Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Οι δοκιμές Μπόλονι-Χιμένεθ και η μάχη για τη δεύτερη θέση (video+photos)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Οι δοκιμές Μπόλονι-Χιμένεθ και η μάχη για τη δεύτερη θέση (video+photos)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Οι «πράσινοι» και η Ένωση με σημαντικές απουσίες θα δώσουν μάχη για τη δεύτερη θέση. Οι σκέψεις του Μπόλονι για Καρλίτος φορ και Αϊτόρ, Χατζηγιοβάνη, Βιγιαφάνιες στα άκρα και ο Χιμένεθ, που δεν έχει και πολλές επιλογές.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την Κυριακή στη Λεωφόρο στις 19.30 την ΑΕΚ, σ’ ένα ντέρμπι που δεν κρίνει τίτλο, αλλά γίνεται με φόντο τη δεύτερη θέση.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε και η ΑΕΚ με νίκη αφήνει έξι βαθμούς πίσω το «τριφύλλι» και προσπερνάει τον «Δικέφαλο» του Βορρά. Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του πιάνει την Ένωση με νίκη, μειώνει από τους Θεσσαλονικείς και τους υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική. Οι δύο μονομάχοι, ωστόσο, θα κληθούν να δώσουν αυτό το μεγάλο ντέρμπι με σημαντικές απουσίες.

Πληγωμένα θηρία, αφού ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Λάζλο Μπόλονι δεν υπολογίζει τους τραυματίες Σένκεφελντ, Σανκαρέ, δύο σημαντικούς παίκτες στη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Εδώ κι αρκετό καιρό, παράλληλα, στερείται τις υπηρεσίες του Κουρμπέλη, ο οποίος ήταν ο ένας από τους δύο σκόρερ του «τριφυλλιού» στη νίκη με 2-1 στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ. Το άλλο γκολ το έβαλε ο Μακέντα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ στον αντίποδα, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ολιβέιρα (πέτυχε το γκολ της ΑΕΚ στο ντέρμπι του πρώτου γύρου), Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Μπακάκη, Γαλανόπουλο, Σαμπανάτζοβιτς.

Και «Βίγια» στα πλάγια!

Ο Μπόλονι με δεδομένη την απουσία του Σένκεφελντ, στην άμυνα θα εμπιστευθεί τους Βέλεθ, Πούγγουρα. Στο δεξί άκρο θα είναι ο Μολό, ενώ αριστερά θα παίξει ο Χουάνκαρ. Στο τέρμα θα βρίσκεται φυσικά ο Διούδης. Υπάρχουν, πάντως, πληροφορίες που δεν αποκλείουν την έκπληξη σε ένα από τα δύο άκρα της άμυνας.

Ο Παναθηναϊκός έχει τη ρεβάνς κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το έργο του είναι σαφώς πιο δύσκολο μετά την ήττα 2-1 στο πρώτο ματς, σε σχέση με αυτό της ΑΕΚ που νίκησε 4-2 τον Βόλο. Δηλαδή, να πάρει ανάσες ο Μολό και να παίξει ο Σάντσες ή να παίξει ο Χατζηθεοδωρίδης αντί του Χουάνκαρ. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, θα είναι έκπληξη να μην ξεκινήσουν στο ντέρμπι ο Μολό που ήταν καλός με τον Παναιτωλικό ή ο Ισπανός.

 Στα χαφ όλα δείχνουν ότι έχει «κλειδώσει» η τριάδα Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο.

Παίζονται όλα, όμως, για την τριάδα στην επίθεση. Μπορεί να φαίνεται σίγουρος ο Ιωαννίδης στην κορυφή και ο Ενγκμπακοτό δεξιά, με τους Αϊτόρ, Καμπετσή να διεκδικούν μία θέση αριστερά, αλλά ο Μπόλονι τα ανακάτεψε όλα στην τελευταία δοκιμή.

Μόνο ο Ιωαννίδης ήταν και στις δύο παραλλαγές… Μία στην κορυφή και μία αριστερά. Όταν ήταν στην κορυφή είχε τον Καμπετσή και τον Χατζηγιοβάνη στα άκρα, ενώ έκανε αλλαγή και με τη συμμετοχή του Αϊτόρ σ’ αυτή την τριάδα. Όταν πήγε αριστερά ο Ιωαννίδης, έπαιξε ο Καρλίτος στην κορυφή και ο Βιγιαφάνιες δεξιά!

Είναι πιθανό, λοιπόν, να μην δούμε τον Ενγκμπακοτό βασικό. Αλλά ούτε κι έναν εκ των Καμπετσή ή Αϊτόρ, αν και ο τελευταίος ήταν θετικός στο καλό διάστημα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιτωλικό.

Μετρημένα τα κουκιά

Οι επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό είναι… μετρημένες. Οι πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών σε όλες τις γραμμές δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για εκπλήξεις. Ωστόσο, ο στόχος είναι μια νίκη στο ντέρμπι, που θα δώσει ψυχολογία στην ομάδα ενόψει της συνέχειας, ενώ στοίχημα αποτελεί η καλή αμυντική λειτουργία και το μηδέν παθητικό.

Η Ένωση αναμένεται να παραταχθεί με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα. Ο Λόπες αριστερά και ο Σβάρνας δεξιά θα αγωνιστούν στα άκρα της άμυνας, μιας και ο Ισπανός τεχνικός δεν πιστεύει πολύ στον Νταντσένκο, ενώ Λάτσι και Ντεντελτσεάρου αναμένεται να αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στα χαφ αναμένεται να ξεκινήσει από την αρχή ο Κρίστιτσιτς, με τους Σιμάνσκι και Μάνταλο σε πιο δημιουργικό ρόλο, ενώ στην επίθεση οι Τάνκοβιτς, Γκαρσία και Ανσαριφάρντ φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» την παρουσία τους στο κεντρικό σχήμα.

Ο Σάκχοφ δύσκολα θα ξεκινήσει από την αρχή, αλλά θα μπει κάποια στιγμή στο παιχνίδι για να δώσει λύσεις και… ανάσες. Η επιστροφή του Μαχαίρα, αλλά και η παρουσία του Αλμπάνη αποτελούν έξτρα λύσεις μεσοεπιθετικά και ανάλογα με την εξέλιξη του ντέρμπι, μπορεί να βρουν χρόνο συμμετοχής.



NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved