Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0: Αδύναμος να ελέγξει τη μοίρα του - Φωνές για πέναλτι στον Σπόραρ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0: Αδύναμος να ελέγξει τη μοίρα του - Φωνές για πέναλτι στον Σπόραρ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του -εμφανώς επηρεασμένου από τα κρούσματα κορονοϊού- Παναθηναϊκού και έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να είναι αγκαλιά με τον τίτλο της Super League. Διαμαρτυρίες των «πράσινων» για πέναλτι στον Σπόραρ στο 0-0, δοκάρι ο Μπερνάρ στο 72', κόκκινη ο Ραμόν στο 94'.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έβαλε ουσιαστικά τέλος στα όνειρα του Παναθηναϊκού για τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 στο -άδειο λόγω τιμωρίας- «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη, άφησαν τους «πράσινους» στο -3 από την κορυφή της Super League.

Όλα αυτά με μόλις μια αγωνιστική να απομένει, κατά την οποία η Ένωση υποδέχεται τον Βόλο και το Τριφύλλι τον Άρη.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε εμφανώς επηρεασμένος από τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού τις προηγούμενες μέρες. Δεν είχε τη γνωστή ενέργεια και τα τρεξίματα που βγάζει στο γήπεδο.

Όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο, με τον Ολυμπιακό να το εκμεταλλεύεται και σε μια αντεπίθεση να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 68' με τον Ρέαμπτσιουκ.

Στο 11ο λεπτό μετά από συνεργασία των Σπόραρ και Μπερνάρ, ο Τσέριν βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη, ο οποίος πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα προ του Σλοβένου μέσου. Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα βγαίνοντας στην αντεπίθεση στο 12' μετά από μεγάλο λάθος του Σάντσες, με τον Χουάνγκ ωστόσο να σουτάρει άστοχα από ευνοϊκή θέση. Στο 17' ο Μπερνάρ μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε με δύναμη, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν πολλά λάθη και να δείχνουν σε ορισμένες φάσεις να μην έχουν δυνάμεις να κυνηγήσουν και στο 30' ο Χουάνγκ είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Μπρινιόλι, μετά από σουτ και κόντρα στον Σάρλια.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους οι «πράσινοι» κατάφεραν σταδιακά να ισορροπήσουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις μπροστά από την εστία των «ερυθρόλευκων» και το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία το δεύτερο μέρις, με τον Γιαν Εμβιλά να έχει σουτ στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι στο 50'. Στο 58' ωστόσο έγινε μια φάση που θα συζητηθεί πολύ, καθώς σε μπαλιά μέσα στην περιοχή ο Σπόραρ «τσίμπησε» την μπάλα και ο Ντόη τον βρήκε χαμηλά στο πόδι. Προς έκπληξη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού Μπριχ και VAR έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό μάλιστα (59'), ο Τσέριν έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία έως εκείνο το σημείο για την ομάδα του, καθώς από προσπάθεια του Μπερνάρ, βρέθηκε απέναντι στον Τζολάκη, αλλά ο Ντόη πρόλαβε να βάλει την προβολή και να στείλει την μπάλα κόρνερ. Για να έρθει στο 68' ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ μετά από γρήγορη αντεπίθεση από δεξιά και παράλληλη μπαλιά του Ρόντινεϊ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 72' ο Μπερνάρ είχε δοκάρι μετά από ωραία ενέργεια και σουτ εντός της περιοχής. Ωστόσο στη συνέχεια, όσο κι αν πίεσε δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποιο γκολ κι έχασε ουσιαστικά τις ελπίδες του για τίτλο κι αυτό γιατί θέλει νίκη επί του Αρη και... ήττα της ΑΕΚ από τον Βόλο στην OPAP Arena.

Το μόνο που άλλαξε ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες για 2 λεπτά, μιας και στο 94' ο Ραμόν είδε την κόκκινη κάρτα.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved