ΑΕΚ: Έτσι «έψησε» τον Ζούμπερ – Το παρασκήνιο της μεταγραφής

ΑΕΚ: Έτσι «έψησε» τον Ζούμπερ – Το παρασκήνιο της μεταγραφής

Η σφήνα της Βενέτσια και η καθοριστική παρέμβαση του Μελισσανίδη για να κλείσει ο Ζούμπερ στην ΑΕΚ.

Μια από τις πιο σημαντικές και πιο δύσκολες μεταγραφές των τελευταίων χρόνων ολοκλήρωσε η ΑΕΚ. Ο διακριθείς με την Ελβετία στο Euro 2020 Στίβεν Ζούμπερ θα αγωνίζεται με τα «κιτρινόμαυρα» τα επόμενα… τέσσερα χρόνια.

Η διοίκηση της Ένωσης πάλευε την περίπτωση του 30χρονου εξτρέμ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τις επαφές να εντείνονται τις τελευταίες μέρες και να ξεπερνιούνται σημαντικά εμπόδια.

Η ΑΕΚ τα είχε βρει τόσο με τον παίκτη όσο και με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης από την Πέμπτη. Ωστόσο την Παρασκευή προέκυψε το ενδιαφέρον της Βενέτσια, που προβλημάτισε τον Ζούμπερ. Μάλιστα, υπήρχε η πληροφορία ότι μπορεί να κάνει κίνηση προς την Άιντραχτ και η Τορίνο.

Όλα αυτά ανάγκασαν τον μάνατζερ του παίκτη να «παγώσει» τις συζητήσεις με την Ένωση, προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα. Η ΑΕΚ όμως έκανε δύο κινήσεις για να δείξει πόσο πολύ θέλει τον Ζούμπερ.

Αρχικά οι Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου ταξίδεψαν στη Φρανκφούρτη και το βράδυ της Παρασκευής είχαν την πρώτη συνάντηση με τον Ελβετό. Ο 30χρονος άσος εμφανίστηκε προβληματισμένος, καθώς στόχος του ήταν μετά το Euro 2020, να αποχωρήσει από την Άιντραχτ και να βρει ομάδα στην Ιταλία ή την Αγγλία.

«Γνωρίζω πολύ καλά πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ, γνωρίζω ότι στην ΑΕΚ θα παίζω για τίτλους και έχω την προοπτική του νέου γηπέδου, αλλά το ιταλικό πρωτάθλημα είναι το όνειρό μου και είμαι σίγουρος ότι σε όποια ομάδα και αν πάω θα καταφέρω σύντομα να συνεχίσω σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ», ανέφερε ο Ζούμπερ στους Κονέ, Παπαδημητρίου.

Η δεύτερη κίνηση της Ένωσης, που αποδείχτηκε και καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και επικοινώνησε με τον μάνατζερ του Ζούμπερ.

«Ο παίκτης αυτός θα έρθει στην ΑΕΚ, δεν κάνω πίσω, αλλά βασική προϋπόθεση είναι ότι αυτό θα τελειώσει απόψε» του είπε χαρακτηριστικά και έδωσε εντολή να ξεπεραστούν τα… πάντα σε ό,τι του ζητήθηκε. Μάλιστα, έστειλε τους Κονέ και Παπαδημητρίου στις τρεις το πρωί στο σπίτι του παίκτη, με τον μάνατζερ να τους δίνει τη διεύθυνση.

Στον νέο γύρος διαπραγμάτευσης στις τέσσερις το πρωί (ώρα Ελλάδας), ο Ζούμπερ είχε… παλαβώσει. «Οι άνθρωποι της ΑΕΚ με τρέλαναν. Πρώτη φορά μια ομάδα μου δείχνει με τέτοιο τρόπο ότι με θέλει. Δεν έχω εισπράξει ποτέ τόσο σεβασμό και τέτοια αγάπη στο πρόσωπό μου», έλεγε στον μάνατζέρ του.

Από την πρώτη στιγμή οι Κονέ και Παπαδημητρίου του είπαν πως «εμείς εισιτήριο επιστροφής δεν έχουμε, θα μείνουμε εδώ μέχρι να σε πάρουμε μαζί μας στην Αθήνα». Ο μάνατζέρ του εκτίμησε ότι ήταν καθοριστική η παρουσία των ανθρώπων της ΑΕΚ στη Φρανκφούρτη, αλλιώς ίσως να είχε πάρει μέσα στην Παρασκευή την απόφαση υπέρ της Βενέτσια.

«Το ζήτημα για το παιδί δεν είναι οικονομικό, ξέρει πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ και ότι δεν έχει σχέση με τη Βενέτσια σαν ομάδες, το ζήτημα για το παιδί είναι το πρωτάθλημα» ήταν η ατάκα του μάνατζερ του.

Έτσι, ο Ζούμπερ πείστηκε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ και το απόγευμα θα φτάσει στην Αθήνα για να περάσει από εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Ωστόσο, δεν θα ενσωματωθεί άμεσα στην προετοιμασία της Ένωσης, καθώς έχει υποχρεώσεις με την εθνική Ελβετίας, με την οποία θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδας την Τετάρτη, σε φιλική αναμέτρηση.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Τα τυπικά για Ζούμπερ - Έρχεται και υπογράφει!

ΑΕΚ: Τα τυπικά για Ζούμπερ - Έρχεται και υπογράφει!

ΑΕΚ: Στην τελική ευθεία για Ζούμπερ

ΑΕΚ: Στην τελική ευθεία για Ζούμπερ

Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved