ΠΑΟΚ: Οι ανορθογραφίες Λουτσέσκου-Μπότο και η ατολμία να υπηρετηθεί το νέο πρότζεκτ
intime.gr

ΠΑΟΚ: Οι ανορθογραφίες Λουτσέσκου-Μπότο και η ατολμία να υπηρετηθεί το νέο πρότζεκτ

ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δείχνει φόβο να υπηρετήσει το νέο πρότζεκτ και ο Ζοσέ Μπότο καλείται να «σπάσει αυγά».

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη Λέφσκι Σόφιας, όχι γιατί ήταν κατώτερος, αλλά γιατί δεν λειτούργησε ποδοσφαιρικά.

Έγιναν πάρα πολλά λάθη σε επίπεδο που θύμιζαν ερασιτεχνική λειτουργία. Τα πάντα ξεκινούν από τις επιλογές παικτών και φυσικά από τη διαχείρισής τους. Για το πρώτο κομμάτι την ευθύνη φυσικά έχει η διοίκηση και ο αθλητικός διευθυντής Ζοσέ Μπότο. Για τη διαχείρισή τους ευθύνεται βεβαίως ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Μπότο έφερε αρκετούς παίκτες, σε νεαρή ηλικία. Ο μεγαλύτερος είναι ο 28χρονος Νάρεϊ. Ο ΠΑΟΚ ήταν γνωστό ότι ήθελε και έπρεπε παράλληλα να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας. Το γνώριζε φυσικά και ο Λουτσέσκου. Αν δεν θέλει να υπηρετήσει αυτό το πρότζεκτ, πολύ απλά θα μπορούσε να φύγει. Αν φοβάται να το υπηρετήσει, το ίδιο. Αν το πιστεύει, πρώτος θα πρέπει να κάνει υπομονή, ώστε να τη ζητάει μετά από τον κόσμο.

Στο ματς με τη Λέφσκι όσα έκανε ο Λουτσέσκου ήταν ανεξήγητα. Επέλεξε στην κορυφή τον Νάρεϊ και προσπάθησε στο τέλος να το δικαιολογήσει, αλλά δεν έπεισε κανέναν. Τον είχε 65 λεπτά να τρέχει άσκοπα μπροστά, ενώ δεν είναι φορ. Ακύρωσε Μπράντον και φυσικά τον Κούτσια. Ναι, ο τελευταίος είναι 18 ετών, αλλά ήταν η θέση του. Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε με τέσσερις τελικές. Ας αποκλειόταν με τον Κούτσια στη θέση του. Τουλάχιστον, ο προπονητής του θα έκανε το λογικό.

Ο ίδιος προπονητής που μερικούς μήνες πριν είδε τον Αουγκούστο να παίρνει κάρτα σε τελικό και τον άφηνε μέσα, ενώ όλοι πόνταραν τα λεφτά τους σε δεύτερη κίτρινη. Την χάρισε ο Λαόθ, αλλά το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Όπως δεν είχε γίνει κάποτε με τον Ζαμπράνο, όπως και σε άλλες περιπτώσεις.

Ο Λουτσέσκου έβαλε τον Σβαμπ αντί του Κάργα, ο οποίος παρά τις όποιες αδυναμίες, αν είναι σε κάτι καλός, είναι στις στατικές φάσεις. Και σε ματς με ελάχιστες τελικές τον απέσυρε, αντί για Αουγκούστο, Κούρτιτς, οι οποίοι παρά την εμπειρία τους και δεν βοήθησαν και πήραν κάρτα για διαμαρτυρία. Και μοιραία στο 70’ ήρθε η κόκκινη του Βραζιλιάνου.

Η ιστορία με τον Κούρτιτς γνωστή. Την έβγαλε στο προσκήνιο, αν και ήδη ήταν γνωστό το θέμα, ο Λουτσέσκου μετά την ήττα στη Σόφια και ξαφνικά στην Τούμπα τον ξεκίνησε. Για να πάρει κάρτα ο Σλοβένος σε φάση που είχε εμπλοκή συμπαίκτης του κι όχι ο ίδιος, μόλις στο 13!

Μετά το ματς ο Λουτσέσκου είπε ότι άργησε να ανανεώσει ο Μπίσεσβαρ. Παίκτης που είναι στα 34,5 και παρά το τεράστιο ταλέντο του, δεν είναι ταχυδυναμικός, σύγχρονος μεσοεπιθετικός. Ασφαλώς απαραίτητος. Αλλά για να παίζει λιγότερο. Ο Λουτσέσκου μάλλον έχει σκοπό και φέτος να του δώσει καμιά 40αριά παιχνίδια.

Ενώ δεν έχει κάνει προετοιμασία, όπως και πέρσι, που ήταν στην εθνική Σουρινάμ. Ο Λουτσέσκου δήλωσε ότι θα ήθελε νωρίτερα να έχει Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ. Ο ένας στα 36,5, ο άλλος στα 34,5 χρόνια. Ανεξάρτητα το αποτέλεσμα, μήπως θυμάται ο Λουτσέσκου και κάθε φίλος της ομάδας, πόσο υπέφερε ο ΠΑΟΚ στη Γάνδη, ειδικά στην αριστερή πλευρά; Ούτε μεγαθήρια δεν είχαν καθηλώσει σε τέτοιο βαθμό τον ΠΑΟΚ.

Και μπήκε ο Βιεϊρίνια και επειδή δεν έχει δυνάμεις και του έβγαινε το παιχνίδι, πήρε αδικαιολόγητα κι αυτός κόκκινη. Ο Λουτσέσκου πρέπει να αποδεχθεί ότι το ποδόσφαιρο και οι ομάδες αλλάζουν. Όλες κάνουν αλλαγές. Όλες επίσης μπορεί να την «πατήσουν» στα πρώτα ματς της σεζόν όταν δεν είναι έτοιμες, απέναντι σε πιο αδύναμους αντιπάλους.

Μόνο που ο ΠΑΟΚ την «πάτησε» χωρίς καν να το παλέψει και με τον προπονητή να λέει σοκαριστικά ότι «το περίμενε». Δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να βασίζεται μόνιμα σε Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια. Το ποδόσφαιρο αλλάζει.

Δεν γίνεται ο προπονητής να περιμένει τον Ελ Καντουρί χωρίς ο ΠΑΟΚ να παίρνει γενναίες αποφάσεις για τον Μαροκινό, ο οποίος σε έναν χρόνο μετράει τέσσερις βαριές θλάσεις.

Μπότο και Λουτσέσκου επίσης ήξεραν το ενδεχόμενο πώλησης του Τσόλακ. Έφεραν άμεσα μετά την πώληση τον Μπράντον Τόμας, ο οποίος δεν έχει βέβαια το βιογραφικό του Κροάτη. Αλλά ακόμα δεν έχει παίξει αρκετά ματς για να κριθεί. Με το ξεκίνημα τον ακύρωσε ο Λουτσέσκου λέγοντας ότι δεν είναι έτοιμος κι έβαλε φορ παίκτη που δεν είναι η θέση του και ήρθε λίγο αργότερα στην ομάδα. Γνωρίζοντας επίσης τις συζητήσεις για τον Τσόλακ άφησαν τον Κούτσια ναι μεν να ξεκουραστεί, αλλά στο τέλος να τρέχει να μπει στην ομάδα.

Ο Μπότο, παράλληλα, αγόρασε τον Σάστρε, με λογικό ποσό μεν, χωρίς ωστόσο να έχει πείσει ότι κάνει τη διαφορά και στο τέλος ο Λουτσέσκου έπαιζε με δεξί φουλ μπακ τον αριστεροπόδαρο Ζίβκοβιτς (και αριστερά τον δεξιοπόδαρο Βιεϊρίνια!). Τη στιγμή που η ΠΑΕ πληρώνει για δεξιούς μπακ Λύρατζη, Σάστρε και τον Τέιλορ, που είναι εκτός πλάνων.

Στο κέντρο της άμυνας, λόγω της απόφασης να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας δεν έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια για τον Κρέσπο. Κατανοητό. Αλλά ποιος ο λόγος μετά τον Κάργα, να κλείσει στόπερ (Νέσμπεργκ), που θα ήταν διαθέσιμος 1η Αυγούστου;

Ο Μπότο και ο Λουτσέσκου πρέπει να σπάσουν αυγά. Ναι, ασφαλώς δεν χτίζεται ένα σπίτι σε ένα καλοκαίρι. Αλλά πρώτοι πρέπει να το πιστέψουν αυτοί. Διαφορετικά πως θα το μεταδώσουν στον απαιτητικό κόσμο; Προς το παρόν δεν δείχνουν να το πιστεύουν τουλάχιστον και οι δύο.

 Ο Λουτσέσκου, μάλιστα, δείχνει άτολμος και πάλι. Όπως και πέρσι, όταν αναγκάστηκε τελικά να βάλει μέσα Τσιγγάρα και Λύρατζη. Αυτή είναι η αλήθεια. Το να λέει ο ΠΑΟΚ ότι έχει «χρυσή Ακαδημία», αλλά να φοβάται να ρίξει στη μάχη τα παιδιά του δεν έχει νόημα. Τώρα είναι η ευκαιρία να πέσουν στη μάχη οι Κωνσταντέλιας, Φιλίπε, Ρικάρντο, να δοθεί χρόνος σε Κουαλιάτα, Ντάντας και άλλα παιδιά, ώστε να δείξουν αν αντέχουν στα δύσκολα. Με ένα ματς την εβδομάδα, ίσως να είναι και καλύτερα…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Πλήγμα με Ράφα Σοάρες - Το διάστημα απουσίας του Πορτογάλου

ΠΑΟΚ: Πλήγμα με Ράφα Σοάρες - Το διάστημα απουσίας του Πορτογάλου

ΠΑΟΚ: Η επιμονή του Μπότο και τα δεδομένα στους «ασπρόμαυρους»

ΠΑΟΚ: Η επιμονή του Μπότο και τα δεδομένα στους «ασπρόμαυρους»

Λουτσέσκου: «Μην ρίχνετε πυρά στους παίκτες» - Οι εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: «Μην ρίχνετε πυρά στους παίκτες» - Οι εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved