ΠΑΟΚ: Η ώρα του Ίνγκασον και το νέο σενάριο για Παπαδόπουλο

ΠΑΟΚ: Η ώρα του Ίνγκασον και το νέο σενάριο για Παπαδόπουλο

Οταν το φετινό καλοκαίρι γεννήθηκε θέμα αποχώρησης του Φερνάντο Βαρέλα από το ρόστερ του ΠΑΟΚ ο Ισλανδός Σβέριρ Ινγκασον ως πρώτος επιλαχών για να καλύψει την θέση κεντρικού αμυντικού, "ζέσταινε τα παπούτσια" του.

Ο Αφρικανός όμως από το Πράσινο Ακρωτήριο άλλαξε απόφαση αποδέχτηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ και παραμένοντας στο ρόστερ πήρε πάλι την θέση του. Τώρα με τον σοβαρό τραυματισμό του, αφήνει την θέση του και ο Ισλανδός, αμυντικός ξανάρχεται στην επιφάνεια σαν ο κύριος αντικαταστάτης στην αμυντική γραμμή της ομάδας του, ως παρτενέρ του έμπειρου Χοσέ Κρέσπο. Ο Ινγκασον σε όλη αυτή την περίοδο από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος περίμενε μια ευκαιρία. Κι ως τώρα του δόθηκε μόλις ...μισή. Συγκεκριμένα πέρασε σαν αλλαγή στην θέση του Βαρέλα, στο 38' του αγώνα της 2ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο, όταν ο συμπαίκτης του τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Αυτή η παρουσία των 52 λεπτών ήταν όλη κι όλη η παρουσία του ως τώρα στην ομάδα για την οποία ήρθε από το Ροστόφ της Ρωσίας τον περασμένο Ιανουάριο και κατέγραψε συνολικά μαζί με το μισό της περασμένης περιόδου άλλες συμμετοχές, 5 για το Κύπελλο Ελλάδος, και μια ακόμα για το πρωτάθλημα. Αυτήν στα Γιάννινα με τον γηπεδούχο ΠΑΣ όπου μάλιστα ήταν και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης εντός. Οι περισσότερες από τις συμμετοχές του ήταν μικρής διάρκειας σαν αλλαγή και στον τελικό του Κυπέλλου πήρε μια ελάχιστη γεύση αγωνιζόμενος στο τελευταίο λεπτό του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τον τελευταίο Μάϊο.

Με αυτή την πολύ περιορισμένη παρουσία ο Ινγκασον καλείται να "βγάλει τα κάστανα από την φωτιά" στην προβληματική άμυνα του ΠΑΟΚ, που φέτος και στα 10 παιχνίδια, Ευρώπης και πρωταθλήματος, δέχτηκε πάντα γκολ. Ο Αμπέλ Φερέϊρα που δεν είναι θιασώτης συχνών αλλαγών, θα δώσει αναγκαστικά φανέλα βασικού στον Ισλανδό αμυντικό που σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έκανε τις περισσότερες παρουσίες του στην Βελγική Λόκερεν (70), περισσότερες ακόμα και από όσες είχε κάνει στην ομάδα της πατρίδας του Μπρέϊνταμπλικ Κοπαβογκουρ (60) στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Ομως ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει πως μπορεί να πάρει από τον αναπληρωματικό αμυντικό του πολύ καλές αποδόσεις, κάτι που συνέβη και με την περίπτωση του Κροάτη Γιόζιπ Μίσιτς, που μόλις μπήκε στην ομάδα πριν μερικές εβδομάδες, αποδείχτηκε σημαντικότερος από όσο θα περίμεναν και οι ίδιοι οι επιτελείς της πρωταθλήτριας ομάδας. Γιατί πέραν του Ινγκασον το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν διαθέτει πλούσιο βάθος σε κεντρικούς αμυντικούς. Κι αυτό αναγκάζει τον τεχνικό οδηγό του Δικεφάλου στο προσεχές παιχνίδι με την Λαμία στην Τούμπα, να έχει έναν έτοιμο και πλήρη αμυντικό στο πρόσωπο του Σβέριρ Ινγκασον.

Νέο σενάριο για Κυριάκο Παπαδόπουλο

Ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» για το Αμβούργο φέτος είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, με τους Γερμανούς να ψάχνουν τη λύση προκειμένου ο Έλληνας αμυντικός να αποχωρήσει από την ομάδα. Μάλιστα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «fussball.news» αναφέρεται ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα μπορούσε να είναι στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ.

«Για τον Παπαδόπουλο, ωστόσο, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι, οι πιθανότητες μιας μεταγραφής το χειμώνα είναι τουλάχιστον κάπως καλύτερες. Ο Έλληνας αμυντικός συνδέεται ξανά και ξανά με τον ΠΑΟΚ. Ο “Πάπα” προέρχεται από την περιοχή και θεωρείται μεγάλος οπαδός του συλλόγου. Το αν μπορεί να φανταστεί, ωστόσο, την επιστροφή του στο αδύναμο σε αθλητικό επίπεδο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι αβέβαιο. Άλλωστε, είναι ακόμα μόνο 27 ετών και έχει ακόμα μερικά “καλά” χρόνια μπροστά του», ανέφερε το σχετικό κομμάτι.

 



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved