκες και 3  ήττες.

Στην 4η κατηγορία των ανδρών (National 2) η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη αναδείχτηκε νικήτρια χωρίς ήττα στο 5ο γκρουπ και πάει για την άνοδο. Μάζεψε 20 βαθμούς. Στην 7η αγωνιστική κατέγραψε νίκη με 8-4 εκτός έδρας απέναντι στη Σελ. Οι δύο πρωταθλητές έπιασαν το τέλειο και είχαν καθοριστική συμβολή στην πετυχημένη πορεία. Αμφότεροι έβγαλαν το πρωτάθλημα με το απόλυτο των νικών σε 16 ματς.   

Στο 7ο γκρουπ αγωνίστηκε η Χάβρη του Γιώργου Παντερή και πήρε την 5η θέση με 13 βαθμούς. Στο φινάλε έχασε με 8-1 ως φιλοξενούμενη από τη Λα Ρομάν 2. Ο Παντερής είχε συνολικά 3 νίκες και 3 ήττες.

Στο 8ο γκρουπ της National 2 ήταν η Σάρεντον του Αντώνη Μαλινάκη και κατέκτησε την 4η θέση με 14 βαθμούς. Στην 7η αγωνιστική έχασε στην έδρα της με 8-5 από τη Νις Καβιγκάλ 2. Ο Χανιώτης πρωταθλητής τελείωσε την 1η φάση  με 10 νίκες και 4 ήττες.

Στο ίδιο γκρουπ ήταν η Γκρεσιβοντάν Λε Τουβέ 1 του Γιάννη Παπαδάκη. Ύστερα από 7 αγωνιστικές τερμάτισε στην 5η θέση με 13 βαθμούς. Στο φινάλε ξεπέρασε με 8-6 τη Λα Γκαρντ εκτός έδρας. Ο Παπαδάκης ολοκλήρωσε τον όμιλο με 7 νίκες και 6 ήττες.

Στην 5η κατηγορία των ανδρών (National 3) η Σεν Ντενί US 93 του Στράτου Δαμιανή πήρε την πρωτιά στο 5ο γκρουπ χωρίς ήττα και πάει τώρα σε γκρουπ της National 2. Συγκέντρωσε 20 βαθμούς. Στην τελευταία αγωνιστική επιβλήθηκε ως γηπεδούχος της Σάρεμπουργκ με 8-1. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών τα πήγε εξαιρετικά με 11 νίκες και μόνο 1 ήττα.

Επίσης στη National 3 και το 2ο γκρουπ ήταν η Ποντουάζ Σερζί 2 του Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλου. Το κλαμπ κατέλαβε την 5η θέση με 14 βαθμούς. Στο τέλος είχε δύσκολη εκτός έδρας νίκη με 8-6 επί της Λιρ. Στη νέα εμπειρία του ο Αλεξανδρόπουλος είχε συνολικά 9 νίκες και 8 ήττες.

Στο 14ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας μετείχε η Βίσεμπουργκ του Νίκου Αντωνιάδη. Στην 7η αγωνιστική κάμφθηκε εντός έδρας με 8-3 από τη Φοντέτ. Με αυτή ισοβάθμησε στο φινάλε στην 4η θέση και τους 14 βαθμούς. Ο περσινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών είχε 14 νίκες και 6 ήττες.

Στις γυναίκες είχαμε κατ’ αρχάς, την επιτυχία της Σεν Πιερέζ 2, στην οποία γύρισε φέτος η Μαρία Χριστοφοράκη. Τερμάτισε στην κορυφή του 2ου γκρουπ της 3ης κατηγορίας (National 1) και διεκδικεί την άνοδο. Ισοβάθμησε στους 18 βαθμούς με τη Σεν Ντενί, με την οποία είχε και ισόπαλο αποτέλεσμα 7-7 στη διάρκεια της 1ης φάσης (στην ιστοσελίδα της γαλλικής ομοσπονδίας αναφέρεται πρώτα η Σεν Ντενί). Στο κλείσιμο της 1ης φάσης η Σεν Πιερέζ 2 επικράτησε 8-5 εντός έδρας της Λοπέρ. Η έμπειρη διεθνής ήταν πολύ αποδοτική με 18 νίκες και μόλις 1 ήττα.

Στο 1ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας βρέθηκε η Εσιρόλ της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα. Τερμάτισε στην 5η θέση με 12 βαθμούς μαζί με τη Νιμ. Στην 7η αγωνιστική συνέτριψε ως φιλοξενούμενη με 8-0 τη Μιλούζ. Η περσινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών εμφάνισε συνολικά 6 νίκες και 8  ήττες.

Στην 4η κατηγορία (National 2) και το 1ο γκρουπ αγωνίστηκε η Λε Μαν Σαρτέ, με την οποία είχε συμφωνήσει φέτος η Όλγα Γεωργοπούλου. Στην 1η φάση πήρε την 4η θέση με 14 βαθμούς ισοβαθμώντας με τη Σεν Πιερέζ 3. Η πρώην διεθνής είχε τη δυνατότητα να παίξει ελάχιστα ματς και τελικά ο απολογισμός της ήταν 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.  

Στην 5η κατηγορία των γυναικών (National 3) μετείχε η Ερμόν Πλεσί της Ιωάννας Γερασιμάτου. Αγωνίστηκε στο 4ο γκρουπ και κατέλαβε την 3η θέση με 13 βαθμούς. Στην 6η και τελευταία αγωνιστική (καθώς εδώ ήταν 7 οι ομάδες) επιβλήθηκε εκτός έδρας της Νεβίλ Φερέ με 8-2. Η 18χρονη πρωταθλήτριά μας δεν έχει δώσει πολλά παιχνίδια στην πρώτη χρονιά της στο εξωτερικό, αλλά εμφανίστηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική με 8 νίκες και καμία ήττα.



Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved