ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-2:  Χριστουγεννιάτικη γκέλα, κρητική ανατροπή (photos+videos)

ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-2: Χριστουγεννιάτικη γκέλα, κρητική ανατροπή (photos+videos)

ΑΕΚ-ΟΦΗ: Οι Κρητικοί υποχρέωσαν την Ένωση σε ήττα με ανατροπή.

Η κατάρα των Χριστουγέννων συνεχίζει να κυνηγά την ΑΕΚ, που γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον ΟΦΗ. Η Ένωση αν και προηγήθηκε ,ε τον Βράνιες και είχε αρκετές ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι, ενώ οι Κρητικοί έπαιξαν έξυπνα και κατάφεραν να πετύχει δύο γκολ με τους Λάμπρου, Καμάου και να αποδράσει με τη νίκη.

Στην ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για ένα πέναλτι στο 28’, αλλά κέρδισε ένα στο 84’, όμως ο Άμραμπατ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η Ένωση έμεινε στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ ο ΟΦΗ εδραιώνεται στην εξάδα.

Η ΑΕΚ δεν κερδίζει από το 2008 στο τελευταίο ματς της χρονιάς για το πρωτάθλημα, ενώ ο ΟΦΗ νίκησε την Ένωση εκτός έδρας μετά από 20 χρόνια.

Πώς παρατάχθηκαν

Η ΑΕΚ δεν έκανε πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό. Ο Αργύρης Γιαννίκης φρέσκαρε τη μεσαία της γραμμή, με τους Σιμόες και Σάκχοφ να παίζουν στα χαφ.

Ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε τον Φαν Ντάινεν στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στα «φτερά» τους Λάμπρου, Τοράλ. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Ντε Γκούζμαν, Γκαγιέγος, και αμυντικό χαφ ο Μεγιάδο.

Καλό ξεκίνημα και δύο γκολ

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με επιθετική προσπάθεια του ΟΦΗ, αλλά ο Τοράλ κόπηκε από τον Τζαβέλλα πριν κάνει το σουτ. Στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και απείλησε με κεφαλιά του Τζαβέλλα στο 3’ και άστοχο πλασέ του Αραούχο στο 8’. Στο 14’ όμως η Ένωση βρήκε τρόπο να σκοράρει, με τον Μάνταλο να κάνει τη σέντρα και τον Βράνιες να κάνει με πλασέ το 1-0.

Στο 16’ ο Τσούμπερ επιχείρησε ένα σουτ, αλλά πέρασε πάνω από την εστία. Ο ΟΦΗ άρχισε μετά το 20’ να ανεβάζει στροφές και στο 23’ σε μια οργανωμένη επίθεση ο Λάμπρου μετά από ασίστ του Μαρινάκη πλάσαρε σωστά στον Τσιντώντα για το 1-1.

Εκνευρισμός και λίγες φάσεις

Το γκολ αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στην Ένωση που δεν είχε καθαρό μυαλό στην άμυνα και στο 30’ ο Λάμπρου βγήκε στην αντεπίθεση, γύρισε για τον Τοράλ, ο οποίος αστόχησε από τα δύο μέτρα.

Στο 28' η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι του Μεγιάδο στον Τσούμπερ, αλλά ο Κουμπαράκης δεν έδειξε κάτι.

Η ΑΕΚ αντιμετώπιζε προβλήματα τόσο στην αμυντική λειτουργία, όσο και στον χώρο του κέντρου όταν έχανε τη μπάλα, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα κενά και να γίνει απειλητικός.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, καθώς στα τελευταία λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια ευκαιρία.

Ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έψαξε το γκολ, πιέζοντας ασφυκτικά. Στο 48’ ο Σιμόες έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Βράνιες που ήταν οφσάιντ έκανε κίνηση προς τη μπάλα και το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 50’ ο Μάνταλος δεν έπιασε καλά το σουτ και αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στη συνέχεια ο Ντε Γκούζμαν επιχείρησε δύο σουτ στο 54’ και το 57’, με το πρώτο να το αποκρούει ο Τσιντώτας και το δεύτερο να περνά άουτ.

Γκολ ο Καμάου

Ο ΟΦΗ έβγαινε γρήγορα στην επίθεση και στο 60’ ο Καμάου κατάφερε να μπει στην περιοχή και να πλασάρει εύστοχα τον Τσιντώτα για το 1-2.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να απειλήσει και ο Γιαννίκης έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Ωστόσο οι προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» δεν ήταν καλές, με τον Επασί να μην ανησυχεί.

Ο ΟΦΗ στις αντεπιθέσεις ήταν επικίνδυνος και στο 74’ το σουτ του Καστάνιος ήταν άστοχο.

Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν την κατοχή και έψαχναν τρόπο να απειλήσουν, με τον ΟΦΗ να αμύνεται και να μην αφήνει διαδρόμους.

Χαμένο πέναλτι ο Άμραμπατ

Στο 84’ η Ένωση κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπαλογιάννη, με τον Άμραμπατ όμως να στέλνει τη μπάλα άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Στα τελευταία λεπτά, οι προσπάθειες της ΑΕΚ για να φτάσει στην ισοφάριση ήταν… απέλπιδες και ο ΟΦΗ πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

AEK (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν (66’ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (66’ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77’ Γκαρσία), Άμραμπατ, Μάνταλος (66’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (84’ Γέβτιτς), Αραούχο.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκούζμαν (58’ Καμάου), Τοράλ (77’ Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν (65’ Καστάνιος), Λάμπρου (65’ Τσιλιανίδης).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AEK: Έντονες αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ - Τι φώναζε ο κόσμος

AEK: Έντονες αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ - Τι φώναζε ο κόσμος

ΑΕΚ-ΟΦΗ: Η φάση με το χαμένο πέναλτι του Άμραμπατ (video)

ΑΕΚ-ΟΦΗ: Η φάση με το χαμένο πέναλτι του Άμραμπατ (video)

ΑΕΚ-ΟΦΗ: Ανατροπή και 1-2 με Καμάου στο ΟΑΚΑ (video)

ΑΕΚ-ΟΦΗ: Ανατροπή και 1-2 με Καμάου στο ΟΑΚΑ (video)

Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved