Σώθηκαν οι Μακεδόνες, έπεσε το Ανατόλια

Σώθηκαν οι Μακεδόνες, έπεσε το Ανατόλια

Αντίθετα ήταν τα συναισθήματα για Μακεδόνες και Ανατόλια την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Α1 Βόλεϊ των Γυναικών, καθώς οι πρώτοι πανηγύρισαν την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ το δεύτερο υποβιβάστηκε.

Οι Μακεδόνες κατάφεραν να παραμείνουν στην Α1 Γυναικών, παρά το γεγονός ότι έχασαν με 3-2 (25-22, 24-26, 13-25, 25-21, 15-09) από τον ΟΠ Ρεθύμνου μέσα στο κατάμεστο κλειστό των Κυμίνων. Και αυτό γιατί, οι ίδιοι απέσπασαν τον «χρυσό», όπως αποδείχτηκε βαθμό απέναντι στον κρητικό σύλλογο, την ίδια ώρα που το Ανατόλια έχανε μέσα στην έδρα του από τον Ηρακλή Κηφισιάς!

Αυτός ο συνδυασμός ήταν που διατήρησε τους Μακεδόνες για δεύτερη χρονιά στην Α1, αφού στην ισοβαθμία με το Ανατόλια μετρούσαν δύο νίκες στα μεταξύ τους ματς.

Σαφώς ανακουφισμένος, μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός των Μακεδόνων, Μανώλης Σκουλικάρης, είπε: «Ήταν ένα πολύ αγχωτικό ματς από την αρχή ως το τέλος, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες που μέσα από το άγχος τους έβγαλαν καλή απόδοση. Στο 4ο σετ μάθαμε το αποτέλεσμα του Ανατόλια και αυτό στη συνέχεια μας ηρέμησε. Ο αρχικός στόχος επετεύχθη, αλλά πιστεύω ότι δεν αξίζαμε να φτάσουμε ως εδώ για να τα καταφέρουμε. Μας στοίχισαν όμως οι ήττες με Μαρκόπουλο και ΔΑΣΩ, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Λυπάμαι που το Ανατόλια υποβιβάζεται και πιστεύω ότι δεν άξιζε να πέσει γιατί ήταν πιο έμπειρη ομάδα από εμάς, όμως, εμείς βγάλαμε ενθουσιασμό και κρατήσαμε πιο γερά την έδρα μας. Από εδώ και πέρα, πιστεύω ότι θα σχεδιάσουμε τη νέα χρονιά και θα ρίξουμε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες μας που περιλαμβάνουν ούτε λίγο, ούτε πολύ 240 παιδιά. Ίσως αυτό να ήταν και το μυστικό μας φέτος, οι πολλές γηγενείς αθλήτριες».

Από την πλευρά του ΟΠ Ρεθύμνου, ο τενχικός, Μιχάλης Χαχαγιόπουλος, τόνισε: «Παίξαμε μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο, απέναντι σε μία ομάδα που καιγόταν για τη νίκη προκειμένου να σώσει την κατηγορία, αλλά εμείς και απόψε αποδείξαμε ότι έχουμε αξιοπρέπεια και παίζουμε πάντα για τη νίκη και για τον σύλλογό μας. Όποιος ήταν στο γήπεδο και είδε αυτό το ματς κατάλαβε, ότι το Ρέθυμνο έπαιξε όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τελευταία ματς παίξαμε με ομάδες που κινδύνευαν και τα κερδίσαμε όλα. Συγχαρητήρια στους Μακεδόνες για την προσπάθεια που έκαναν, εμείς τελειώσαμε την κανονική διάρκεια με 14 νίκες και δίκαια τερματίσαμε στην 4η θέση».

«Η παραμονή δεν κρίθηκε ούτε στο σημερινό ματς, έγινε μια προσπάθεια στα έξι τελευταία παιχνίδια για να πετύχουμε το θαύμα της σωτηρίας, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε», δήλωσε ο Γιώργος Περσιανλής μετά τον υποβιβασμό του Ανατόλια ενώ ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος μέχρι πριν από ένα μήνα περίπου ήταν προπονητής στο Ανατόλια αρνήθηκε ευγενικά να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση.

Τα σετ: 21-25, 17-25, 23-25.

Ανατόλια (Περσιανλής): Παρασκευοπούλου, Κωνσταντινίδου, Βουτσά, Οικονομίδου, Δαουλτζόγλου, Κομλέονοβιτς, Σκόνδρα –λ / Ρεϊζόγλου, Νικολαΐδου, Γάτση.

Ηρακλής Κηφισιάς (Παπαδόπουλος): Γκλιγκόροβιτς, Καραγκούνη , Γιέλιτς, Ιβάνοβα, Καλογριδάκη, Λαμπρούση, Κίτσου (λ.) / Διώτη, Ντε Σόουζα, Κουνάδη, Μωραϊτιδου.



Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved