Final 4 Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: «Φαβορί ο Ολυμπιακός!»

Final 4 Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: «Φαβορί ο Ολυμπιακός!»

Οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων (Παμβοχαϊκός, Ολυμπιακός, Ηρακλής και Φοίνικας Σύρου) που συμμετέχουν στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Βόλεϊ Ανδρών που θα γίνει το Σαββατοκύριακο (23-24/3) στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου, Νίκος Ζαλμάς, Δημήτρης Καζάζης, Αντρέι Κράβαρικ και Δημήτρης Ανδρεόπουλος συμφώνησαν ότι το φαβορί της κατάκτησης του τροπαίου είναι ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου:

Νίκος Ζαλμάς (Παμβοχαϊκός)

«Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία σε ένα ούτως ή άλλως φιλόξενο νησί. Για εμάς ξεκινά μια περίοδος των υπερβάσεων, καθώς όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα είναι τελικοί μέχρι τέλος Απριλίου. Για εμάς ένας μεγάλος στόχος έχει επιτευχθεί καθώς η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι σε final four. Στόχος πλέον είναι αν μπορεί να φτάσει στον τελικό και μετά να κατακτήσει το Κύπελλο. Η προετοιμασία μας έχει πάει καλά και όλοι είναι υγιείς. Με ενδιαφέρει να έχουμε σταθερή απόδοση και όχι σκαμπανεβάσματα και με δόση τύχης να περάσουμε έναν πάρα πολύ μεγάλο αντίπαλο. Εύχομαι να δούμε αυτό το διήμερο καλά παιχνίδια, αντάξια της ιστορίας των ομάδων».

Ερωτηθείς αν παίζει ρόλο το γεγονός πως ο Παμβοχαϊκός είναι η μοναδική ομάδα, εντός συνόρων, που έχει κερδίσει φέτος τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Θα παίξει έναν πολύ μικρό ρόλο. Είμαστε στον θεσμό του Κυπέλλου και με δύο παιχνίδια σε λιγότερο από 24 ώρες, μπορεί στο τέλος να μην σημαίνει και απολύτως τίποτα. Ο Ολυμπιακός περιμένω να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό από το ματς του Βραχατίου. Σίγουρα όμως, πέρα από την τακτική μετρούν τα προσωπικά θέλω των αθλητών, η διάθεση, το κίνητρο, το καθαρό μυαλό, η υπομονή, οι αντοχές, τα νεύρα…».

Στην ερώτηση αν ο Παμβοχαϊκός είναι στο Ρέθυμνο για να πάρει την «κούπα», απάντησε με ερώτηση… «Υπάρχει κάποιος προπονητής που θα πει πάω να χάσω; Πιστεύω πως χρειάζεται ένα καλύτερο παιχνίδι από αυτό που κάναμε στο Βραχάτι για να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό και στον τελικό να διεκδικήσει το τρόπαιο. Δεν μπορώ να πω ψέματα πως ήρθαμε για ένα ωραίο τριήμερο».

Τέλος, για τον αποκλεισμό της ομάδας του στον περσινό προημιτελικό στη Σύρο, ανέφερε: «Είναι διαφορετικές ομάδες και η μοναδική σκέψη είναι πως αν θες να γίνεις βασιλιάς της ζούγκλας πρέπει να σκοτώσεις το λιοντάρι, αλλιώς θα σε φάει. Αν πρέπει να κάνουμε κάποια υπέρβαση, εκκαλούμεθα να ξεκινήσουμε από αύριο».

Δημήτρης Καζάζης (Ολυμπιακός)

«Βρισκόμαστε σε μια γιορτή του βόλεϊ με ομάδες οι οποίες έχουν δείξει σημαντικά πράγματα τη φετινή χρονιά. Για εμάς είναι ιδιαίτερα παιχνίδια και παίζουμε με μια ομάδα από τις κορυφαίες στο πρωτάθλημα και τη μοναδική που έχει καταφέρει να μας κερδίσει. Αυτό προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο. Είμαστε σε καλή κατάσταση, συμμετέχουν όλοι οι αθλητές στις προπονήσεις και αναμένουμε το παιχνίδι, καθώς τα κοιτάμε ένα ένα».

Σχολιάζοντας αν ο Ολυμπιακός είναι φαβορί και το «θέλω» των τριών αντιπάλων, πρόσθεσε: «Όλοι οι συνάδελφοι είναι ξεκάθαροι. Βρισκόμαστε σε τελικούς, όλα κρίνονται και στα θέλω και στη μέρα που μπορεί να βρίσκεσαι. Δεν έχουμε τεράστιες διαφορές. Σίγουρα εμείς θεωρητικά και πρακτικά, είμαστε πιο δυνατή ομάδα βάσει σταθερότητας που έχουμε δείξει τη χρονιά. Όλα όμως, κρίνονται σε ένα παιχνίδι για αυτό μιλάμε στις προπονήσεις και λέμε πως δεν έχουμε κανένα περιθώριο να μην είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι. Όποιος σκέφτεται το κάτι παραπάνω είναι σε λάθος δρόμο».

Ο Αντρέι Κράβαρικ θυμήθηκε αρχικά πως πριν από οκτώ χρόνια είχε σηκώσει το τρόπαιο ως αρχηγός του Ηρακλή, αλλά σχολίασε: «Οι συνθήκες και οι ομάδες είναι πλέον διαφορετικές. Φέτος ζούμε μια περίεργη χρονιά. Στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής κάνει πόλεμο για να σωθεί, αλλά από την άλλη βρίσκεται στο final four. Όπως είπε και ο Καζάζης, τα παιχνίδια είναι απρόβλεπτα. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να σου βγει τέλεια ή να σε καταστρέψει. Δεν βλέπω ποιος πραγματικά είναι φαβορί σε αυτή τη διοργάνωση. Θεωρώ μόνο πως ο Ολυμπιακός είναι πιο σταθερός και έχει ένα μικρό προβάδισμα. Αλλά και ο Ηρακλής δεν είναι τυχαία εδώ. Έχει παίξει κόντρα στο Αιγίνιο και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας, πάρα πολύ καλό βόλεϊ και αυτός είναι ένας στόχος, να κάνει ίδιες εμφανίσεις και εδώ. Τώρα το ποιος θα βγει νικητής, θα μας δείξει ο αυριανός αγώνας».

Ερωτηθείς πώς περιμένουν οι παίκτες του αυτή τη διοργάνωση, απάντησε: «Το κλίμα είναι φανταστικό. Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο χαίρονται τα παιδιά που είναι στη διοργάνωση. Θα προσπαθήσει η ομάδα να παίξει βόλεϊ που αξίζει στην ίδια και στη διοργάνωση. Αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος ας μας κερδίσει. Τα παιδιά είναι προετοιμασμένα πάρα πολύ καλά. Ξέρουμε τον αντίπαλο, τις δυνάμεις του και είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Επίσης, για το πόσο αμφίρροπο είναι το φετινό final four, σχολίασε: «Είναι πάρα πολύ μπερδεμένα πράγματα και φαίνεται και από εμάς που στο πρωτάθλημα παλεύουμε για την παραμονή μας κι εδώ παίζουμε για τον τίτλο. Για αυτό οι παίκτες είναι ενθουσιασμένοι, έτοιμοι και παθιασμένοι. Ξέρουμε πως με όλα τα προβλήματα που έχει η ομάδα, μπορεί να είναι από τις τελευταίες διοργανώσεις του Ηρακλή. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε παιχνίδι που θα το γουστάρει ο φίλαθλος. Υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν όνειρα».

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ανέλαβε τον Φοίνικα Σύρου πριν από λίγες ημέρες και αφού υποσχέθηκε πως όλες οι ομάδες θα ευχαριστήσουν το Ρέθυμνο και τον κόσμο του με όμορφα παιχνίδια και καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο, είπε για την ομάδα του: «Βρισκόμαστε σε μια τελική φάση και επιτρέπεται σε όλες τις ομάδες να έχουν φιλοδοξίες και όνειρα. Ο θεσμός του Κυπέλλου κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις και τα πάντα μπορεί να συμβούν. Όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία».

Στην επισήμανση πως το 2007 ανέλαβε τη Λαμία παραμονές του final eight (πήγε στην Πάτρα το πρωί του προημιτελικού με τον ΠΑΟΚ) και έφτασε στον τελικό, αν τώρα που έκανε και δύο προπονήσεις με τη Σύρο περιμένει το Κύπελλο, σχολίασε: «Οι συνθήκες είναι διαφορετικές και εκείνα τα παιχνίδια ανήκουν στην ιστορία. Θα προσπαθήσω με την ομάδα μου να κάνουμε το καλύτερο δυνατό αυτές τις ημέρες».

Στην ερώτηση τι αλλάζει στον Φοίνικα, ήταν ξεκάθαρος: «Λίγα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Να μην αλλάξω σχεδόν τίποτα και να προσπαθήσω με τους αθλητές μου, κυρίως σε κομμάτια ψυχολογίας και εικόνας, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι πολύ δύσκολο μέσα σε τρεις ημέρες να αλλάξεις κάτι. Έχω πάρει την απόφαση να μην πειράξω τίποτα, άλλωστε έχω μια πολύ καλή ομάδα. Διέκρινα φοβερή διάθεση, θέληση και πείσμα των παικτών μου για να προχωρήσουν για το καλύτερο».

Όσο για τις πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ; «Βαθιά πιστεύω πως όποια ομάδα είναι εδώ θέλει το καλύτερο. Όλοι έχουμε φιλοδοξίες, όλοι πάμε να κυνηγήσουμε κάτι, όλοι με τις ίδιες πιθανότητες», κατέληξε.



Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved