AEK – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Νεύρα και... καμπάνες! - Πρώτη εμφάνιση για Άμραμπατ

AEK – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Νεύρα και... καμπάνες! - Πρώτη εμφάνιση για Άμραμπατ

Σε ένα φιλικό που κυριάρχησαν τα νεύρα, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ και τόνισε ξανά τις αδυναμίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ.

Στα φιλικά το αποτέλεσμα δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία, ωστόσο η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ήταν για την «Ένωση» μια πρόβα τζενεράλε, στην οποία ηττήθηκε προβληματίζοντας με την εικόνα της. Είναι φυσικό λοιπόν να προκαλείται έντονη ανησυχία εν όψει της έναρξης της Super League...

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πολλές απουσίες και τα νεύρα κυριάρχησαν μολονότι ήταν ένα ματς προετοιμασίας, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι παρουσιάζουν μεγάλα κενά και «φωνάζουν» ότι χρειάζονται μεταγραφική ενίσχυση. Την πρώτη του εμφάνιση, έστω κι ανεπίσημη έκανε ο Νορντίν Άμραμπατ. Από την άλλη, ο Αστέρας δεν δέχθηκε γκολ σε ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι κι είναι έτοιμος να εκκινήσει το πρωτάθλημα, όντας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. 

Χωρίς ρυθμό, δύο αναγκαστικές αλλαγές

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και πίεσε αρκετά ψηλά με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στον Αστέρα να αναπτυχθεί, ωστόσο από την άλλη δεν μπόρεσε και να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μια ανούσια υπεροχή, κάτι που επέτρεψε στους φιλοξενούμενους σταδιακά να πάρουν μέτρα και στο 18' να χάσουν την πρώτη τους ευκαιρία με το σουτ του Ατιένθα να περνάει πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς.

Γενικότερα, πάντως, στο πρώτο 20λεπτο οι φάσεις ήταν ελάχιστες, καθώς το ματς δεν είχε καθόλου ρυθμό, ενώ Μιλόγεβιτς και Ράσταβατς αναγκάστηκαν να κάνουν από μια αλλαγή. Στο 18ο λεπτό, ο Αλμπάνης με ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και πέντε λεπτά αργότερα ο Αλί Μπαμπά, αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με τους Αραούχο και Κρεσπί να παίρνουν τη θέση τους.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, η «Ένωση» έγινε πιο απειλητική κι άρχισε να δημιουργεί τελικές με κύριους εκφραστές τους Ανσαριφάρντ και Τάνκοβιτς, ο οποίος είχε τις κορυφαίες στιγμές του πρώτου μέρους. Στο 41', ο Σουηδός έκανε ωραίο σουτ εντός περιοχής, αλλά ο Παπαδόπουλος «απάντησε» με εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στις καθυστερήσεις δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά την προβολή του Βράνιες.

Δέκα αλλαγές ο Αστέρας, ήρθαν στα χέρια Τζαβέλλας – Μπαράλες

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ράσταβατς προχώρησε σε δέκα αλλαγές. Ουσιαστικά άλλαξε όλη την ομάδα, αφήνοντας μόνο τον Κρεσπί που είχε πάρει τη θέση του τραυματία Μπαμπά. Ο Μπαράλες, βέβαια, πρόλαβε να παίξει λίγα λεπτά, καθώς είχε έντονη αψιμαχία με τον Τζαβέλλα, με αποτέλεσμα αμφότεροι να γίνουν αλλαγή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αυτό δεν βοήθησε καθόλου στο να αποκτήσει ρυθμό το ματς, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ακόμα λιγότερα πράγματα σε σχέση και με το πρώτο ημίχρονο.

Πρώτη εμφάνιση για Άμραμπατ, συνεχίστηκαν τα νεύρα

Στο 61ο λεπτό ο Μιλόγεβιτς αποφάσισε να βάλει στον αγωνιστικό χώρο τον Νορντίν Άμραμπατ, ο οποίος πήρε τη θέση του Σιμάνσκι, πραγματοποιώντας την πρώτη (ανεπίσημη) εμφάνιση του με την ΑΕΚ. Ο Μαροκινός έδειξε να μπαίνει κεφάτος και στο 70ο λεπτό έκανε τη σέντρα προς τον Αραούχο, ο οποίος έκανε ωραίο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το ματς, πάντως, συνέχισε να έχει ένταση και να υπάρχουν πολλά νεύρα και στο 75' Ιγκλέσιας και Βράνιες άνοιξαν αψιμαχία, με αποτέλεσμα να μπουν στον αγωνιστικό χώρο ακόμα κι οι προπονητές για ηρεμήσουν την κατάσταση. O Βόσνιος λίγο αργότερα πέρασε εκτός με τον Μήτογλου να παίρνει να τη θέση του. 

Τα νευρικά μαρκαρίσματα συνεχίστηκαν, ωστόσο ο Αστέρας κατάφερε να βρει γκολ στο 82ο λεπτό και τελικά να πάρει τη νίκη στο φιλικό. Ο Γκαρθία έκανε το γύρισμα εντός περιοχής στον Σανταφέ, ο οποίος με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Στάνκοβιτς. Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ είχε την κατοχή και προσπάθησε να ισοφαρίσει, χωρίς όμως να γίνει απειλητική.

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-3-3): Στάνκοβιτς, Σβάρνας, Βράνιες (81’ Μήτογλου), Τζαβέλλας (51’ Λάτσι), Μιτάι (56’ Παρράς), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (61’ Αμραμπατ), Σάκχοφ (73’ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς, Αλμπάνης (19’ Αραούχο), Ανσαριφάρντ

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Αλβάρες, Ατιένζα, Καστάνο, Μουνάφο, Καπίγια, Κανελλόπουλος, Σαντόνια, Μπενίτο, Αλί Μπαμπά (23’ Κρέσπι), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Τσιφτσής, Γκαρθία, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Σανταφέ, Ριέρα, Τιλίκα, Μπαράλες (50’ Μπενίτο)



NBA: «Αγριεμένοι» οι Πρωταθλητές Νάγκετς, μείωσαν οι Πέισερς - Αποτελέσματα και highlights
NBA: «Αγριεμένοι» οι Πρωταθλητές Νάγκετς, μείωσαν οι Πέισερς - Αποτελέσματα και highlights
Τένις: Απόγευμα Σαββάτου αρχίζει ο Τσιτσιπάς στην Ρώμη
Τένις: Απόγευμα Σαββάτου αρχίζει ο Τσιτσιπάς στην Ρώμη
Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Κουμπαρσί
Μπαρτσελόνα: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Κουμπαρσί
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved