Ολυμπιακός: MVP της 8ης αγωνιστικής ο Γιούρισιτς

Ολυμπιακός: MVP της 8ης αγωνιστικής ο Γιούρισιτς

Τον τίτλο του MVP της 8ης αγωνιστικής της Volleyleague πήρε… σπίτι του ο Μίλαν Γιούρισιτς του Ολυμπιακού.

Με 16 πόντους, 11/13 επιθέσεις (85% ευστοχία), 5 μπλοκ και κανένα λάθος σέρβις, ο Σέρβος κεντρικός ώθησε τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη επί του Φοίνικα Σύρου, ωστόσο στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, εξήρε τη συνολική προσπάθεια της ομάδας του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δύσκολο έργο που έχει η ομάδα του για τους «32» » του Τσάλεντζ Καπ κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει όλες τις ομάδες».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μίλαν Γιούρισιτς στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας:

«Είναι ένα ωραίο δώρο για μένα, αλλά όσο το αξίζω εγώ το αξίζουν και οι συμπαίκτες μου γιατί γενικά παίξαμε καλά σαν ομάδα. Δεν είναι εύκολο να βγεις MVP όταν είσαι παίκτης του Ολυμπιακού, ειδικά φέτος. Ο Μπόμπι (Γιορντάνοφ) ήδη έχει κερδίσει δύο φορές αυτή τη διάκριση, αλλά στο ματς με τη Σύρο νομίζω ότι δεν ήταν τόσο καλός για να πάρω εγώ το βραβείο (γέλια)», τόνισε αρχικά ο Γιούρισιτς και συνέχισε:

Όσον αφορά τη δική του εξαιρετική παρουσία (και) στο ματς με τους Συριανούς: «Στην επίθεση από τη στιγμή που είχαμε καλή υποδοχή τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για όλους μας. Όσον αφορά το μπλοκ είναι και θέμα ημέρας. Εγώ σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ για το καλύτερο, κάποιες φορές τα μπλοκ έρχονται το ένα μετά το άλλο, κάποιες άλλες όμως δεν μπορώ να είμαι τόσο αποτελεσματικός».

Για την καταπληκτική δουλειά που κάνει σε μπλοκ και ποσοστά επίθεσης: «Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού τόσο ως παίκτης του Εθνικού παλαιότερα, όσο και πέρσι στην Πάτρα ήμουν πρώτο στην επίθεση και δεύτερος μπλοκέρ. Σίγουρα είναι κάτι εξαιρετικά τιμητικό, αισθάνομαι πραγματικά καλά και νιώθω ότι κάνω σωστά τη δουλειά μου. Βέβαια μην ξεχνάτε ότι έχω και κάποια εμπειρία από πίσω μου. Μπορεί οι περισσότεροι να με βλέπουν και να υποθέτουν ότι είμαι 25 χρονών (γέλια), αλλά είμαι πλέον 34...».

Για το δικό του μυστικό, αλλά και αυτό του Ολυμπιακού: «Έχουμε πολύ καλή ομάδα, έχουμε καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες. Από την πρώτη μέρα δουλεύουμε σωστά, όλοι έχουν επαγγελματική νοοτροπία κι όλα τα παραπάνω είναι τα μυστικά της επιτυχίας μας. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχουμε τεράστια διαφορά από κάποιες ομάδες όπως για παράδειγμα ο Φοίνικας Σύρου ή ο Άρης, αλλά έχουμε εμπειρία και στις κρίσιμες στιγμές αυτό μετράει. Πάντως η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, ήδη κάποιες ομάδες κάνουν αλλαγές και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη».

Για τον αγώνα με την Λέφσκι Σόφιας: «Είναι κάτι νέο, κάτι διαφορετικό αυτά τα παιχνίδια γιατί η Λέφσκι είναι μια πολύ καλή ομάδα κι ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Την έχω αντιμετωπίσει πριν από μια 7ετία όταν εγώ αγωνιζόμουν στην Βοϊβοντίνα και στη Λέφσκι ήταν οι Ζέκοφ, Γιορντάνοφ. Είναι ψηλή ομάδα με έμπειρους, αλλά και ταλαντούχους παίκτες, σίγουρα θα έχουμε δύσκολο έργο και πρέπει να κερδίσουμε για να κάνουμε τη ζωή μιας πιο εύκολη στη ρεβάνς, Ο καλός Ολυμπιακός πάντως παίζοντας χωρίς λάθη, μπορεί να κερδίσει όλες τις ομάδες».

Για την τρίτη του χρονιά στην Ελλάδα: «Για μένα η Ελλάδα είναι παντού το ίδιο... Παντού είναι όμορφα κι όλοι οι άνθρωποι φιλικοί και ευχάριστοι. Η κρίση σίγουρα έχει επηρεάσει αρκετά τη ζωή, όμως εξακολουθώ να βλέπω χαμογελαστά πρόσωπα και πιστεύω ότι σύντομα όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Μου λείπουν πάρα πολύ, αλλά δεν γινόταν αλλιώς αφού ο Λούκας πρέπει να πάει σχολείο. Τουλάχιστον θα έρθουν όλοι για τις γιορτές και θα τους χαρώ για αρκετές ημέρες».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved